Τόκιο 2020 – Παραολυμπιακοί Αγώνες: Αναμένεται ρεκόρ τηλεθέασης [vid]

 Αγγελική Βύζικα

  |  20.08.2021 | 19:19

Από τη Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή (IPC) δήλωσαν ότι οι Παραολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο 2020 θα μπορούσαν να προσεγγίσουν ένα κοινό 4,25 δισεκατομμυρίων ανθρώπων, σπάζοντας τα ρεκόρ τηλεθέασης που επιτεύχθηκαν στο Ρίο το 2016. Σύμφωνα με τις προβλέψεις τους αναμένεται να ξεπεράσουν τα 4,1 δισεκατομμύρια πριν από πέντε χρόνια, με την IPC να το αποδίδει σε […]

Από τη Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή (IPC) δήλωσαν ότι οι Παραολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο 2020 θα μπορούσαν να προσεγγίσουν ένα κοινό 4,25 δισεκατομμυρίων ανθρώπων, σπάζοντας τα ρεκόρ τηλεθέασης που επιτεύχθηκαν στο Ρίο το 2016. Σύμφωνα με τις προβλέψεις τους αναμένεται να ξεπεράσουν τα 4,1 δισεκατομμύρια πριν από πέντε χρόνια, με την IPC να το αποδίδει σε περισσότερους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς, αυξημένη κάλυψη και περισσότερο «ζωντανό» πρόγραμμα. Συνολικά, τους Αγώνες θα καλύπτουν περισσότερα από 150 τηλεοπτικά, ραδιοφωνικά και διαδικτυακά Μέσα, σε 177 χώρες.

Το ιαπωνικό NHK, ο κεντρικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας, έχει προγραμματίσει περισσότερες από 540 ώρες κάλυψης, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο κεντρικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα πριν. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 500 ώρες κάλυψης από το Channel 4, στο το Λονδίνο το 2012.

Το NBC  θα φιλοξενήσει περισσότερες από 1.200 ώρες κάλυψης σε όλες τις πλατφόρμες στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως και το Channel Seven  στην Αυστραλία και το CBC  στον Καναδά. Το βρετανικό κανάλι 4 θα προβάλει περισσότερες από 300 ώρες «παραδοσιακής» τηλεόρασης και έχει και τις 1.200 ώρες σε ψηφιακές πλατφόρμες. Επιπλέον, το 70 % των παρουσιαστών του στην οθόνη είναι άτομα με αναπηρία.

«Με περισσότερο «ζωντανό» πρόγραμμα στη διάθεση των ραδιοτηλεοπτικών φορέων από ποτέ, είμαι πεπεισμένος ότι θα σπάσουμε όλα τα ρεκόρ τηλεθέασης για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020», δήλωσε ο Αλέξις Σέφερ, εμπορικός και διευθυντής ραδιοτηλεοπτικών της IPC.

«Ο ρόλος των ραδιοτηλεοπτικών φορέων στην προβολή των Αγώνων δεν ήταν ποτέ πιο σημαντικός, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν θεατές από το εξωτερικό, αλλά και οι Ιάπωνες θα είναι λίγοι. Αλλά η αύξηση του αριθμού των ραδιοτηλεοπτικών φορέων και των επιπέδων κάλυψης τους είναι απόδειξη της ελκυστικότητας των Παραολυμπιακών Αγώνων και των εκλεκτών αθλητικών επιδόσεων των Παρα-αθλητών. Είδαμε επίσης με την έναρξη του «WeThe15» μέσα στην εβδομάδα πόσο σημαντικοί είναι οι Παραολυμπιακοί Αγώνες στην παγκόσμια κοινότητα, για άτομα με αναπηρία».

Η εκστρατεία «WeThe15», η οποία άρχισε ενόψει των Αγώνων, έχει ως στόχο να εκπαιδεύσει το κοινό σχετικά με την αναπηρία σε όλο τον κόσμο, μέσω του αθλητισμού.