Τόκιο 2020: Κωνσταντινίδης και Ντέντα σημαιοφόροι στους Παραολυμπιακούς Αγώνες

Τόκιο 2020: Κωνσταντινίδης και Ντέντα σημαιοφόροι στους Παραολυμπιακούς Αγώνες

 Αγγελική Βύζικα

  |  10.08.2021 | 19:20

Ο Αθανάσιος Κωνσταντινίδης και η Άννα Ντέντα θα είναι οι σημαιοφόροι της Ελληνικής Παραολυμπιακής Ομάδας, στο Τόκιο 2020, όπως αποφάσισε ομόφωνα σήμερα (Τρίτη, 10/08) η Ολομέλεια της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής. Οι σημαιοφόροι στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020 είναι δύο, μια γυναίκα και ένας άνδρας στα πλαίσια της Ισότητας των Φύλων. Ο Αθανάσιος Κωνσταντινίδης στους […]

Ο Αθανάσιος Κωνσταντινίδης και η Άννα Ντέντα θα είναι οι σημαιοφόροι της Ελληνικής Παραολυμπιακής Ομάδας, στο Τόκιο 2020, όπως αποφάσισε ομόφωνα σήμερα (Τρίτη, 10/08) η Ολομέλεια της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής. Οι σημαιοφόροι στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020 είναι δύο, μια γυναίκα και ένας άνδρας στα πλαίσια της Ισότητας των Φύλων. Ο Αθανάσιος Κωνσταντινίδης στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016 κατέκτησε συνολικά δύο μετάλλια. Ο Έλληνας αθλητής της σφαιροβολίας F32 ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο, ενώ μετά από μεγάλη εμφάνιση στην ρίψη κορίνας επίσης στην κατηγορία F32 πήρε και δεύτερο μετάλλιο, ασημένιο.

Η Άννα Ντέντα είναι χάλκινη Παραολυμπιονίκης. Η Ελληνίδα αθλήτρια στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, που διεξήχθησαν στο Ρίο το 2016, κατέλαβε την τρίτη θέση και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο άθλημα του Μπότσια στα ζευγάρια κατηγορία BC3.

Όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή «…οι δύο αθλητές έχουν δοξάσει τη χώρα μας όλα τα χρόνια της αθλητικής τους καριέρας και έχουν φέρει πάρα πολλές επιτυχίες στην Ελλάδα. Η απόφαση, για τους σημαιοφόρους της ελληνικής αποστολής, πάρθηκε ομόφωνα λαμβάνοντας υπόψιν τόσο τις επιτυχίες του παρελθόντος, όσο και το ήθος των δύο αθλητών».

Από την πλευρά του ο Αθανάσιος Κωνσταντινίδης, σε μήνυμα που ανέβασε στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook τόνισε: «Τεράστια τιμή για εμένα να είμαι σημαιοφόρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Ομάδας στην Τελετή Έναρξης στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο στην Ιαπωνία σε λίγες ημέρες (από 25/8 έως 5/9).

Ευχαριστώ τον Θεό πού μού δίνει δύναμη να συνεχίσω να κάνω αυτό που αγαπάω. Ευχαριστώ την οικογένεια μού που ήταν δίπλα μού και ιδίως τη γυναίκα μου, που χωρίς αυτήν δεν θα γίνονταν πολλά πράγματα…[]…Νιώθω πραγματικά ευλογημένος. Ραντεβού 28/8 στην κορίνα και 31/8 στη σφαιροβολία. Εύχομαι σε όλους τους συναθλητές μού καλούς αγώνες. Και πολλές επιτυχίες πάντα ψηλά η Ελληνική σημαία».