Σε «δύσκολη» οικονομική κατάσταση η Παγκόσμια Ομοσπονδία

Σε «δύσκολη» οικονομική κατάσταση η Παγκόσμια Ομοσπονδία

 Αγγελική Βύζικα

  |  26.08.2020 | 16:00

Η χρηματοοικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Κωπηλασίας (FISA) γίνεται «όλο και πιο δύσκολη», σύμφωνα με τον ταμία τα Γκέριταν Έγκενκαμπ, ​​καθώς κυκλοφόρησαν λογαριασμοί, της Ομοσπονδίας, που έδειξαν ότι είχε λειτουργική ζημιά ύψους 321,430 ευρώ, το 2019. Σύμφωνα όμως με τις προβλέψεις, της θετικής απόδοσης του χαρτοφυλακίου τίτλων της ομοσπονδίας η ζημιά αυτή μετατρέπεται […]

Η χρηματοοικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Κωπηλασίας (FISA) γίνεται «όλο και πιο δύσκολη», σύμφωνα με τον ταμία τα Γκέριταν Έγκενκαμπ, ​​καθώς κυκλοφόρησαν λογαριασμοί, της Ομοσπονδίας, που έδειξαν ότι είχε λειτουργική ζημιά ύψους 321,430 ευρώ, το 2019. Σύμφωνα όμως με τις προβλέψεις, της θετικής απόδοσης του χαρτοφυλακίου τίτλων της ομοσπονδίας η ζημιά αυτή μετατρέπεται σε συνολικό πλεόνασμα 330.881 ευρώ.

Το συνολικό εισόδημα σταθμίστηκε στα 7,31 εκατομμύρια ευρώ, έναντι των δαπανών των 7,6 εκατομμυρίων ευρώ. Τα αποθεματικά στο τέλος του έτους ανήλθαν σε 8,2 εκατομμύρια ευρώ, με τους αξιωματούχους της Ομοσπονδίας να υποστηρίζουν ότι ήταν «στοχευμένο» ένα μόνιμο αποθεματικό περίπου 3,7  εκατομμυρίων ευρώ, στο τέλος του 2020.

Σε μια έκθεση που εκπονήθηκε πριν από το Τακτικό Συνέδριο, που θα διεξαχθεί virtual στις 16 Οκτωβρίου, ο πρόεδρος Ζαν-Κριστόφ Ρολάν,  επισήμανε ότι «το τρέχον κλίμα στη χορηγική μας αγορά, μας κάνει να εξαρτώμεθα περισσότερο από τα ολυμπιακά έσοδα και από τις λίγες μεγάλες διεθνείς ρεγκάτες, που φέρνουν έσοδα από τηλεοπτικά δικαιώματα»

Ο Έγκενκαμπ, το υπογράμμισε αυτό σε σχόλια σχετικά με τον αντίκτυπο του κορονοϊού: «Πρώτον με την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, η συνεισφορά της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) (14,3 εκατομμύρια ευρώ) το 2016) καθυστερεί κατά ένα έτος», δήλωσε ο  ταμίας της παγκόσμιας ομοσπονδίας και πρόσθεσε: «Εδώ, υπάρχει κίνδυνος το ποσό να είναι χαμηλότερο, δεδομένου του πρόσθετου κόστους που θα αντιμετωπίσει η ΔΟΕ μετά την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων. Ακόμη χειρότερα, θα γίνουν τα πράγματα, εάν δεν διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο και απομένει να δούμε τι ποσό θα λάβουν οι Διεθνείς Ομοσπονδίες. Δεύτερον, άλλες ροές εσόδων (π.χ. τηλεοπτικά δικαιώματα) έχουν μειωθεί καθώς δεν διεξάγονται αγώνες. Τρίτον, αν και η διοίκηση διαχειρίζεται συντηρητικά και κυρίως με σταθερά έσοδα (ομόλογα), η παγκόσμια ομοσπονδία διατρέχει τον κίνδυνο να προκληθούν ζημιές, στο χαρτοφυλάκιό της ως αποτέλεσμα του Covid-19, ειδικά εάν μία ή περισσότερες εταιρείες στις οποίες η FISA κατέχει ομόλογα χρεοκοπήσει λόγω του κορονοϊού».

Ο Έγκενκαμπ συνέχισε λέγοντας ότι «ευτυχώς η FISA έχει δημιουργήσει ένα αποθεματικό και κατάφερε να εξασφαλίσει κάθε πιθανή στήριξη που ζήτησε».

Η ομοσπονδία τόνισε έχει λάβει δάνεια τόσο από τη ΔΟΕ όσο και από την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση, καθώς επίσης και ένα βραχυπρόθεσμο σχέδιο που αφορά στην απασχόληση. Αυτό εξασφαλίζει τη συνέχεια των δραστηριοτήτων της «πριν και μετά τους αγώνες του Τόκιο το 2021».

Στο Τακτικό και σ’ ένα Έκτακτο Συνέδριο, τις δύο επόμενες ημέρες, θα ειπωθούν σκληρές αλήθειες, ενόψει της Γενικής Συνέλευσης της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Κωπηλασίας, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 10 Οκτωβρίου, στην πολωνική πόλη Πόζναν. Οι εκπρόσωποι που μπορούν να ταξιδέψουν θα δώσουν το «παρών», ενώ οι εκπρόσωποι που δεν μπορούν να ταξιδέψουν θα συμμετέχουν διαδικτυακά.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ NEA

Χορτοφαγική διατροφή: 10+1 τροφές που θα κάνουν την καθημερινότητά σας γευστικότερη

Η χορτοφαγία, δηλαδή η αποχή από την κατανάλωση κρέατος και ψαριών γίνεται ολοένα και συχνότερα τρόπος ζωής πολλών ατόμων στη χώρα μας. Συχνά δημιουργείται το διατροφικό δίλημμα αν, με τη συγκεκριμένη διατροφή, ο οργανισμός στερείται πολύτιμα στοιχεία ή μπορεί να είναι πλήρης σε θρεπτικά συστατικά. Η απάντηση είναι ότι μπορεί, καθώς υπάρχουν τρόφιμα φυτικής προέλευσης, […]

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

05.11.2021 | 14:07

Ράγισμα στο πλευρό ο Μουνάφο

Ο Μουνάφο που αποχώρησε τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο των Ζωσιμάδων με χτύπημα στο πλευρό υπέστη ράγισμα, όπως έδειξε η ακτινογραφία.

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

01.11.2021 | 00:37

«Ο Μελισσανίδης απείλησε τηλεφωνικά τον Καρυπίδη ότι θα τον βάλει σε αναπηρικό καροτσάκι»

Ο Άρης με ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Θόδωρος Καρυπίδης με τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

01.11.2021 | 00:19

Ασύλληπτο γκολ από τον μυθικό Ζλάταν με απευθείας φάουλ [vds]

Με ένα απίθανο φάουλ ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς άνοιξε το σκορ για τη Μίλαν στο 25ο λεπτό του ντέρμπι με τη Ρόμα.

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

31.10.2021 | 23:58