Τόκιο 2020 – Στίβος: Επικυρώθηκαν οι τρεις ασύλληπτες επιδόσεις που σημειώθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Τόκιο 2020 – Στίβος: Επικυρώθηκαν οι τρεις ασύλληπτες επιδόσεις που σημειώθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες

 Θοδωρής Γεωργαντάς

  |  29.09.2021 | 17:14

Η World Athletics επικύρωσε τρία παγκόσμια ρεκόρ

Τα τρία παγκόσμια ρεκόρ, που σημειώθηκαν σε αγωνίσματα του στίβου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, επικύρωσε η Διεθνή Ομοσπονδία (World Athletics).

Και τα τρία ρεκόρ σημειώθηκαν από καταπληκτικούς εκπροσώπους του διεθνούς κλασικού αθλητισμού.

Η World Athletics, λοιπόν, επικύρωσε τα παγκόσμια ρεκόρ που κατέρριψαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, η Γιουλιμάρ Ρόχας, από την Βενεζουέλα, στο τριπλούν, ο Νορβηγός, Κάρστεν Βάρχολμ στα 400μ εμπόδια και η Αμερικανίδα, Σίντνεϊ ΜακΛάφλιν στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών.

Την 1η Αυγούστου, η Ρόχας «πέταξε» στα 15μ.67 και κατέκτησε το πρώτο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στον στίβο για την πατρίδα της, καταρρίπτοντας το ρεκόρ (15μ.50) της Ουκρανής Ινιέσα Κράβετς από τις 10 Αυγούστου 1995, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Γκέτεμποργκ.

Δύο ημέρες αργότερα, ήταν η σειρά του Βάρχολμ να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ στα 400 μέτρα με εμπόδια, καλύπτοντας την απόσταση σε 45.94. Ο Νορβηγός «σμπαράλιασε» τα χρονόμετρα και «έσπασε» το φράγμα των 46 δευτερολέπτων σε ένα από τα δυσκολότερα αγωνίσματα του στίβου.

Την επόμενη μέρα η Αμερικανίδα ΜακΛάφλιν ήταν εντυπωσιακή στο ίδιο αγώνισμα, με επίδοση 51.46. Το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ ανήκε στην ίδια με 51.91 από τον Ιούλιο του 2021.