«Θύμα» της πανδημίας και το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Νήσων Αιγαίου

«Θύμα» της πανδημίας και το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Νήσων Αιγαίου

 newsroom

  |  14.08.2020 | 11:30

Ο κορονοϊός πλήττει ολόκληρο τον πλανήτη και μεταξύ άλλων, δημιουργεί προβλήματα σε όλες τις προγραμματισμένες αθλητικές διοργανώσεις, ανεξαρτήτου αθλήματος. Μοιραία, λοιπόν, η ιστιοπλοΐα δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστη από τον αδίστακτο ιό. Συγκεκριμένα, κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, έγινε γνωστό ότι τόσο το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Νήσων Αιγαίου, όσο και ο αγώνας […]

Ο κορονοϊός πλήττει ολόκληρο τον πλανήτη και μεταξύ άλλων, δημιουργεί προβλήματα σε όλες τις προγραμματισμένες αθλητικές διοργανώσεις, ανεξαρτήτου αθλήματος. Μοιραία, λοιπόν, η ιστιοπλοΐα δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστη από τον αδίστακτο ιό.

Συγκεκριμένα, κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, έγινε γνωστό ότι τόσο το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Νήσων Αιγαίου, όσο και ο αγώνας πρόκρισης για τις κατηγορίες Optimist και Laser 4.7, που είχαν προγραμματιστεί για το διάστημα από 28 έως 30 Αυγούστου και από 1 έως 4 Σεπτέμβρη, αναβλήθηκαν.

Τα πολυαναμενόμενα αθλητικά γεγονότα θα λάμβαναν χώρα στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Κέντρου Ιστιοπλοΐας, στην Ναυταθλητική Μαρίνα Καλλιθέας.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η αναβολή είναι προσωρινή, αφού ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα του επόμενου διαστήματος θα υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις. Φυσικά, ελπίδα και ευχή όλων, είναι οι συνθήκες να βελτιωθούν και να επιτρέψουν στους αγώνες να πραγματοποιηθούν κανονικά, έστω και με μικρή καθυστέρηση.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας:

«Μετά την τηλεδιάσκεψη της Υγειονομικής Επιτροπής της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής που έλαβε χώρα την Παρασκευή 14/08/2020, και ώρα 11:00 και αφού συνεκτιμήθηκαν τα ακόλουθα:

  • Η ισχυρή σύσταση της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της ΓΓΑ αλλά και της World Sailing για την αποφυγή χρήσης μέσων μαζικής μεταφοράς, όπως για παράδειγμα οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις, για τη μετάβαση στον τόπο τέλεσης των αγώνων
  • Η πρόσφατη επιδείνωση των υγειονομικών δεδομένων
  • Οι δημόσιες εισηγήσεις μελών του ΕΟΔΥ για λήψη επιπλέον υγειονομικών μέτρων, όπως ο επταήμερος οικειοθελής αυτοπεριορισμός μετά από ταξίδια εκτός του τόπου μόνιμης διαμονής

Εισηγήθηκε την αναβολή του Περιφερειακού Πρωταθλήματος Νήσων Αιγαίου, καθώς και του αγώνα πρόκρισης για τις κατηγορίες Optimist και Laser 4.7 που είχαν προγραμματιστεί για το διάστημα από 28-30/08 και 01-04/09/2020, στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Κέντρου Ιστιοπλοΐας, στην Ναυταθλητική Μαρίνα Καλλιθέας.

Η Εκτελεστική Επιτροπή λαμβάνοντας υπόψη την εισήγηση της Υγειονομικής Επιτροπής της αλλά και την διατύπωση ενδοιασμών από σωματεία της Περιφέρειας για την ασφαλή μετακίνηση και διαμονή των ομάδων τους, αποφάσισε την προσωρινή αναβολή των ανωτέρω αγώνων. Η Ομοσπονδία πάντα σε συνεννόηση με την Υγειονομική Επιτροπή θα συνεκτιμήσει το επόμενο διάστημα τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ NEA

Χορτοφαγική διατροφή: 10+1 τροφές που θα κάνουν την καθημερινότητά σας γευστικότερη

Η χορτοφαγία, δηλαδή η αποχή από την κατανάλωση κρέατος και ψαριών γίνεται ολοένα και συχνότερα τρόπος ζωής πολλών ατόμων στη χώρα μας. Συχνά δημιουργείται το διατροφικό δίλημμα αν, με τη συγκεκριμένη διατροφή, ο οργανισμός στερείται πολύτιμα στοιχεία ή μπορεί να είναι πλήρης σε θρεπτικά συστατικά. Η απάντηση είναι ότι μπορεί, καθώς υπάρχουν τρόφιμα φυτικής προέλευσης, […]

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

05.11.2021 | 14:07

Ράγισμα στο πλευρό ο Μουνάφο

Ο Μουνάφο που αποχώρησε τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο των Ζωσιμάδων με χτύπημα στο πλευρό υπέστη ράγισμα, όπως έδειξε η ακτινογραφία.

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

01.11.2021 | 00:37

«Ο Μελισσανίδης απείλησε τηλεφωνικά τον Καρυπίδη ότι θα τον βάλει σε αναπηρικό καροτσάκι»

Ο Άρης με ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Θόδωρος Καρυπίδης με τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

01.11.2021 | 00:19

Ασύλληπτο γκολ από τον μυθικό Ζλάταν με απευθείας φάουλ [vds]

Με ένα απίθανο φάουλ ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς άνοιξε το σκορ για τη Μίλαν στο 25ο λεπτό του ντέρμπι με τη Ρόμα.

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

31.10.2021 | 23:58