Σκέψεις να εξαιρεθεί η κάνναβη από τον WADA
Ετικέτες:

Σκέψεις να εξαιρεθεί η κάνναβη από τον WADA

 Θανάσης Μαργαρίτης

  |  15.09.2021 | 16:30

Η λίστα των απαγορευμένων ουσιών ενδέχεται να έχει σημαντικές αλλαγές, καθώς ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντιντόπιγκ (WADA) σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να εξαιρέσει την κάνναβη! Η συζήτηση άνοιξε μετά την κριτική που ακολούθησε του αποκλεισμού της Σα Κάρι Ρίτσαρντσον από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, η οποία βρέθηκε θετική σε χρήση μαριχουάνας. Η σπρίντερ νίκησε στα […]

Η λίστα των απαγορευμένων ουσιών ενδέχεται να έχει σημαντικές αλλαγές, καθώς ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντιντόπιγκ (WADA) σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να εξαιρέσει την κάνναβη! Η συζήτηση άνοιξε μετά την κριτική που ακολούθησε του αποκλεισμού της Σα Κάρι Ρίτσαρντσον από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, η οποία βρέθηκε θετική σε χρήση μαριχουάνας.

Η σπρίντερ νίκησε στα trials στα 100μ. των περασμένο Ιούνιο, ωστόσο μετά από λίγο χρονικό διάστημα έγινε γνωστό πως βρέθηκε θετική σε χρήση μαριχουάνας. Το αποτέλεσμα ήταν να της επιβληθεί ποινή αποκλεισμού ενός μήνα. Το μεγάλο ζήτημα που προέκυψε ήταν πως η Ρίτσαρτσον δεν μπόρεσε να αγωνιστεί στα προκριματικά του Τόκιο, παρά το γεγονός πως η ποινή της έληγε δύο ημέρες πριν από αυτά, καθώς οι επιδόσεις της είχαν ακυρωθεί!

Η νεαρή στην απολογία της παραδέχτηκε ότι έκανε χρήση της απαγορευμένης ουσίας, δικαιολογώντας την πράξη της συνδυάζοντας τον χαμό της μητέρας της και το γεγονός ότι δεν μπορούσε να τον αντιμετωπίσει. Σύμφωνα με τον WADA θα υπάρχει εκτενής επιστημονική αξιολόγηση για τις περιπτώσεις που η χρήση κάνναβης θα θεωρείται απαγορευμένη, ενώ αν αυτό το ενδεχόμενο ισχύσει θα είναι μετά το 2022.