Τόκιο 2020 – Παραολυμπιακοί Αγώνες: Το σύμβολο «Agitos» τοποθετήθηκε στον κόλπο του Τόκιο [pic]

 Αγγελική Βύζικα

  |  20.08.2021 | 15:41

Η αντίστροφη μέτρηση για τη διεξαγωγή των Παραολυμπιακών Αγώνων, άρχισε καθώς το σύμβολο τους έχει εγκατασταθεί στον κόλπο του Τόκιο, ενόψει της τελετής έναρξης την προσεχή εβδομάδα. Με τρία σχήματα στα χρώματα του κόκκινου, του μπλε και του πράσινου, το λογότυπο «Agitos» παίρνει τη θέση των Ολυμπιακών Κύκλων, στο Θαλάσσιο Πάρκο Οντάιμπα του Τόκιο. Τα […]

Η αντίστροφη μέτρηση για τη διεξαγωγή των Παραολυμπιακών Αγώνων, άρχισε καθώς το σύμβολο τους έχει εγκατασταθεί στον κόλπο του Τόκιο, ενόψει της τελετής έναρξης την προσεχή εβδομάδα. Με τρία σχήματα στα χρώματα του κόκκινου, του μπλε και του πράσινου, το λογότυπο «Agitos» παίρνει τη θέση των Ολυμπιακών Κύκλων, στο Θαλάσσιο Πάρκο Οντάιμπα του Τόκιο.

Τα σχέδια για την τοποθέτηση του συμβόλου διαταράχθηκαν από τις κακές καιρικές συνθήκες με ισχυρούς ανέμους, που ανάγκασαν την καθυστέρηση τοποθέτησης κατά δύο ημέρες. Το «Agitos» μεταφέρθηκε σε μια φορτηγίδα από την εγκατάσταση στη Γιοκοχάμα, όπου είχε κατασκευαστεί. Τοποθετήθηκε με ειδικά σχοινιά, πριν από τον έλεγχο ασφάλειας.

Το «Agitos», το οποίο πρέπει να φωτίζεται τη νύχτα, έχει ύψος 17,5μ. και ζυγίζει περίπου 94 τόνους. Αναμένεται να παραμείνει στη θέση του έως το τέλος των Παραολυμπιακών Αγώνων, στις 5 Σεπτεμβρίου.

 

Πηγή: Insidethegames