Βαγγέλης Λιόλιος – ΕΟΚ: Έρχονται σαρωτικές αλλαγές

Βαγγέλης Λιόλιος – ΕΟΚ: Έρχονται σαρωτικές αλλαγές

 Βασίλης Μπαλατσός

  |  14.09.2021 | 08:59

To Ελληνικό μπάσκετ έχει περάσει πλέον στη νέα του εποχή. Από το βράδυ της Κυριακής (12/9) ο Γιώργος Βασιλακόπουλος αποτελεί με κάθε επισημότητα παρελθόν με τον Βαγγέλη Λιόλιο να αναλαμβάνει την προεδρία. Το πρωί της Τρίτης, 14 Σεπτεμβρίου αναμένεται να γίνει στα γραφεία της ομοσπονδίας στο ΟΑΚΑ η τελετή παράδοσης-παραλαβής από τον απερχόμενο πρόεδρο στον […]

To Ελληνικό μπάσκετ έχει περάσει πλέον στη νέα του εποχή. Από το βράδυ της Κυριακής (12/9) ο Γιώργος Βασιλακόπουλος αποτελεί με κάθε επισημότητα παρελθόν με τον Βαγγέλη Λιόλιο να αναλαμβάνει την προεδρία. Το πρωί της Τρίτης, 14 Σεπτεμβρίου αναμένεται να γίνει στα γραφεία της ομοσπονδίας στο ΟΑΚΑ η τελετή παράδοσης-παραλαβής από τον απερχόμενο πρόεδρο στον νεοεκλεγέντα. Σύμφωνα με κάποιες φήμες ο νέος ισχυρός άνδρας της ομοσπονδίας ίσως προτείνει στον απερχόμενο τη θέση του επίτιμου προέδρου.

«Ξήλωμα» στην ΚΕΔ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Livesport» ο Βαγγέλης Λιόλιος και οι συνεργάτες του ετοιμάζουν σαρωτικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα. Παραδείγματος χάρη αλλαγές θα γίνουν στη διαιτησία. Ο νέος πρόεδρος της ΕΟΚ σκοπεύει να «ξηλώσει» όλα τα τα μέλη της ΚΕΔ και να δώσει ρόλο αρχιδιαιτητή στον Χρίστο Χριστοδούλου. Ο Χριστοδούλου είτε θα κινηθεί μόνος του σε αυτό το κομμάτι, είτε θα έχει μαζί του ακόμα δύο πρώην διαιτητές.

Οι σκέψεις για την Εθνική

Στο πρόγραμμα υπάρχουν και οι αλλαγές στην Εθνική. Όπως σας ενημερώσαμε ο Δημήτρης Ιτούδης αποτελεί την πρώτη επιλογή για την θέση του head coach, με το Γιάννη Σφαιρόπουλο να είναι στις επιλογές. Υπάρχει σκέψη για «υπερκομματικό» προπονητικό επιτελείο, στα πρότυπα της Team USA. Σε αυτό το ενδεχόμενο ο Ιτούδης θα έχει δίπλα του τους Γιώργο Μπαρτζώκα, Δημήτρη Πρίφτη και κατά πάσα πιθανότητα και τον Γιάννη Σφαιρόπουλο. Όσον αφορά τις Εθνικές, το όνομα του Παναγιώτη Γιαννάκη «παίζει» για την θέση του υπεύθυνου.

Έρχονται… καινοτομίες

Οι άνθρωποι της ΕΟΚ ετοιμάζονται και για κάποιες καινοτομίες με στόχο την αναβάθμιση του προϊόντος. Μία από αυτές είναι και το Final Eight στον θεσμό του Κυπέλλου και η έμφαση στις νέες τεχνολογίες. Δεδομένο είναι ότι θα γίνει άμεση προσπάθεια για βελτίωση στην Α2 και στην Α1 Γυναικών.