Τόκιο 2020: «Αργυρή» ολυμπιονίκης δημοπρατεί το μετάλλιο της για καλό σκοπό [pic]

 Αγγελική Βύζικα

  |  17.08.2021 | 16:14

H Μαρία Αντρέιτσικ δημοπράτησε το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε στον ακοντισμό, στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο (64.61μ.), προκειμένου να χρηματοδοτήσει τη χειρουργική επέμβαση για ένα αγοράκι οκτώ μηνών. Η Πολωνή ακοντίστρια, η οποία κατετάγη 4η στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016 (έχασε το μετάλλιο για 2 εκατοστά) ανάρρωσε από καρκίνο των […]

H Μαρία Αντρέιτσικ δημοπράτησε το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε στον ακοντισμό, στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο (64.61μ.), προκειμένου να χρηματοδοτήσει τη χειρουργική επέμβαση για ένα αγοράκι οκτώ μηνών. Η Πολωνή ακοντίστρια, η οποία κατετάγη 4η στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016 (έχασε το μετάλλιο για 2 εκατοστά) ανάρρωσε από καρκίνο των οστών μετά από διάγνωση το 2018 και συνέχισε να αγωνίζεται, φτάνοντας στο δεύτερο σκαλοπάτι του βάθρου στην πρόσφατη διοργάνωση του Τόκιο.

Όπως αναφέρει η «SunSports», η 25χρονη ήθελε να βοηθήσει έναν άγνωστο μετά την κατάκτηση του μεταλλίου και ανάρτησε στη σελίδα της στο facebook ότι αυτός ήταν ο πρώτος «έρανος» που συνάντησε στην αναζήτησή της. Ο εν λόγω έρανος είναι για τον Μιλόσεκ, ένα μωρό οκτώ μηνών από την Πολωνία, που χρειάζεται να υποβληθεί σε εγχείρηση καρδιάς στο νοσοκομείο Στάνφορντ στις ΗΠΑ.

Η Μαρία Αντρέιτσικ αποφάσισε να δημοπρατήσει το ασημένιο μετάλλιο της, προκειμένου να συγκεντρωθούν μόνο από αυτή την κίνηση τουλάχιστον τα μισά από τις 280.000 λίρες, που απαιτούνται. Χθες (Δευτέρα 16/8), η Αντρέιτσικ επιβεβαίωσε ότι η πολωνική εταιρεία Zabka, αλυσίδα καταστημάτων ψιλικών ειδών, κέρδισε τη δημοπρασία, ξεπερνώντας τις 140.000 λίρες που απαιτούντο, ενώ έκανε γνωστό ότι συγκεντρώθηκε το συνολικό ποσό. Είναι επίσης σημαντικό ότι η Zadka, η οποία έχει περισσότερα από 7.000 καταστήματα, επέστρεψε στην Αντρέιτσικ, το ασημένιο μετάλλιο.

 

Φωτο: Sun