Τόκιο 2020: Μέσω παγκόσμιου Προολυμπιακού τουρνουά του απλού [pics]

Τόκιο 2020: Μέσω παγκόσμιου Προολυμπιακού τουρνουά του απλού [pics]

 newsroom

  |  27.02.2021 | 17:00

Τέσσερις (4) στους άνδρες και πέντε (5) στις γυναίκες θα είναι οι προκρίσεις σύμφωνα με την ενημέρωση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ITTF) στις εθνικές ομοσπονδίες. Οι θέσεις πρόκρισης για το απλό των Ολυμπιακών Αγώνων από το επικείμενο Παγκόσμιο Προολυμπιακό τουρνουά του αγωνίσματος είναι οι διαθέσιμες, αυτή τη στιγμή. Η μεγάλη διοργάνωση θα γίνει στην […]

Τέσσερις (4) στους άνδρες και πέντε (5) στις γυναίκες θα είναι οι προκρίσεις σύμφωνα με την ενημέρωση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ITTF) στις εθνικές ομοσπονδίες. Οι θέσεις πρόκρισης για το απλό των Ολυμπιακών Αγώνων από το επικείμενο Παγκόσμιο Προολυμπιακό τουρνουά του αγωνίσματος είναι οι διαθέσιμες, αυτή τη στιγμή.

Η μεγάλη διοργάνωση θα γίνει στην Ντόχα του Κατάρ από τις 14 έως τις 17 Μαρτίου. Αρχικά είχε δοθεί απλά μία γενική εικόνα ότι τα ολυμπιακά «εισιτήρια» από το συγκεκριμένο event θα κυμαίνονταν από 2 έως 8. Σήμερα (Σάββατο, 27/2) η ITTF αναφέρθηκε συγκεκριμένα και στα στοιχεία που εξετάστηκαν. Ωστόσο, δεν αποκλείεται ν’ αλλάξει ο τελικός αριθμός μέσα στις δύο επόμενες εβδομάδες. Η σχετική ενημέρωση προς τις συμμετέχουσες χώρες κάνει λόγο για την τρέχουσα ποσόστωση θέσεων και η προκήρυξη του Προολυμπιακού τουρνουά αναφέρει ότι οι ακριβείς αριθμοί των προκρίσεων θα οριστικοποιηθούν μία μέρα πριν από την κλήρωση (12/03).

Θυμίζουμε ότι την ελληνική πλευρά θα εκπροσωπήσουν στο World Singles Qualification Tournament οι: Παναγιώτης Γκιώνης, Γιάννης Σγουρόπουλος και Κατερίνα Τόλιου. Με τις προκρίσεις να πέφτουν στο 50% (στους άνδρες) ή ένα σκαλί παραπάνω από το μισό (στις γυναίκες), σε σχέση με το αρχικό αριθμητικό όριο της διοργάνωσης, είναι σαφές ότι η προσπάθεια των τριών πρωταθλητών για ολυμπιακή πρόκριση μέσω Κατάρ γίνεται πολύ πιο δύσκολη.

Η ITTF σημείωσε αρχικά ότι η τρέχουσα διαθέσιμη ποσόστωση για την Ντόχα είναι 4 προκρίσεις για τους άνδρες και 5 για τις γυναίκες κι αργότερα ανάφερε σημεία, που λήφθηκαν υπόψη όπως και το σύστημα διεξαγωγής. Οι αρμόδιοι επιβεβαίωσαν τις θέσεις υπολογίζοντας τα εξής: Τις τελευταίες ενημερώσεις για το καλεντάρι του 2021 και το τρέχον πλάνο για τα τουρνουά πρόκρισης, που είναι σε εκκρεμότητα
Τα ολοκληρωμένα τουρνουά πρόκρισης και αυτά, που εκκρεμούν
Τον αριθμό των αθλητών, που ήδη έχουν προκριθεί σε ένα ή πολλαπλά αγωνίσματα (απλό, ομαδικό, διπλό μικτό)
Τον αριθμό των συνολικών θέσεων για την επιτραπέζια αντισφαίριση, κλειδωμένων και διαθέσιμων

Για το Παγκόσμιο Προολυμπιακό οι δηλώσεις συμμετοχής έφτασαν τις 73 στους άνδρες και τις 60 στις γυναίκες. Οι αριθμοί είναι πιθανό ν’ αλλάξουν λόγω ακυρώσεων.

Το σύστημα διεξαγωγής θα είναι ως ακολούθως:

Απλό ανδρών (συνολικά 4 διαθέσιμες θέσεις πρόκρισης)

Στάδιο 1:

Δίνονται 3 προκρίσεις

Οι αθλητές θα μπουν σε 3 νοκ άουτ ταμπλό, τα οποία θ’ αρχίζουν από τον γύρο των «32». Ο νικητής από το κάθε ταμπλό θα προκριθεί για το απλό των Ολυμπιακών Αγώνων

Οι χαμένοι των τελικών, όπως και οι χαμένοι των ημιτελικών από τα 3 ταμπλό θα πάνε στο στάδιο 2

Στάδιο 2:

Δίνεται μία ακόμη πρόκριση για το Τόκιο

Οι χαμένοι των τελικών, όπως και οι χαμένοι των ημιτελικών από τα 3 νοκ άουτ ταμπλό του σταδίου 1, σε σύνολο 9 αθλητές, θα μπουν σε ένα τελικό ταμπλό και ο νικητής θα πάρει το «εισιτήριο» για το απλό του Ολυμπιακού τουρνουά 2021.

Απλό γυναικών (συνολικά 5 διαθέσιμες θέσεις πρόκρισης)

Στάδιο 1:

Δίνονται 4 προκρίσεις

Οι αθλήτριες θα μπουν σε 4 νοκ άουτ ταμπλό, τα οποία θ’ αρχίζουν από τον γύρο των «16». Η νικήτρια από το κάθε ταμπλό θα προκριθεί για το απλό των Ολυμπιακών Αγώνων

Οι χαμένες των τελικών από τα 4 ταμπλό θα πάνε στο στάδιο 2

Στάδιο 2:

Δίνεται μία ακόμη πρόκριση για το Τόκιο

Οι χαμένες των τελικών από τα 4 νοκ άουτ ταμπλό του σταδίου 1, σε σύνολο 4 αθλήτριες, θα μπουν σε ένα τελικό ταμπλό και ο νικήτρια θα πάρει το «εισιτήριο» για το απλό του Ολυμπιακού τουρνουά 2021.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ NEA

Χορτοφαγική διατροφή: 10+1 τροφές που θα κάνουν την καθημερινότητά σας γευστικότερη

Η χορτοφαγία, δηλαδή η αποχή από την κατανάλωση κρέατος και ψαριών γίνεται ολοένα και συχνότερα τρόπος ζωής πολλών ατόμων στη χώρα μας. Συχνά δημιουργείται το διατροφικό δίλημμα αν, με τη συγκεκριμένη διατροφή, ο οργανισμός στερείται πολύτιμα στοιχεία ή μπορεί να είναι πλήρης σε θρεπτικά συστατικά. Η απάντηση είναι ότι μπορεί, καθώς υπάρχουν τρόφιμα φυτικής προέλευσης, […]

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

05.11.2021 | 14:07

Ράγισμα στο πλευρό ο Μουνάφο

Ο Μουνάφο που αποχώρησε τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο των Ζωσιμάδων με χτύπημα στο πλευρό υπέστη ράγισμα, όπως έδειξε η ακτινογραφία.

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

01.11.2021 | 00:37

«Ο Μελισσανίδης απείλησε τηλεφωνικά τον Καρυπίδη ότι θα τον βάλει σε αναπηρικό καροτσάκι»

Ο Άρης με ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Θόδωρος Καρυπίδης με τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

01.11.2021 | 00:19

Ασύλληπτο γκολ από τον μυθικό Ζλάταν με απευθείας φάουλ [vds]

Με ένα απίθανο φάουλ ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς άνοιξε το σκορ για τη Μίλαν στο 25ο λεπτό του ντέρμπι με τη Ρόμα.

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

31.10.2021 | 23:58