Ετικέτες: ,

Τέσσερις οικισμοί εκκενώθηκαν στα Βίλια , μεγάλο το μέτωπο στη Κερατέα [pic,vds]

 newsroom

  |  16.08.2021 | 15:00

Νωρίτερα είχαν ενημερωθεί οι κάτοικοι των οικισμών Άγιος Γεώργιος και Παλαιοχώρι να εκκενώσουν προς Ψάθα. Η πυρκαγιά, σύμφωνα με την πυροσβεστική είναι σε εξέλιξη σε δασική έκταση μετά την κατασκήνωση από τα Βίλια προς Πόρτο Γερμενό, η οποία είναι άδεια. Ακόμη δύο οικισμοί εκκενώνονται στα Βίλια Αττικής, όπου έχει ξεσπάσει σήμερα φωτιά. «Αν βρίσκεστε στην […]

Νωρίτερα είχαν ενημερωθεί οι κάτοικοι των οικισμών Άγιος Γεώργιος και Παλαιοχώρι να εκκενώσουν προς Ψάθα. Η πυρκαγιά, σύμφωνα με την πυροσβεστική είναι σε εξέλιξη σε δασική έκταση μετά την κατασκήνωση από τα Βίλια προς Πόρτο Γερμενό, η οποία είναι άδεια.

Ακόμη δύο οικισμοί εκκενώνονται στα Βίλια Αττικής, όπου έχει ξεσπάσει σήμερα φωτιά. «Αν βρίσκεστε στην Αγία Παρασκευή ή Κρύο Πηγάδι εκκενώστε τώρα προς Ψάθα, Αλεποχώρι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας», αναφέρει το μήνυμα του 112.

Στο μεταξύ, σε διακοπές της κυκλοφορίας οχημάτων και στην περιοχή των Βιλίων, λόγω της δασικής πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη, προχώρησε πριν από λόγο η Τροχαία.

Ειδικότερα, η κυκλοφορία διακόπηκε στην Ανώνυμη Οδό, από ταβέρνα «Κρύο Πηγάδι» προς οικισμό Άγιο Γεώργιο και στην επαρχιακή οδό Οινόης- Πόρτο Γερμενού από Πόρτο Γερμενό προς Βίλια.

Τεράστιο το μέτωπο στη Κερατέα 

Συνεχίζεται η μάχη σε δυο μέτωπα στην Αττική, με κυρίαρχη την μεγάλη φωτιά στην Κερατέα αλλά και με την φωτιά στα Βίλια. Η φωτιά στην Κερατέα ξέσπασε το πρωί στην περιοχή Μαρκάτι. Η φωτιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και πέρασε μέσα από τον οικισμό.

Μέσα σε διάστημα λίγων ωρών εστάλη μήνυμα από το 112 για την εκκένωση του οικισμού Μαρκάτι αλλά και για τον οικισμό Συντερίνα Κερατέας. 

Μεγάλη ανησυχία προκάλεσε η πληροφορία για μια ηλικιωμένη γυναίκα με κινητικά προβλήματα που δεν μπορούσε να μετακινηθεί όπως σας ενημερώσαμε προηγουμένως . Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη η γυναίκα απεγκλωβίστηκε και έχει μεταφερθεί σε ασφαλές μέρος.

Αυτή την ώρα το ένα μέτωπο στον Άγιο Κωνσταντίνο έχει σβήσει και ένα δεύτερο κινείται προς τον οικισμό Συντερίνα.

«Ισχυροί άνεμοι ενισχύουν το πύρινο μέτωπο, ενώ πρώτο μέλημα είναι οι άνθρωποι αλλά και ο Εθνικός Δρυμός του Σουνίου με το πολύ πυκνό δάσος», είπε ο κ. Κόκκαλης αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας

Έχουν δημιουργηθεί αντιπυρικές ζώνες, ωστόσο η φωτιά προχωράει στο βουνό του Κίτσου και κινείται ανατολικά προς την Καμάριζα, έχοντας περάσει από τον Άγιο Κωνσταντίνο.

 Ο δήμαρχος επίσης έκανε λόγο για εμπρησμό και μάλιστα όπως είπε ήταν αυτπόπτης μάρτυρας υπάλληλος του Δήμου. 

Στην μάχη της κατάσβεσης έχουν ριχτεί 71 πυροσβέστες με 25 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων, 6 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.