Τόκιο 2020: Οι δηλώσεις της Σοφίας Σακοράφα

 Μιχάλης Νιαβής

  |  09.08.2021 | 20:16

Με ένα χρυσό μετάλλιο και πέντε παρουσίες στην πρώτη οχτάδα των τελικών, η αποστολή της ομάδας του στίβου ήταν η πιο επιτυχημένη από το 2004 και την διοργάνωση της Αθήνας. Η ομάδα πέτυχε όχι μόνο γιατί ένας αθλητής, ο Μίλτος Τεντόγλου, ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου και επιβεβαίωσε την αγωνιστική του κλάση και γιατί […]

Με ένα χρυσό μετάλλιο και πέντε παρουσίες στην πρώτη οχτάδα των τελικών, η αποστολή της ομάδας του στίβου ήταν η πιο επιτυχημένη από το 2004 και την διοργάνωση της Αθήνας. Η ομάδα πέτυχε όχι μόνο γιατί ένας αθλητής, ο Μίλτος Τεντόγλου, ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου και επιβεβαίωσε την αγωνιστική του κλάση και γιατί η Κατερίνα Στεφανίδη έκανε αυτό που εκείνη ξέρει καλά: να αγωνιστεί με φοβερή μαχητικότητα και να κατακτήσει την τέταρτη θέση, φλερτάροντας μέχρι τελευταία στιγμή με το βάθρο των νικητριών. Η εθνική ομάδα πέτυχε γιατί νέοι και παλιοί κατάφεραν στον κορυφαίο αγώνα της χρονιάς, μετά τον ενάμιση χρόνο πανδημίας να προσεγγίσουν τις επιδόσεις τους και να κινηθούν σε υψηλά επίπεδα.

Οι δηλώσεις της προέδρου του ΣΕΓΑΣ

«Οι αθλητές και αθλήτριες μας, για δέκα ημέρες μας χάρισαν μοναδικές στιγμές με τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μας γέμισαν ικανοποίηση, περηφάνεια μας έκαναν να θαυμάσουμε το πείσμα και την επιμονή τους, μας έδειξαν πως είναι να προσπαθείς κόντρα σε προβλήματα και συνθήκες, που είναι έξω από το περιβάλλον του αθλητισμού. Η αποστολή μας στο Τόκιο πραγματοποίησε την καλύτερη παρουσία της σε Ολυμπιακούς Αγώνες από το 2004 και τη διοργάνωση της Αθήνας, με μια ομάδα παλαιών και νέων αθλητών, που έχει τα φόντα να ξεχωρίσει στα χρόνια που έρχονται. Η σημερινή ημέρα, αποτελεί την αρχή της προσπάθειας για συμμετοχή και διάκριση στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, του 2024 στο Παρίσι.

Η δουλειά δε σταματάει ποτέ για εκείνους κι εμείς ως Διοίκηση θα είμαστε δίπλα τους και θα προσπαθούμε κάθε μέρα να κάνουμε το έργο τους ευκολότερο, ώστε να τους φέρουμε πιο κοντά στην υλοποίηση του στόχου τους. Ευχαριστώ όλα τα παιδιά για τις όμορφες στιγμές και τους υπενθυμίζω πως στον αθλητισμό αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η προσπάθεια να γίνεσαι καλύτερος. Ελπίζω αυτή η προσπάθεια να γέμισε ελπίδα τους Έλληνες που δοκιμάζονται αυτές τις ημέρες από τις καταστροφικές φωτιές σε όλη τη χώρα. Η σκέψη μας είναι σε όλους τους συμπολίτες μας, στη χώρα μας, που βρίσκονται αντιμέτωπη με την μεγάλη αυτή καταστροφή», δήλωσε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα με αφορμή την παρουσία της ομάδας στη διοργάνωση.