Τένις – Μάρεϊ: «Να βρεθώ ξανά στο Top 10»
Ετικέτες: ,

Τένις – Μάρεϊ: «Να βρεθώ ξανά στο Top 10»

 newsroom

  |  29.09.2021 | 17:45

Τένις – Μάρεϊ: Αποφασισμένος να επιστρέψει στην κορυφαία δεκάδα τενιστών στον κόσμο ο Βρετανός.

Την… κατιούσα έχει πάρει η καριέρα του Άντι Μάρεϊ τα τελευταία χρόνια, με τον Βρετανό τενίστα να βρίσκεται πλέον στο Νο 109 της παγκόσμιας κατάταξης, όταν πριν από περίπου 4 χρόνια βρέθηκε στο Νο1!

Ο Βρετανός είναι αποφασισμένος να γυρίσει ξανά στο κορυφαίο επίπεδο, κάτι το οποίο τόνισε και σε δηλώσεις του, υπογραμμίζοντας πως στόχος του είναι να επιστρέψει στο top 10 ξανά και όχι στο top 100.

Ο Μάρει, ο οποίος έχει κατακτήσει 2 χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια και 3 Grand Slam βρίσκεται αυτή την εβδομάδα σε τουρνουά στο Σαν Ντιέγκο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Γενικά δεν κατανοώ γιατί θεωρείται τόσο σημαντικό το ορόσημο του Top 100. Το να είσαι στις κορυφαίες θέσεις της κατάταξης, ναι, μου δίνει κίνητρο να συνεχίσω. Αλλά όχι το Top 100. Δεν ξέρω γιατί θεωρείται τόσο σπουδαίο. Εντάξει, σου εξασφαλίσει την είσοδο στα Grand Slams.

Όμως δεν ισχύει το ίδιο για τα Masters 1000 και για πολλά ακόμα τουρνουά. Στο Top 50 και στο Top 60 έχεις πολύ καλύτερες δυνατότητες. Βλέπω πολλούς παίκτες, ειδικά στο Ηνωμένο Βασίλειο, να πιέζονται και να στοχεύουν το Top 100. Ενώ αργότερα όταν στοχεύουν για το Top 60 δεν έχουν την ίδια πίεση.Ο στόχος μου δεν είναι να είμαι πίσω στο Top 100. Θέλω να βρεθώ ξανά στο Top 10».