Τόκιο 2020 – Παραολυμπιακοί Αγώνες: Έγιναν δύο οι θετικοί αθλητές στον κορονοϊό [pic]

Τόκιο 2020 – Παραολυμπιακοί Αγώνες: Έγιναν δύο οι θετικοί αθλητές στον κορονοϊό [pic]

 Αγγελική Βύζικα

  |  21.08.2021 | 15:48

Δύο είναι πλέον οι αθλητές, που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό με τους διοργανωτές των Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020 να εξετάζουν το ενδεχόμενο επιβολής περισσότερων κανόνων στους συμμετέχοντες στους Αγώνες. Ο πρώτος αγωνιζόμενος που βρέθηκε θετικός στο Τόκιο πριν από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες επιβεβαιώθηκε χθες, ενώ ο δεύτερος ανακοινώθηκε σήμερα. Τα ονόματα των δύο αθλητών […]

Δύο είναι πλέον οι αθλητές, που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό με τους διοργανωτές των Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020 να εξετάζουν το ενδεχόμενο επιβολής περισσότερων κανόνων στους συμμετέχοντες στους Αγώνες. Ο πρώτος αγωνιζόμενος που βρέθηκε θετικός στο Τόκιο πριν από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες επιβεβαιώθηκε χθες, ενώ ο δεύτερος ανακοινώθηκε σήμερα. Τα ονόματα των δύο αθλητών δεν έχουν γίνει γνωστά.

Δύο κρούσματα έχουν βρεθεί μέσα στο Ολυμπιακό Χωριό και έχουν αποδοθεί σε άτομα που σχετίζονται με τους Αγώνες, και αφορούν σε  άτομα που συνδέονται με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, τη Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή (IPC), τις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές, τις Εθνικές Παραολυμπιακές Επιτροπές και τις Διεθνείς Ομοσπονδίες. Υπήρξαν 27 κρούσματα Παραολυμπιακών Αγώνων τις τελευταίες δύο ημέρες, με 12 χθες και 15 σήμερα να αυξάνουν το συνολικό αριθμό σε 101 από τις 12 Αυγούστου.

 

Με τα κρούσματα Covid-19 να αυξάνονται στην ιαπωνική πρωτεύουσα, ο Χιντεμάσα Νακακούρα, υπεύθυνος διεξαγωγής αγώνων για το Τόκιο 2020, παραδέχτηκε ότι οι διοργανωτές αντιμετωπίζουν μια δύσκολη κατάσταση πριν από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες που πρόκειται να αρχίσουν την προσεχή Τρίτη (24 Αυγούστου), με την ΕΡΤ να είναι παρούσα με πλήρη κάλυψη. 

Ο Νακαμούρα ισχυρίζεται ότι τα μέτρα κατά του ιού που θεσπίστηκαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν αποτελεσματικά, αλλά αποκάλυψε ότι τώρα προσπαθούσαν να κάνουν αλλαγές στους κανόνες προκειμένου να ενισχυθεί η άμυνα κατά του Covid-19.

Μεταξύ των υπό εξέταση αλλαγών περιλαμβάνονται η αύξηση της συχνότητας των τεστ και η επιβολή περαιτέρω περιορισμών σε όσους έχουν διαπιστευθεί για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

«Οι άνθρωποι καλούνται να κάνουν τεστ κάθε μέρα ή κάθε τέσσερις ημέρες ή επτά», δήλωσε ο Νακαμούρα και πρόσθεσε: «Αυτό λειτούργησε κατά τη διάρκεια των Αγώνων, αλλά η πανδημία επιδεινώθηκε στο Τόκιο και προσπαθούμε να αναβαθμίσουμε περαιτέρω τα αντίμετρα. Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες θα αρχίσουν από την προσεχή Τρίτη, οπότε πρέπει να βγάλουμε συμπεράσματα το συντομότερο δυνατό. Προσπαθούμε να είμαστε πιο δυνατοί στη διαχείριση συμπεριφορών. Είμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Ιαπωνία. Ως Ιάπωνες πολίτες, συμπεριφερόμαστε κάτω από τέτοιους περιορισμούς και ως συμμετέχοντες στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, θέλουμε να εφαρμόσουμε διεξοδικά τα μέτρα».

Το Τόκιο ανέφερε περισσότερα από 5.000 κρούσματα για 3η συνεχόμενη ημέρα χθες, 368 λιγότερα από την προηγούμενη εβδομάδα. Σε εθνικό επίπεδο, η Ιαπωνία ξεπέρασε τις 25.000 για 2η  συνεχόμενη ημέρα, με ρεκόρ 25.876 θετικά κρούσματα.

 

Φωτο: Insidethegames

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ NEA