Σεμένια: Η κυβέρνηση της Ν. Αφρικής επιβεβαιώνει την έφεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Σεμένια: Η κυβέρνηση της Ν. Αφρικής επιβεβαιώνει την έφεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

 newsroom

  |  24.02.2021 | 17:46

Η κυβέρνηση της Νοτίου Αφρικής επιβεβαίωσε ότι σκοπεύει να ασκήσει έφεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε μια τελευταία προσπάθεια να «καθαρίσει» την Κάστερ Σεμένια, για να της επιτραπεί να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, το προσεχές καλοκαίρι. Ο δύο φορές «χρυσή» Ολυμπιονίκης των 800μ.  ελπίζει να αντιστρέψει έναν κανόνα που θα την ανάγκαζε […]

Η κυβέρνηση της Νοτίου Αφρικής επιβεβαίωσε ότι σκοπεύει να ασκήσει έφεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε μια τελευταία προσπάθεια να «καθαρίσει» την Κάστερ Σεμένια, για να της επιτραπεί να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, το προσεχές καλοκαίρι.

Ο δύο φορές «χρυσή» Ολυμπιονίκης των 800μ.  ελπίζει να αντιστρέψει έναν κανόνα που θα την ανάγκαζε να πάρει φάρμακα καταστολής της τεστοστερόνης για να μπορέσει να αγωνιστεί στα μεγάλα αθλητικά ραντεβού.

Ο κανόνας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Στίβου,  ο οποίος τέθηκε σε ισχύ το 2019, περιορίζει τα επίπεδα τεστοστερόνης αθλητών σε αγώνες γυναικών, από τα 400μ. έως το μίλι για αθλητές, λόγω  διαφορών σεξουαλικής ανάπτυξης (DSD).

Η Διεθνής Ομοσπονδίας Στίβου υποστηρίζει ότι καμία γυναίκα αθλήτρια δεν θα είχε πάνω από πέντε νανογραμομόρια ανά λίτρο εκτός εάν είχαν DSD ή όγκο.

Τα τελευταία δύο χρόνια, η Σεμένια έχασε τις προσφυγές που υπέβαλε στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο και το Ομοσπονδιακό  Ανώτατο Δικαστήριο, της Ελβετίας.

Μετά από αυτήν την τελευταία ήττα της, στο ελβετικό δικαστήριο τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο δικηγόρος της Σεμένια Γκρεγκ Νοτ, υποσχέθηκε να φέρει την υπόθεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,  με έδρα το Στρασβούργο.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Στίβου της Νοτίου Αφρικής Άλεκ Σκοζάνα τόνισε στην Επιτροπή Χαρτοφυλακίου Αθλητισμού, Τεχνών και Πολιτισμού της χώρας, ότι η Σεμένια δεν είχε συμπεριληφθεί στην προσωρινή Ολυμπιακή ομάδα της χώρας λόγω του κανόνα, της διεθνούς ομοσπονδίας.

Η πρόεδρος της επιτροπής, Μπιούτι Ντλουλέιν αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση θα παραδώσει έγγραφα στο Δικαστήριο τον επόμενο μήνα.

Ισχυρίστηκε ότι οι περισσότερες χώρες ήθελαν να συμμετάσχει η Σεμένια στο Τόκιο 2020, αλλά η φιλοδοξία της περιορίζεται από «κανόνες και οδηγίες».

Η Ντλουλέιν  πρόσθεσε: «Ανησυχούμε ότι αυτό επηρέασε την προετοιμασία της Κάστερ. Αυτό το θέμα των κανόνων βλάπτει αδικαιολόγητα την Κάστερ και αρνείται τα δικαιώματά της για συμμετοχή και την πρόκριση και η Επιτροπή πιστεύει ότι οι κανόνες αυτοί είναι άδικοι».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ NEA

Χορτοφαγική διατροφή: 10+1 τροφές που θα κάνουν την καθημερινότητά σας γευστικότερη

Η χορτοφαγία, δηλαδή η αποχή από την κατανάλωση κρέατος και ψαριών γίνεται ολοένα και συχνότερα τρόπος ζωής πολλών ατόμων στη χώρα μας. Συχνά δημιουργείται το διατροφικό δίλημμα αν, με τη συγκεκριμένη διατροφή, ο οργανισμός στερείται πολύτιμα στοιχεία ή μπορεί να είναι πλήρης σε θρεπτικά συστατικά. Η απάντηση είναι ότι μπορεί, καθώς υπάρχουν τρόφιμα φυτικής προέλευσης, […]

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

05.11.2021 | 14:07

Ράγισμα στο πλευρό ο Μουνάφο

Ο Μουνάφο που αποχώρησε τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο των Ζωσιμάδων με χτύπημα στο πλευρό υπέστη ράγισμα, όπως έδειξε η ακτινογραφία.

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

01.11.2021 | 00:37

«Ο Μελισσανίδης απείλησε τηλεφωνικά τον Καρυπίδη ότι θα τον βάλει σε αναπηρικό καροτσάκι»

Ο Άρης με ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Θόδωρος Καρυπίδης με τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

01.11.2021 | 00:19

Ασύλληπτο γκολ από τον μυθικό Ζλάταν με απευθείας φάουλ [vds]

Με ένα απίθανο φάουλ ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς άνοιξε το σκορ για τη Μίλαν στο 25ο λεπτό του ντέρμπι με τη Ρόμα.

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

31.10.2021 | 23:58