Τόκιο 2020 – Παραολυμπιακοί Αγώνες: O συγκλονιστικός Ιμπραχίμ Χαμάτο [vid]

Τόκιο 2020 – Παραολυμπιακοί Αγώνες: O συγκλονιστικός Ιμπραχίμ Χαμάτο [vid]

 Δημήτρης Ντζάνης

  |  25.08.2021 | 12:39

Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες ξέχωρα από το καθαρά αθλητικό αποτέλεσμα, περνούν μηνύματα θέλησης, ψυχικής και σωματικής δύναμης, που για εμάς τους αρτιμελείς μοιάζουν απλησίαστα. Ένα τέτοιο τρανό παράδειγμα είναι και ο Ιμπραχίμ Χαμάτο. Ο 48χρονος Αιγύπτιος παίκτης και πρωταθλητής του πινγκ πονγκ, που παίζει και διακρίνεται χωρίς να έχει τα άνω άκρα. Ο Χαμάτο αγωνίζεται στην […]

Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες ξέχωρα από το καθαρά αθλητικό αποτέλεσμα, περνούν μηνύματα θέλησης, ψυχικής και σωματικής δύναμης, που για εμάς τους αρτιμελείς μοιάζουν απλησίαστα.

Ένα τέτοιο τρανό παράδειγμα είναι και ο Ιμπραχίμ Χαμάτο. Ο 48χρονος Αιγύπτιος παίκτης και πρωταθλητής του πινγκ πονγκ, που παίζει και διακρίνεται χωρίς να έχει τα άνω άκρα.

Ο Χαμάτο αγωνίζεται στην κλάση 6 και στους δεύτερους Παραολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας του. Πώς τα καταφέρνει. Σερβίρει το μπαλάκι με το πόδι, χρησιμοποιώντας για χέρι στόμα του.

Ο Χαμάτο έχασε τα χέρια του σε ατύχημα με τρένο όταν ήταν μόλις 10 ετών, όμως δεν το έβαλε κάτω και εξελίχθηκε σε πρωταθλητή παραολυμπιακών αγώνων της Αφρικής το 2011 και το 2013.

«Στο χωριό που μεγάλωσα παίζαμε πινγκ πονγκ και ποδόσφαιρο. Λογικό ήταν αρχικά να παίζω ποδόσφαιρο, μετά το ατύχημα είδα το πινγκ πονγκ σαν μια πρόκληση» έχει δηλώσει ο Χαματό. Η παρουσία του στους Αγώνες του Τόκιο ολοκληρώθηκε σήμερα μετά την ήττα από τον Κορεάτη, Χονγκ Παρκ με 3-0 σετ, όμως αυτό ελάχιστη σημασία έχει.