Τόκιο 2020: Στη Βόρεια Κορέα οι Ολυμπιακοί Αγώνες… μόλις ξεκίνησαν

Τόκιο 2020: Στη Βόρεια Κορέα οι Ολυμπιακοί Αγώνες… μόλις ξεκίνησαν

 Μιχάλης Νιαβής

  |  13.08.2021 | 17:40

Μπορεί οι Ολυμπιακοί Αγώνες να έληξαν εδώ και πέντε ημέρες και να ανήκουν στο παρελθόν, όμως στη Βόρεια Κορέα μόλις άρχισαν. Η πρώτη μετάδοση Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, η Βόρεια Κορέα δεν είχε κατέβει να αγωνιστεί στους λόγω της πανδημίας και ούτε μετέδωσε τηλεοπτικά τους αγώνες από την έναρξη μέχρι και την λήξη τους […]

Μπορεί οι Ολυμπιακοί Αγώνες να έληξαν εδώ και πέντε ημέρες και να ανήκουν στο παρελθόν, όμως στη Βόρεια Κορέα μόλις άρχισαν.

Η πρώτη μετάδοση

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, η Βόρεια Κορέα δεν είχε κατέβει να αγωνιστεί στους λόγω της πανδημίας και ούτε μετέδωσε τηλεοπτικά τους αγώνες από την έναρξη μέχρι και την λήξη τους στις 8 Αυγούστου. Αυτό έγινε σήμερα για πρώτη φόρα 5 μέρες μετά την λήξη των αγώνων. Πιο συγκεκριμένα, στο Κεντρικό Κορεατικό δίκτυο πήραν μια πρώτη «γεύση» από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο σήμερα, καθώς μετέδωσαν ένα ποδοσφαιρικό αγώνα γυναικών μεταξύ Βρετανίας και Χιλής και όχι ολόκληρο αλλά μόνο τα 70 λεπτά παιχνιδιού και μάλιστα ο συγκεκριμένος αγώνας έγινε στις 21 Ιουλίου.

Βέβαια, προς το παρόν παραμένει άγνωστο από που πήρε τα συγκεκριμένα πλάνα η κρατική τηλεόραση της Βόρειας Κορέας, καθώς δεν είχαν πραγματοποιήσει καμία συμφωνία με κανένα διεθνές δίκτυο. Μάλιστα είχαν πάρει προσφορά από το SBS, αλλά και από την Νότια Κορέα, ωστόσο τις είχαν απορρίψει.