Βιτάλ: “Να φέρουμε ξανά τον Παναθηναϊκό στην κορυφή” [pic&vid]

 Μιχάλης Νιαβής

  |  30.08.2021 | 13:22

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε το δανεισμό του Ματέους Βιτάλ από την Κορίνθιανς για ένα χρόνο. Το «τριφύλλι»  έχει τη δυνατότητα να τον κάνει δικό του, έναντι του ποσού των 4 εκατ. ευρώ (για το 50% των δικαιωμάτων του). Ο Ματέους Βιτάλ στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Παναθηναϊκού τόνισε πως είναι χαρούμενος που θα φορέσει […]

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε το δανεισμό του Ματέους Βιτάλ από την Κορίνθιανς για ένα χρόνο. Το «τριφύλλι»  έχει τη δυνατότητα να τον κάνει δικό του, έναντι του ποσού των 4 εκατ. ευρώ (για το 50% των δικαιωμάτων του). Ο Ματέους Βιτάλ στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Παναθηναϊκού τόνισε πως είναι χαρούμενος που θα φορέσει τη φανέλα του «τριφυλλιού».

Οι δηλώσεις του Βιτάλ

Για την πρώτη του προσπάθεια εκτός Βραζιλίας:

«Αυτός ήταν πάντα ο στόχος μου, να παίξω στην Ευρώπη. Από μικρό παιδί ήταν το όνειρό μου το οποίο πραγματοποιήθηκε και είμαι πολύ χαρούμενος».

 Για τον δανεισμό του:

«Το είδα σαν μια νέα ευκαιρία. Ήταν πάντοτε ο στόχος μου να παίξω στην Ευρώπη και ζούσα για να βρεθώ σε έναν μεγάλο σύλλογο όπως ο Παναθηναϊκός. Ελπίζω να καταφέρω να ικανοποιήσω όλες τις προσδοκίες και να κάνω καλή σεζόν με την ομάδα».

 Για την επικοινωνία με τον Μαουρίσιο:

«Είναι αλήθεια ότι με τον μόνο Βραζιλιάνο που μπόρεσα να μιλήσω ώστε να με ενημερώσει για τον σύλλογο ήταν ο Μαουρίσιο. Μου είπε καλά, θετικά πράγματα. Κατάλαβα ότι πρόκειται για σημαντική ευκαιρία για εμένα ώστε να περάσω στη μεγάλη οικογένεια του Παναθηναϊκού. Όσα μου διηγήθηκε ήταν εκπληκτικά και δεν το σκέφτηκα καν δεύτερη φορά για να έρθω και να αποτελέσω κομμάτι αυτής της οικογένειας»

Για τους στόχους του:

,«Θα ήθελα να κάνω καλή σεζόν την πρώτη μου χρονιά και να ικανοποιήσω τις προσδοκίες. Καταλαβαίνω τις ευθύνες που έχουν εναποθέσει πάνω μου η διοίκηση και οι φίλοι και με βάση αυτές τις ευθύνες ελπίζω να κάνω καλή σεζόν, να πραγματοποιηθούν οι στόχοι μας και να επιστρέψει ο Παναθηναϊκός στην κορυφή που πάντα πρέπει να βρίσκεται»

Για τη θέση και τις δυνατότητές του:

«Πάντα έπαιζα ως προωθημένος μέσος, αλλά στην Κορίνθιανς εδώ και λίγο καιρό έπαιζα σαν μεσοεπιθετικός και σαν αριστερό εξτρέμ. Μου άρεσε πολύ να κουβαλάω τη μπάλα στην αντίπαλη περιοχή και να κάνω τελικές. Πετύχαμε πολλά γκολ στην Κορίνθιανς με αυτό τον τρόπο. Αυτό είναι από τα πιο δυνατά χαρακτηριστικά μου και ελπίζω να μπορώ να χρησιμοποιήσω και το κεφάλι μου για να σημειώσω πολλά γκολ»

Για τους οπαδούς:

«Δεν θα σταματήσω να προσφέρω και να επιδιώκω την κατάκτηση των στόχων μας που όπως προανέφερα είναι να βάλουμε τον Παναθηναϊκό στην κορυφή εκεί που αξίζει να βρίσκεται».