Τόκιο 2020 – Παραολυμπιακοί Αγώνες: Η φανέλα Origami πρώτη φωτογράφιση στην Ελλάδα [pic]

 Αγγελική Βύζικα

  |  20.08.2021 | 16:23

Η εταιρεία αθλητικών ενδυμάτων Asics σχεδίασε τη φανέλα με θέμα το origami για τους έξι αθλητές της Παραολυμπιακής Ομάδας Προσφύγων (RPT), αποκαλύπτοντάς την πριν από την έναρξη των Παραολυμπιακών Αγώνων Τόκιο 2020, την προσεχή Τρίτη. Η Asics είναι ο επίσημος προμηθευτής της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής (IPC) και επίσημος πάροχος αθλητικών ενδυμάτων της Παραολυμπιακής Ομάδας Προσφύγων. […]

Η εταιρεία αθλητικών ενδυμάτων Asics σχεδίασε τη φανέλα με θέμα το origami για τους έξι αθλητές της Παραολυμπιακής Ομάδας Προσφύγων (RPT), αποκαλύπτοντάς την πριν από την έναρξη των Παραολυμπιακών Αγώνων Τόκιο 2020, την προσεχή Τρίτη.

Η Asics είναι ο επίσημος προμηθευτής της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής (IPC) και επίσημος πάροχος αθλητικών ενδυμάτων της Παραολυμπιακής Ομάδας Προσφύγων. Δύο Σύριοι που ζουν στην Ελλάδα – Αλία Ίσσα (κορίνα) η οποία είχε μιλήσει πριν λίγο καιρό στο sports3.gr και ο κολυμβητής Ιμπραήμ Αλ Χουσεΐν – αποκάλυψαν την εμφάνιση.

Η Ίσσα είναι το νεότερο μέλος της ομάδας και η πρώτη γυναίκα παραολυμπιονίκης της RPT, ενώ ο Αλ Χουσεΐν εντάχθηκε στην ομάδα, όταν μετά από έκρηξη βόμβας στην πατρίδα του, έχασε το πόδι του. Φωτογραφήθηκαν από τον Γιώργο Κυβερνίτη, ο οποίος διακρίθηκε για το έργο του κατά τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης στην Ελλάδα το 2015.Το φόντο για τη φωτογράφιση ήταν το Παναθηναϊκό Ολυμπιακό Στάδιο.

Μια παραδοσιακή μορφή τέχνης στην Ιαπωνία, το origami είναι η τέχνη του χαρτιού που διπλώνεται σε διαφορετικά σχήματα. Η φανέλα διαθέτει μια σειρά από πολύχρωμες γραμμές παράλληλα με το κόκκινο, μπλε και πράσινο σύμβολο του «Agitos», του Παραολυμπιακού Κινήματος. Η RPT θα είναι η πρώτη ομάδα που θα παρελάσει στην τελετή έναρξης των αγώνων την Τρίτη (24 Αυγούστου).

«Είναι φοβερό συναίσθημα να φοράς τα χρώματα αυτής της ομάδος. Λοιπόν, στην πραγματικότητα δεν είμαστε ομάδα, είμαστε οικογένεια και όλοι αισθανόμαστε συγγένεια μεταξύ μας. Το να ανέβουμε στο βάθρο θα είναι δύσκολο, αλλά το να είμαστε στο Τόκιο είναι μια νίκη για τα 82 εκατομμύρια εκτοπισμένους σε όλο τον κόσμο, όπως κι εμείς, που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους»,  δήλωσε ο Αλ Χουσεΐν.  Ο Αλ Χουσεΐν θα πάρει μέρος στους αγώνες 100μ. ανδρών και 50μ. ελεύθερο.

«Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα για μένα να φορέσω αυτή τη στολή. Όταν με βλέπουν άλλες γυναίκες πρόσφυγες στο Εθνικό Στάδιο του Τόκιο, θέλω να δουν ότι υπάρχει ελπίδα»,  πρόσθεσε η Ίσσα.

Αυτή θα είναι η πρώτη Παραολυμπιακή Ομάδα Προσφύγων σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, αφού η ομάδα σχεδιάστηκε τον Οκτώβριο του περασμένου έτους.

 

Φωτο: Insidethegames