Τόκιο 2020 – Μοντέρνο Πένταθλο: Συνεχίζονται τα προβλήματα της γερμανικής ομάδος [pic]

 Αγγελική Βύζικα

  |  09.08.2021 | 20:22

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο τελείωσαν, αλλά τα προβλήματα για τη γερμανική ομάδα του Μοντέρνου Πεντάθλου συνεχίζονται. Μετά το επεισόδιο με την αποβολή της προπονήτριας, που γρονθοκόπησε το άλογο, που αρνήθηκε να αγωνιστεί, την αποστολή χτύπησε και κορονοϊός. Ένας μέλος της ομάδας του μοντέρνου πεντάθλου της Γερμανίας βρίσκεται σε περίοδο καραντίνας δύο εβδομάδων, καθώς βρέθηκε […]

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο τελείωσαν, αλλά τα προβλήματα για τη γερμανική ομάδα του Μοντέρνου Πεντάθλου συνεχίζονται. Μετά το επεισόδιο με την αποβολή της προπονήτριας, που γρονθοκόπησε το άλογο, που αρνήθηκε να αγωνιστεί, την αποστολή χτύπησε και κορονοϊός. Ένας μέλος της ομάδας του μοντέρνου πεντάθλου της Γερμανίας βρίσκεται σε περίοδο καραντίνας δύο εβδομάδων, καθώς βρέθηκε θετικό στον Covid-19 την τελευταία ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων Τόκιο 2020.

Η Γερμανική Ολυμπιακή Επιτροπή  (DOSB) δήλωσε ότι η υπαρχηγός της  ομάδας Σούζαν Βάιντερμαν βρέθηκε θετική και είχε απομακρυνθεί από το Ολυμπιακό Χωριό. Αυτό σημαίνει ότι θα αναγκαστεί να περάσει επιπλέον δύο εβδομάδες στην Ιαπωνία προτού μπορέσει να ταξιδέψει για την πατρίδα της.

Είναι το δεύτερο μέλος της γερμανικής αντιπροσωπείας στο Τόκιο 2020 που βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό, μετά τον ποδηλάτη δρόμου Σίμον Γκέτσκε, ο οποίος δεν αγωνίστηκε στο Τόκιο.

«Όλα τα άλλα μέλη και αθλητές της ομάδος Μοντέρνου Πεντάθλου έχουν προς το παρόν αρνητικά αποτελέσματα στις δοκιμές αντιγόνου τους», ανέφερε η DOSB και προσθέτει: «Τα περαιτέρω μέτρα θα λάβουν χώρα σε στενή συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή και τις ιαπωνικές αρχές».