Τζουν Μιζουτάνι: Aποχωρεί από τη δράση εξαιτίας προβλήματος στα μάτια

 Μιχάλης Νιαβής

  |  14.08.2021 | 18:14

Στο Ολυμπιακό τουρνουά του Τόκιο χρίστηκε «χρυσός» Ολυμπιονίκης στο διπλό μικτό και χάρισε στην Ιαπωνία το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στον θεσμό. Λίγες ημέρες μετά κατέκτησε και την 3η θέση στο ομαδικό ανδρών. Ο Τζουν Μιζουτάνι, εμβληματικός αθλητής για την Ιαπωνία στο άθλημα, έφτασε τα 4 μετάλλια στην κορυφαία διοργάνωση, μα φαίνεται ότι δεν το […]

Στο Ολυμπιακό τουρνουά του Τόκιο χρίστηκε «χρυσός» Ολυμπιονίκης στο διπλό μικτό και χάρισε στην Ιαπωνία το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στον θεσμό. Λίγες ημέρες μετά κατέκτησε και την 3η θέση στο ομαδικό ανδρών. Ο Τζουν Μιζουτάνι, εμβληματικός αθλητής για την Ιαπωνία στο άθλημα, έφτασε τα 4 μετάλλια στην κορυφαία διοργάνωση, μα φαίνεται ότι δεν το χαίρεται όσο θα ήθελε… Λίγα 24ώρα μετά την ολοκλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων ανακοίνωσε ότι σκοπεύει ν’ αποχωρήσει από τη δράση εξαιτίας προβλήματος στα μάτια! Τόνισε ότι δεν έχει πάρει την τελική του απόφαση, αλλά οδηγείται εκεί διότι ταλαιπωρείται από ανεπαρκή όραση, η οποία δεν του επιτρέπει να συνεχίσει κανονικά στα αγωνιστικά τραπέζια!

Οι δηλώσεις του

«Είμαι χαρούμενος. Ήρθα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο για το αποκορύφωμα της καριέρας μου και κατάφερα το καλύτερο αποτέλεσμα με δύο μετάλλια», τόνισε ο λατρεμένος από τους Ιάπωνες, Μιζουτάνι και εξήγησε τη στενάχωρη κατάσταση, στην οποία είχε ήδη περιέλθει: «Δυστυχώς όμως, νομίζω ότι τώρα θα αφήσω την επιτραπέζια αντισφαίριση εντελώς. Παρότι δεν έχω πάρει την οριστική απόφαση η πρόθεσή μου είναι ν’ αποχωρήσω από την επαγγελματική καριέρα εξαιτίας ενοχλήσεων στα μάτια. Ειλικρινά αν τα μάτια μου μπορούσαν να θεραπευτούν απόλυτα, δεν έχει σημασία αν είσαι 40 ή 50 ετών. Πάντα θες να παίζεις πινγκ πονγκ κι αυτό θα ήθελα κι εγώ. Ωστόσο, η σημερινή κατάσταση είναι τέτοια, που δεν υπάρχει θεραπεία. Δεν συμφιλιώνομαι με αυτό, όμως όλο αυτό το διάστημα ζω μία περιπέτεια».