Τι είπε ο Λευτέρης Αυγενάκης ότι θα γίνει με τις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά και το Ελληνικό

Τι είπε ο Λευτέρης Αυγενάκης ότι θα γίνει με τις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά και το Ελληνικό

 newsroom

  |  25.08.2020 | 12:43

Στην ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ (Συντυχάκη, Γκιόκα, Κανέλλη, Κατσώτη και Μανωλάκου) για την τύχη των αθλητικών εγκαταστάσεων του Αγίου Κοσμά μετά την κατασκευή του Μητροπολιτικού Πάρκου του Ελληνικού, απάντησε στη Βουλή σήμερα Τρίτη 25/8 ο Λευτέρης Αυγενάκης. Ο υφυπουργός Αθλητισμού αναφέρθηκε στο μνημόνιο που έχει υπογραφεί με τη Lamda Development που έχει αναλάβει το […]

Στην ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ (Συντυχάκη, Γκιόκα, Κανέλλη, Κατσώτη και Μανωλάκου) για την τύχη των αθλητικών εγκαταστάσεων του Αγίου Κοσμά μετά την κατασκευή του Μητροπολιτικού Πάρκου του Ελληνικού, απάντησε στη Βουλή σήμερα Τρίτη 25/8 ο Λευτέρης Αυγενάκης.
Ο υφυπουργός Αθλητισμού αναφέρθηκε στο μνημόνιο που έχει υπογραφεί με τη Lamda Development που έχει αναλάβει το έργο του Ελληνικού, τονίζοντας ότι σκοπός του είναι η εξειδίκευση του τρόπου και της διαδικασίας υλοποίησης των υποχρεώσεων που έχουν αναληφθεί από την κατασκευάστρια εταιρεία για την αντικατάσταση των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων του  Αγίου Κοσμά με αντίστοιχες εγκαταστάσεις εντός του Μητροπολιτικού Πάρκου.
Όπως τόνισε και ο κ. Αυγενάκης, στο μνημόνιο που έχει υπογραφεί με την Lamda Development, προβλέπεται σε σχέση με τη μεταφορά των αθλητικών εγκαταστάσεων του Αγίου Κοσμά στο Ελληνικό, ότι:
  • Οι υφιστάμενες σήμερα αθλητικές εγκαταστάσεις του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας Αγίου Κοσμά, με όλες τις δραστηριότητες, λειτουργίες και εγκαταστάσεις τους, παραμένουν σε λειτουργία έως την, υλοποιούμενη κατά στάδια, αντικατάστασή τους, με αντίστοιχες εγκαταστάσεις εντός του Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου και Αναψυχής.
  • Η μετεγκατάσταση κάθε μίας από τις υπό αντικατάσταση αθλητικές εγκαταστάσεις θα υλοποιείται σταδιακά με την ολοκλήρωση της κατασκευής κάθε νέας εντός του Μητροπολιτικού Πάρκου. 
  • Με τη θέση σε λειτουργία κάθε νέας αθλητικής εγκατάστασης εντός της Περιοχής Αθλητισμού του Μητροπολιτικού Πάρκου, οι χρήστες των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ε.Α.Κ.Ν. Αγίου Κοσμά οφείλουν να αποχωρήσουν.
  • Η θέση σε λειτουργία κάθε αθλητικής εγκατάστασης εντός του Μητροπολιτικού Πάρκου λαμβάνει χώρα αυτοτελώς για κάθε εγκατάσταση της οποίας η κατασκευή ολοκληρώνεται και της οποίας η λειτουργία είναι τεχνικά και αδειοδοτικά δυνατή.
  • Προκειμένου να διευκολυνθεί η υλοποίηση της σταδιακής αντικατάστασης των υφιστάμενων σήμερα αθλητικών εγκαταστάσεων του Ε.Α.Κ.Ν. Αγίου Κοσμά και να συνδυαστεί με την εν γένει προσπάθεια του Ελληνικού Δημοσίου για διασπορά των αθλητικών δράσεων σε όλο το λεκανοπέδιο Αττικής, η οποία θα συνδράμει και στην ελάφρυνση της χρήσης των εγκαταστάσεων εντός του Μητροπολιτικού Πάρκου, οι συμβαλλόμενοι προτίθενται να εξετάσουν προτάσεις του αρμόδιου Υπουργείου με στόχο τον σχεδιασμό αξιοποίησης και ανακαίνισης κάποιων Ολυμπιακών και εν γένει Αθλητικών Εγκαταστάσεων της Αττικής.
  • Ο θεματικός πόλος αθλητικών δραστηριοτήτων περιλαμβάνει και τη μεταφορά και μετεξέλιξη των εγκαταστάσεων του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας (ΕΑΚΝ) Αγίου Κοσμά, που θα εξυπηρετούν επιπλέον τόσο τους κατοίκους όμορων περιοχών, όσο και τους επισκέπτες του Πάρκου από το ευρύτερο λεκανοπέδιο της Αττικής. Οι παραπάνω αθλητικές εγκαταστάσεις συνοδεύονται από τις απαραίτητες υποδομές γραφείων, χώρων υγιεινής και αποδυτηρίων, καθώς και από αντίστοιχους χώρους αναψυχής, σημεία πληροφοριών, υπαίθρια καθιστικά και χώρους άσκησης, χώρους θέασης και ανοιχτούς χώρους πρασίνου με παιδικές χαρές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ NEA

Χορτοφαγική διατροφή: 10+1 τροφές που θα κάνουν την καθημερινότητά σας γευστικότερη

Η χορτοφαγία, δηλαδή η αποχή από την κατανάλωση κρέατος και ψαριών γίνεται ολοένα και συχνότερα τρόπος ζωής πολλών ατόμων στη χώρα μας. Συχνά δημιουργείται το διατροφικό δίλημμα αν, με τη συγκεκριμένη διατροφή, ο οργανισμός στερείται πολύτιμα στοιχεία ή μπορεί να είναι πλήρης σε θρεπτικά συστατικά. Η απάντηση είναι ότι μπορεί, καθώς υπάρχουν τρόφιμα φυτικής προέλευσης, […]

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

05.11.2021 | 14:07

Ράγισμα στο πλευρό ο Μουνάφο

Ο Μουνάφο που αποχώρησε τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο των Ζωσιμάδων με χτύπημα στο πλευρό υπέστη ράγισμα, όπως έδειξε η ακτινογραφία.

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

01.11.2021 | 00:37

«Ο Μελισσανίδης απείλησε τηλεφωνικά τον Καρυπίδη ότι θα τον βάλει σε αναπηρικό καροτσάκι»

Ο Άρης με ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Θόδωρος Καρυπίδης με τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

01.11.2021 | 00:19

Ασύλληπτο γκολ από τον μυθικό Ζλάταν με απευθείας φάουλ [vds]

Με ένα απίθανο φάουλ ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς άνοιξε το σκορ για τη Μίλαν στο 25ο λεπτό του ντέρμπι με τη Ρόμα.

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

31.10.2021 | 23:58