Τόκιο 2020 – Παραολυμπιακοί Αγώνες: «Χρυσός» ο Θανάσης Γκαβέλας, με παγκόσμιο ρεκόρ

Τόκιο 2020 – Παραολυμπιακοί Αγώνες: «Χρυσός» ο Θανάσης Γκαβέλας, με παγκόσμιο ρεκόρ

 Δημήτρης Ντζάνης

  |  02.09.2021 | 13:15

Το χρυσό μετάλλιο στα 100μ. Τ11 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο κατέκτησε ο Θανάσης Γκαβέλας, που με οδηγό τον Σωτήρη Γκαραγκάνη έφθασαν στον θρίαμβο με νέο παγκόσμιο ρεκόρ στα 10.82. Ο 22χρονος Γκαβέλας στην παρθενική του παρουσία σε Παραολυμπιακούς Αγώνες χάρισε στα ελληνικά χρώματα το πρώτο χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση του Τόκιο. Μέσα στη βροχή, […]

Το χρυσό μετάλλιο στα 100μ. Τ11 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο κατέκτησε ο Θανάσης Γκαβέλας, που με οδηγό τον Σωτήρη Γκαραγκάνη έφθασαν στον θρίαμβο με νέο παγκόσμιο ρεκόρ στα 10.82.

Ο 22χρονος Γκαβέλας στην παρθενική του παρουσία σε Παραολυμπιακούς Αγώνες χάρισε στα ελληνικά χρώματα το πρώτο χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση του Τόκιο. Μέσα στη βροχή, με τον Σωτήρη Γκαραγκάνη, ήταν «σφαίρα» φθάνοντας στη νίκη, μαζί με παγκόσμιο ρεκόρ στα 10.82, βελτιώνοντας την παγκόσμια επίδοση που είχε σημειώσει ο ίδιος στον προκριματικό με 10.88. Το αποτέλεσμα του τελικού

Ο Γκαβέλας πήγε στο Τόκιο έχοντας να επιδείξει στο αγώνισμα τα χρυσά μετάλλια από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, αρχικά στο Βερολίνο το 2018 με 11.47 κι έπειτα φέτος στο Μπίντγκοτζ της Πολωνίας με 10.98. Εχει επίσης ένα ασημένιο μετάλλιο στα 200μ. Τ12 από το ευρωπαϊκό του Βερολίνου.

Ο Νάσος Γκαβέλας, έχει προπονητή τον Νέστορα Κολοβό, ο οποίος έχει βγάλει αρκετούς αθλητές όπως την Νίκη Ξάνθου και την Σοφία Μπακατσάκη και ο Σωτήρης Γκαραγκάνης τον Χρήστο Κατσίκα. Ο Γκαβέλας είναι φοιτητής της ψυχολογίας και ο Γκαραγκάνης είναι των ΤΕΦΑΑ. Δύο παιδιά μορφωμένα που αγαπάνε τον αθλητισμό. Μάλιστα ο Γκαραγκάνης φέτος δεν κατέβηκε στο πρωτάθλημα στίβου για να αφοσιωθεί στη προπόνηση με τον μεγάλο αθλητή Νάσο Γκαβέλα.