Σαπεκοένσε- Δυστύχημα: Συνελήφθη η υπεύθυνη για το συμβάν

Σαπεκοένσε- Δυστύχημα: Συνελήφθη η υπεύθυνη για το συμβάν

 Αγγελική Βύζικα

  |  25.09.2021 | 16:21

Σαπεκοένσε - Δυστύχημα: Η φυγάς έχει υπηκοότητα βολιβιανή

Η αστυνομία της Βραζιλίας, ανακοίνωσε τη σύλληψη μίας υπηκόου Βολιβίας, η οποία αναζητείτο από το Νοέμβριο του 2016, μετά την συντριβή του αεροσκάφους, που μετέφερε την αποστολή της Σαπεκοένσε, με τραγικό απόλογισμό 71 νεκρούς. Τη γυναίκα, το ονοματεπώνυμο της οποίας δεν είχε γίνει γνωστό, την αναζητούσε η αστυνομία της Βολιβίας, επειδή φέρεται να ενέκρινε το σχέδιο πτήσης του αεροπλάνου που μετέφερε τη βραζιλιάνικη ομάδα, χωρίς να πληρούνται οι στοιχειώδεις απαιτήσεις ασφαλείας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Folha de Sao Paulo», πρόκειται για την Σίλια Καστέδο Μοναστέριο, η οποία συνελήφθη στην Κορούμπα, στην πολιτεία Μάτο Γκρόσο ντο Σουλ. Η ομοσπονδιακή αστυνομία, ανέφερε επίσης, ότι η συλληφθείσα θα παραμείνει υπό κράτηση στην Κορούμπα εν αναμονή της έκδοσής της, στη χώρα καταγωγής της.

Το δυστύχημα, συνέβη το Νοέμβριο του 2016, όταν η αποστολή της Σαπεκοένσε, ταξίδευε με προορισμό την Κολομβία, για να αντιμετωπίσει την Ατλέτικο Νασιονάλ, στον τελικό του Copa Sudamericana, τη δεύτερη σημαντικότερη διασυλλογική διοργάνωση της Νοτίου Αμερικής, μετά το Copa Libertadores.

Μετά την αναχώρηση από τη Βραζιλία, το αεροσκάφος προσγειώθηκε στη Βολιβία και συγκεκριμένα στην πόλη Σάντα Κρουζ, πριν συνεχισθεί η πτήση για την Κολομβία. Το αεροπλάνο συνετρίβη με 73 επιβάτες και τέσσερα μέλη του πληρώματος, σε ορεινή περιοχή σε υψόμετρο 3.300μ, περίπου 50χλμ. από την πόλη Μεντεγίν, ενώ ο τραγικός απολογισμός ήταν 71 νεκροί και μόλις έξι επιζώντες.