Βλάχος: «Έχω συμφωνία με τον Ολυμπιακό και τιμάω τον λόγο μου» [pics&vid]

 newsroom

  |  10.08.2021 | 14:37

Η Εθνική μας ομάδα πόλο, κατάφερε να φτάσει στον τελικό του Ολυμπιακού τουρνουά, μετά την φανταστική εμφάνιση επί της Ουγγαρίας. Οι Έλληνες πάλεψαν μέχρι τέλους για το χρυσό μετάλλιο, όμως εν τέλει «λύγισαν» κόντρα στους Σέρβους. Ωστόσο, η επόμενη μέρα «βρήκε» τον Θεόδωρο Βλάχο, αντιμέτωπο με ένα δίλλημα. Ολυμπιακός η Εθνική;  Την απάντηση την έδωσε ο ίδιο […]

Η Εθνική μας ομάδα πόλο, κατάφερε να φτάσει στον τελικό του Ολυμπιακού τουρνουά, μετά την φανταστική εμφάνιση επί της Ουγγαρίας. Οι Έλληνες πάλεψαν μέχρι τέλους για το χρυσό μετάλλιο, όμως εν τέλει «λύγισαν» κόντρα στους Σέρβους. Ωστόσο, η επόμενη μέρα «βρήκε» τον Θεόδωρο Βλάχο, αντιμέτωπο με ένα δίλλημα. Ολυμπιακός η Εθνική; 

Την απάντηση την έδωσε ο ίδιο ο προπονητής, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα».  Ο προπονητής της Εθνικής ομάδας πόλο μίλησε για την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο. Ακόμα μίλησε και για το θέμα της παραμονής του ή όχι στον πάγκο της «γαλανόλευκης».

Για την επιτυχία της Εθνικής και αν το περίμενε: «Είναι πολύ δύσκολο να πάρεις μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο πόλο. Είναι κάτι που κανείς δεν το περιμένει, ακόμα και ομάδες που είναι μόνιμα στα μετάλλια όπως η Ουγγαρία. Εμείς δεν το είχαμε πετύχει, δεν ήμασταν φαβορί. Δεν το περιμέναμε αλλά το ονειρευόμασταν και το καταφέραμε. Πρέπει να στοχεύεις ψηλά, να ονειρεύεσαι να φτάσεις ψηλά, να ζήσεις την απονομή. Πρέπει να ξεπεράσεις τα όριά σου».

Τι είπε στους παίκτες του: «Ότι όλοι είστε νικητές. Δεν γινόταν να φύγουμε χωρίς να πανηγυρίσουμε. Μιλούσα με τον Γιώργο τον Πομάσκι και μου είπε ότι δεν έχει σημασία το χρώμα αλλά το μετάλλιο. Είσαι νικητής. Είναι τρομερές μνήμες που θα μας ακολουθούν για πάντα».

Θοδωρής Βλάχος – Ο «Μίδας» του ελληνικού πόλο | in.gr

Για την κίνηση να δοθεί από τους παίκτες μισό πριμ στους πυρόπληκτους: «Καλά παιδιά υπάρχουν σε όλους τους χώρους. Είμαστε πάρα πολύ μακριά παρακολουθούμε τι γίνεται, τι συνέβαινε. Και το 2018 ήμασταν στη Βαρκελώνη με το Μάτι και τόσα άτομα που χαθήκανε. Μας αγγίζουν και μας στενοχωρούν. Έχουν συναίσθημα τα παιδιά. Είμαστε σαν να ζούμε στον κόσμο μας για 20 μέρες αλλά έξω συμβαίνουν και άλλα πράγματα και μας επηρεάζουν».

Για τον Φουντούλη και τη δήλωσή του: «Ο Φουντούλης είναι χαρισματικός, έχει ήθος, είναι μορφωμένος. Δεν το είπε για να γίνει viral άλλα επειδή το ένιωθε».

Για την ανανέωση με την Εθνική: «Γίνονται συζητήσεις, μόλις τελειώσαμε από το Τόκιο. Είναι ανοιχτό το θέμα το συμβόλαιό μου τελειώνει σε ένα μήνα. Η ομοσπονδία θέλει να συνεχίσουμε μαζί. Όμως είμαι στον Ολυμπιακό, θα μιλήσω και με την ομάδα. Δε θέλω να φύγω από την Εθνική. Αυτό που έζησα είναι πολύ δύσκολο να το αφήσω με όσα έγινε με τα παιδιά. Όμως είναι ή το ένα ή το άλλο. Είναι πάγια θέση της ομοσπονδίας. Δεν είναι δική μου απόφαση. Έχω μια συμφωνία με τον Ολυμπιακό, δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει αλλαγή προπονητή και να αφήσω την ομάδα στις 10 Αυγούστου. Πρέπει να τιμάς τον λόγο σου. Δεν ξέρω αν πλέον μπορεί να γίνει κάτι».

Θοδωρής Βλάχος | sportime.gr

Για την επόμενη μέρα της επιτυχίας: «Την επιτυχία δεν την καρπωνόμαστε εμείς. Σίγουρα είναι επιτυχία της υδατοσφαίρισης άλλα είναι μετάλλιο σε ομαδικό άθλημα. Είμαστε σε οικονομική κρίση με το καθεστώς του κορωνοϊού. Τα πράγματα στην Ελλάδα δεν είναι ανθηρά, άλλα αξίζει να δοθεί βάση στον αθλητισμό. Ο κόσμος είναι πραγματικά περήφανος για μας. Μετά από αυτή την επιτυχία, ελπίζω να έχουμε κολυμβητήριο για προπονήσεις της Εθνικής. Οι υποδομές είναι μηδαμινές αξίζει να γίνει κάτι. Σε μας θα μείνει το μετάλλιο και η δόξα άλλα πρέπει να μείνει κάτι και στο άθλημα. Να αφήσουμε μια παρακαταθήκη για το μέλλον».