Βραβεύσεις ΕΟΕ με λάμψη Ολυμπιακών Αγώνων 2020 (pics)

Βραβεύσεις ΕΟΕ με λάμψη Ολυμπιακών Αγώνων 2020 (pics)

 newsroom

  |  22.01.2020 | 22:00

eoe.0

Τιμήθηκαν οι κορυφαίοι αθλητές της χρονιάς, επιφανείς προσωπικότητες και εταιρείες που στηρίζουν το έργο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση Βραβεύσεων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Στο κατάμεστο αμφιθέατρο της ΕΟΕ τιμήθηκαν οι κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες της χρονιάς, αλλά και επιφανείς προσωπικότητες και εταιρείες που […]

Τιμήθηκαν οι κορυφαίοι αθλητές της χρονιάς,
επιφανείς προσωπικότητες και εταιρείες που στηρίζουν
το έργο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση Βραβεύσεων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Στο κατάμεστο αμφιθέατρο της ΕΟΕ τιμήθηκαν οι κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες της χρονιάς, αλλά και επιφανείς προσωπικότητες και εταιρείες που στηρίζουν το έργο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμένος, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, η Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO και πρόεδρος της «Ελπίδας» Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Επίσης παραβρέθηκαν, ο Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα Γιασουχίρο Σιμίζου, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος, το επίτιμο μέλος της ΔΟΕ Λάμπης Νικολάου, ο Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ξιφασκίας Μανώλης Κατσιαδάκης, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΕ Μανώλης Κολυμπάδης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργος Φουντουλάκης, οι πρώην υφυπουργοί Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής και Φάνη Πετραλιά, οι Βουλευτές Γιάννης Μπουρνούς, Γιάννης Δελής, Σοφία Σακοράφα, o Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης, μέλη της Ολομέλειας της ΕΟΕ, εκπρόσωποι κομμάτων και πολλοί πρωταθλητές και αθλητικοί παράγοντες.

Ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος, ο οποίος εξελέγη πρόσφατα και μέλος της ΔΟΕ, τόνισε ότι «το 2020 είναι μια διπλή Ολυμπιακή χρονιά, αφού η Λοζάνη φιλοξένησε πριν λίγες ημέρες τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων, ενώ σε 182 ημέρες από σήμερα θα γίνουν οι θερινοί Αγώνες του Τόκιο. Ήδη την πρόκριση έχουν εξασφαλίσει 23 αθλητές και αθλήτριες και φυσικά περιμένουμε να συμμετάσχουν και αρκετοί άλλοι».

Ο κ, Καπράλος επεσήμανε ακόμη ότι την περσινή χρονιά η χώρα μας κατέκτησε συνολικά 90 μετάλλια σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα, ενώ η ΕΟΕ για κάθε αθλητή που θα εξασφαλίζει την πρόκριση θα δίνει ποσό 10.000 ευρώ, χρήματα που καταβάλλονται από χορηγούς.

Στάθηκε επίσης στην δική του εκλογή από την ΔΟΕ, αφού όπως τόνισε στο πρόσωπό του τιμάται η Ελλάδα, στην απόφαση της ΔΟΕ η Σύνοδός της το 2021 να γίνει στη χώρα μας (θα εκλεγεί και νέος πρόεδρος) αλλά και στο συνέδριο των 50 εθνικών ευρωπαϊκών ολυμπιακών επιτροπών στα τέλη του 2021 το οποίο επίσης θα φιλοξενήσει η Ελλάδα.

Ευχαρίστησε τέλος τον κ. Αυγενάκη για τη συμβολή του στην επίλυση μιας σειράς θεμάτων του ελληνικού αθλητισμού και της ΕΟΕ, μεταξύ των οποίων και την μετατροπή της ΕΟΕ σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, την μείωση της εφορίας σε δωρεές προς ερασιτεχνικά σωματεία κλπ.

Ζήτησε όμως από την Πολιτεία να επικεντρώσει την προσοχή της και να βοηθήσει στην κακή κατάσταση που έχουν περιέλθει οι αθλητικοί χώροι, ενώ διαφώνησε και με το θέμα της αναδρομικότητας στις θητείες των διοικήσεων στις αθλητικές ομοσπονδίες.

Ο κ, Αυγενάκης αφού μετέφερε τους χαιρετισμούς του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, έκανε αναφορά στα όσα έχει επιτύχει η κυβέρνηση στον αθλητισμό τους τελευταίους μήνες.

Μεταξύ άλλων έκανε αναφορά στο φοροκίνητρο για τις δωρεές σε σωματεία, στη μείωση του φόρου στις μεταγραφές παικτών, στο ΕΣΚΑΝ που μετά την κίτρινη κάρτα από τον WADA λειτουργεί πλέον  με δική του δομή και προϋπολογισμό, αλλά και στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, αφού αποφασίστηκε ότι όλες θα μεταγκατασταθούν στο Ελληνικό.

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν οι αθλητές μαζί με τους προπονητές τους, που\ εξασφάλισαν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο μέσα στο 2019 και συγκεκριμένα οι Μίλτος Τεντόγλου, Βούλα Παπαχρήστου, Νικόλ Κυριακοπούλου, Κατερίνα Στεφανίδη, Ανδρέας Βαζαίος, Άννα Ντουντουνάκη, Απόστολος Χρήστου, Κριστιάν Γκολομέεφ, Γιάννης Γεωργαράκης, Απόστολος Παπαστάμος, Νίκος Μαυρομμάτης, Μαρία Πρεβολαράκη, Πολυχρόνης Τζωρτζάκης, Μαρία Κυρίδου, Χριστίνα Μπούρμπου, Παναγιώτης Μάντης, Παύλος Καγιαλής, Γιάννης Μιτάκης.

Επίσης βραβεύτηκαν όσοι κατέκτησαν μετάλλιο στους 2ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες που φιλοξενήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι στο Μινσκ της Λευκορωσίας με την Ελλάδα να κατακτά 9 μετάλλια. Συγκεκριμένα οι Άννα Κορακάκη, Ελένη Χατζηλιάδου, Χρήστος Βολικάκης, Ραφαέλα Σπανουδάκη, Σάββας Καρακιζίδης, Γιώργος Αζωίδης και Κώστας Δουβαλίδης.

Το αριστείο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής «Δημήτριος Βικέλας» για το 2019 θα απονεμήθηκε στην Χορογράφο των τελετών αφής και παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας, Αρτέμιδα Ιγνατίου και στον Γεώργιο Ανδρεάδη σε αναγνώριση της πολυετούς και ανεκτίμητης προσφοράς τους στον ελληνικό αθλητισμό και το Ολυμπιακό Κίνημα.

Το βραβείο IOC TROPHY 2019 της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής «Αθλητισμός και βιώσιμη αρχιτεκτονική» απονεμήθηκε στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την κατασκευή και παραχώρηση στους Έλληνες του Κέντρου Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».

Σε αναγνώριση της πολύτιμης συμβολής τους στο έργο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής η ΕΟΕ βράβευσε τους χορηγούς της για την σημαντική προσφορά τους (ΤΟΥΟΤΑ Ηellas, NN Ηellas, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ NEA

Χορτοφαγική διατροφή: 10+1 τροφές που θα κάνουν την καθημερινότητά σας γευστικότερη

Η χορτοφαγία, δηλαδή η αποχή από την κατανάλωση κρέατος και ψαριών γίνεται ολοένα και συχνότερα τρόπος ζωής πολλών ατόμων στη χώρα μας. Συχνά δημιουργείται το διατροφικό δίλημμα αν, με τη συγκεκριμένη διατροφή, ο οργανισμός στερείται πολύτιμα στοιχεία ή μπορεί να είναι πλήρης σε θρεπτικά συστατικά. Η απάντηση είναι ότι μπορεί, καθώς υπάρχουν τρόφιμα φυτικής προέλευσης, […]

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

05.11.2021 | 14:07

Ράγισμα στο πλευρό ο Μουνάφο

Ο Μουνάφο που αποχώρησε τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο των Ζωσιμάδων με χτύπημα στο πλευρό υπέστη ράγισμα, όπως έδειξε η ακτινογραφία.

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

01.11.2021 | 00:37

«Ο Μελισσανίδης απείλησε τηλεφωνικά τον Καρυπίδη ότι θα τον βάλει σε αναπηρικό καροτσάκι»

Ο Άρης με ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Θόδωρος Καρυπίδης με τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

01.11.2021 | 00:19

Ασύλληπτο γκολ από τον μυθικό Ζλάταν με απευθείας φάουλ [vds]

Με ένα απίθανο φάουλ ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς άνοιξε το σκορ για τη Μίλαν στο 25ο λεπτό του ντέρμπι με τη Ρόμα.

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

31.10.2021 | 23:58