Τόκιο 2020 – Παραολυμπιακοί Αγώνες: Σε τροχιά μεταλλίου ο Τριανταφύλλου

 newsroom

  |  25.08.2021 | 08:56

Υποψηφιότητα για ένα μετάλλιο έθεσε ο Πάνος Τριανταφύλλου στη σπάθη Β του Παραολυμπιακού τουρνουά ξιφασκίας με αμαξίδιο. Ο «ασημένιος» Παραολυμπιονίκης του Ρίο, προκρίθηκε στα ημιτελικά μετά τη νίκη 15-13 επί του Πολωνού Πλούτα («χρυσός» στο Λονδίνο το 2012 στην σπάθη, 4ος στο Ρίο), ο οποίος σημειωτέον ήταν και το Νο-2 του ταμπλό. Στον αγώνα για […]

Υποψηφιότητα για ένα μετάλλιο έθεσε ο Πάνος Τριανταφύλλου στη σπάθη Β του Παραολυμπιακού τουρνουά ξιφασκίας με αμαξίδιο.

Ο «ασημένιος» Παραολυμπιονίκης του Ρίο, προκρίθηκε στα ημιτελικά μετά τη νίκη 15-13 επί του Πολωνού Πλούτα («χρυσός» στο Λονδίνο το 2012 στην σπάθη, 4ος στο Ρίο), ο οποίος σημειωτέον ήταν και το Νο-2 του ταμπλό.

Στον αγώνα για την είσοδό του στον τελικό, θα αντιμετωπίσει τον Πολωνό «χάλκινο» Παραολυμπιονίκη του Ρίο, Αντριάν Κάστρο (ώρα 09:30). Τριανταφύλλου και Κάστρο «συγκρούστηκαν» και στον όμιλο, με τον Έλληνα οπλομάχο να παίρνει τη νίκη με σκορ 5-4.

Στον όμιλο ο Τριανταφύλλου είχε δύο νίκες σε τέσσερις αγώνες, ενώ εξασφάλισε την πρόκρισή του για τα προημιτελικά μετά τη νίκη με 15-7 επί του Λευκορώσου Πράνεβιτς.