Συνήγορος Σεμέδο: «Δεν θα αναλάμβανα την υπόθεση αν δε ήμουν σίγουρη για την αθωότητά του» [vid]

 newsroom

  |  31.08.2021 | 22:17

Ο Ρούμπεν Σεμέδο παρευρέθηκε σήμερα στην Ευελπίδων ώστε να απολογηθεί ενώπιον του εισαγγελέα για την κατηγορία του βιασμού μιας 17χρονης κοπέλας. Εν τέλει η απολογία του πήρε αναβολή για την ερχόμενη Πέμπτη, 2 Σεπτεμβρίου, στις 13:00. O ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού μεταφέρθηκε και πάλι στη ΓΑΔΑ όπου και θα παραμείνει έως ότου να απολογηθεί. Η συνήγορος του Ρούμπεν Σεμέδο, Μαριζάνα Κίκιρη, […]

Ο Ρούμπεν Σεμέδο παρευρέθηκε σήμερα στην Ευελπίδων ώστε να απολογηθεί ενώπιον του εισαγγελέα για την κατηγορία του βιασμού μιας 17χρονης κοπέλας. Εν τέλει η απολογία του πήρε αναβολή για την ερχόμενη Πέμπτη, 2 Σεπτεμβρίου, στις 13:00. O ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού μεταφέρθηκε και πάλι στη ΓΑΔΑ όπου και θα παραμείνει έως ότου να απολογηθεί.

Η συνήγορος του Ρούμπεν Σεμέδο, Μαριζάνα Κίκιρη, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. «Ο κύριος Σεμέδο μου είπε ότι είναι αθώος, επιβεβαίωσε πάλι αυτό που είπε από την πρώτη στιγμή, ότι είναι αθώος και δεν δέχεται καμία από τις κατηγορίες που είναι εις βάρος του».

Για το ποιο είναι το επιχείρημά τους, απάντησε: «Ο εντολέας μου δεν έχει απολογηθεί ακόμη και βεβαίως δεν μπορώ να αποκαλύψω στοιχεία της δικογραφίας. Σας μιλάω με το χέρι στην καρδιά, ότι δεν θα αναλάμβανα μια υπόθεση τέτοια, με τέτοια κατηγορία, εάν δεν ήμουν πεπεισμένη από τα στοιχεία της δικογραφίας, ότι πρόκειται για την αθωότητα του συγκεκριμένου κατηγορούμενου.

Δικηγόρος Σεμέδο: «Η 17χρονη του έστειλε μήνυμα να ξαναβγούν»

Τα ίδια τα στοιχεία της δικογραφίας καταρρίπτουν την κατηγορία. Αυτό έχω να πω σε αυτή τη φάση. Δεν μπορώ υποθετικά να κάνω σενάρια για ποιο λόγο έγινε αυτή η καταγγελία, όμως αυτό που σας λέω και το οποίο θα αποδειχθεί και την Πέμπτη (2/9) ενώπιον της κυρίας ανακρίτριας, είναι ότι από τα ίδια τα στοιχεία, αποδεικνύεται η αθωότητά του».

Για εκείνο που είπε ο Σεμέδο το πρωί πως «αν δεν ήμουν ποδοσφαιριστής δεν θα είχε συμβεί κάτι τέτοιο», η συνήγορος τόνισε: «Συμμερίζομαι την άποψή του, αλλά ως συνήγορος υπεράσπισης, οφείλω να ακολουθώ τα στοιχεία. Και τα στοιχεία είναι υπέρ του».

Για τον λόγο που μπορεί να έγινε μια τέτοια καταγγελία, στην περίπτωση που είναι αθώος ο πελάτης της, τι κέρδος μπορεί να είχε ένα κορίτσι 17 χρονών, απάντησε: «Σας λέω ότι δεν θα μπω σε αυτή τη διαδικασία, και ούτε μπορώ υποθετικά να κάνω υποθέσεις και συνειρμούς. Αφήνω σε εσάς και σε όλους που μας ακούν, να κάνουν τις δικές τους σκέψεις. Και να βγάλουν τα συμπεράσματά τους», κατέληξε.