Ξάνθη προς ΕΠΟ: «Ακυρώστε τα μπαράζ!»

Ξάνθη προς ΕΠΟ: «Ακυρώστε τα μπαράζ!»

 newsroom

  |  17.08.2020 | 14:32

Μέσω μιας μακροσκελούς εξώδικης διαμαρτυρίας προς την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, με αφορμή τον ορισμό των αγώνων μπαράζ με τον Απόλλωνα Σμύρνης, η ΠΑΕ Ξάνθη χαρακτήρισε παράνομη τη συμπεριφορά της ΕΠΟ και ζήτησε την ακύρωση των δύο αναμετρήσεων. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Επειδή προσέτι εν γνώσει σας, μας οδηγείτε παράνομα να αγωνιστούμε, αν […]

Μέσω μιας μακροσκελούς εξώδικης διαμαρτυρίας προς την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, με αφορμή τον ορισμό των αγώνων μπαράζ με τον Απόλλωνα Σμύρνης, η ΠΑΕ Ξάνθη χαρακτήρισε παράνομη τη συμπεριφορά της ΕΠΟ και ζήτησε την ακύρωση των δύο αναμετρήσεων.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Επειδή προσέτι εν γνώσει σας, μας οδηγείτε παράνομα να αγωνιστούμε, αν και γνωρίζετε καλώς ότι δεν έχουμε τη δυνατότητα να συγκροτήσουμε αξιόμαχη ομάδα, η οποία θα αγωνισθεί σε τέτοιας σπουδαιότητας αγώνες, με το διακύβευμα να είναι τόσο αγωνιστικό όσο και οικονομικό, αφού με τις αποφάσεις σας της 05.06.2020 και της 19.06.2020, μας γνωστοποιήσατε ότι την 02.08.2020 θα έχουν ολοκληρωθεί οι αγώνες μπαράζ και κατά το τρόπο αυτό, δεν προβήκαμε στη παράταση των συμβολαίων των ποδοσφαιριστών μας που έληγαν την 30.06.2020, όπως θα είχαμε τη δυνατότητα να πράξουμε, εάν γνωρίζαμε ότι θα μας οδηγήσετε να αγωνιστούμε παρανόμως, ενώ η απόφαση της ΕΕ, που ελήφθη με ψήφους 9-8, είναι να μην δοθεί καμία παράταση στην ημερομηνία διεξαγωγής των αγώνων μπαράζ.

Επειδή η απόφασή σας αυτή είναι κατά πάντα παράνομη, απαράδεκτη και αδικαιολόγητη, μας δημιουργεί πέραν όλων των άλλων τεράστια οικονομική απώλεια σε περίπτωση που υποχρεωθούμε παράνομα να αγωνισθούμε.

Επειδή η απόφασή σας με ψήφους 9-8 έχει την εκ του Καταστατικού και του Αστικού Κώδικα, απαιτούμενη απόλυτη πλειοψηφία, με αποτέλεσμα να δεσμεύει την Ομοσπονδία, αλλά και τους τρίτους που έλκουν δικαιώματα από αυτήν.

Διαμαρτυρόμεθα εντόνως για την ερμηνεία που αποφασίσατε, για υπαγωγή στη διάταξη του άρθρου 8 του Ν. 4684/2020.

Σας καλούμε όπως με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής σας, αποκαταστήσετε και επαναφέρετε τη νομιμότητα, ακυρώνοντας με νεότερη απόφαση σας, τη διεξαγωγή των αγώνων μπαράζ που ορίσατε για την 22 και 29 Αυγούστου 2020, απόφαση η οποία είναι αντίθετη με τις διατάξεις του Καταστατικού σας.

Εις αντίθετη περίπτωση, σας δηλώνουμε ότι θα προχωρήσουμε σε όλες τις δικαστικές ενέργειες, τόσο αστικές όσο και ποινικές, για την αποκατάσταση κάθε θετικής και αποθετικής ζημίας που θα υποστεί η Εταιρεία μας, εξαιτίας της παράνομης και υπαίτιας συμπεριφοράς σας καθώς και για τον ποινικό κολασμό και τη διερεύνηση της πιθανότητας ενδεχόμενου δόλου, κάθε ενέργειας στην οποία θα προβείτε, χωρίς να λαμβάνετε υπόψη σας την ως άνω απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ NEA

Χορτοφαγική διατροφή: 10+1 τροφές που θα κάνουν την καθημερινότητά σας γευστικότερη

Η χορτοφαγία, δηλαδή η αποχή από την κατανάλωση κρέατος και ψαριών γίνεται ολοένα και συχνότερα τρόπος ζωής πολλών ατόμων στη χώρα μας. Συχνά δημιουργείται το διατροφικό δίλημμα αν, με τη συγκεκριμένη διατροφή, ο οργανισμός στερείται πολύτιμα στοιχεία ή μπορεί να είναι πλήρης σε θρεπτικά συστατικά. Η απάντηση είναι ότι μπορεί, καθώς υπάρχουν τρόφιμα φυτικής προέλευσης, […]

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

05.11.2021 | 14:07

Ράγισμα στο πλευρό ο Μουνάφο

Ο Μουνάφο που αποχώρησε τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο των Ζωσιμάδων με χτύπημα στο πλευρό υπέστη ράγισμα, όπως έδειξε η ακτινογραφία.

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

01.11.2021 | 00:37

«Ο Μελισσανίδης απείλησε τηλεφωνικά τον Καρυπίδη ότι θα τον βάλει σε αναπηρικό καροτσάκι»

Ο Άρης με ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Θόδωρος Καρυπίδης με τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

01.11.2021 | 00:19

Ασύλληπτο γκολ από τον μυθικό Ζλάταν με απευθείας φάουλ [vds]

Με ένα απίθανο φάουλ ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς άνοιξε το σκορ για τη Μίλαν στο 25ο λεπτό του ντέρμπι με τη Ρόμα.

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

31.10.2021 | 23:58