Σάκκαρη – Μαρτίνκοβα 2-0: Άνετη νίκη και τώρα ημιτελικά [vids]

Σάκκαρη – Μαρτίνκοβα 2-0: Άνετη νίκη και τώρα ημιτελικά [vids]

 Γιάννης Νιαστίτης

  |  24.09.2021 | 16:45

Η Ελληνίδα τενίστρια νίκησε πιο... εύκολα απ' ότι δείχνει το 7-5, 6-3 την Τερέζα Μαρτίνοβα και «έκλεισε» θέση για τα ημιτελικά του Ostrava Open. Εκεί θα αντιμετωπίσει μια εκ των Ίγκα Σφιόντεκ ή Έλενα Ριμπάκινα.

Έκτος ημιτελικός μέσα στο 2021 για τη Μαρία Σάκκαρη! Η Ελληνίδα τενίστρια μπορεί να μην έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης, απέναντι στην Τερέζα Μαρτίνκοβα (Νο.61), όμως το εξαιρετικό της forehand ήταν αυτό που έδωσε λύσεις και… πόντους για την Ελληνίδα και επαγωγικά την πρόκριση στα ημιτελικά του Ostrava Open.

Εκεί η «Sak – Attack» θα αντιμετωπίσει μια εκ των Ίγκα Σφιόντεκ (Νο.1 του ταμπλό) ή Έλενα Ριμπάκινα (Νο.7 του ταμπλό), με το συγκεκριμένο ματς να είναι το αμέσως επόμενο από αυτό της Σάκκαρη με την Τσέχα.  Αυτή ήταν η δεύτερη σερί πρόκριση της Σάκκαρη στα ημιτελικά του Ostrava Open, αλλά και η τρίτη νίκη της Σάκκαρη επί της Τσέχας σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Το ματς

Σάκκαρη – Μαρτίνκοβα: Παίδεψε τον εαυτό της αλλά κέρδισε το πρώτο σετ

Η Σάκκαρη θα επιβεβαιώσει από νωρίς την αγωνιστική της υπεροχή στα «χαρτιά», «σπάζοντας» το σερβίς της Μαρτίνκοβα από το πρώτο μόλις γκέιμ του ματς και στη συνέχεια με ένα λαβ σέρβις γκέιμ, θα κάνει το 2-0. Με ένα εξαιρετικό cross – court backhand, η Σάκκαρη θα κάνει το 3-1, αλλά η Μαρτίνκοβα με λαβ σέρβις γκέιμ, θα μειώσει σε 3-2.

Με εξαιρετικά της βαθιά forehand στη baseline που θα της δώσουν πολλούς winners, η Σάκκαρη θα κάνει εύκολα το 4-2, αλλά η Μαρτίνκοβα θα «απαντήσει» γρήγορα για το 4-3. Η 26χρονη Σπαρτιάτισσα θα πιεστεί στο επόμενο σέρβις γκέιμ της, αλλά με ένα υπέροχο drop shot στη δεξιά μικρή διαγώνιο, θα προηγηθεί με 5-3.

Η Τσέχα που θα αρχίσει να ανεβαίνει στο φιλέ για να «μπλοκάρει» τα χτυπήματα της Σάκκαρη από τη baseline, θα μειώσει αρχικά σε 5-4 και στη συνέχεια εκμεταλλευόμενη την αδυναμία εύρεσης πρώτου σερβίς εκ μέρους της Ελληνίδας αλλά και τα αβίαστα λάθη της, κυρίως με το forehand στο 10ο γκέιμ, θα ισοφαρίσει με μπρέικ σε 5-5.

Η Σάκκαρη ωστόσο θα ανακάμψει γρήγορα και με την τρίτη της ευκαιρία για μπρέικ στο σερβίς της Μαρτίνκοβα, θα ανακτήσει το πλεονέκτημα και θα κάνει το 6-5. Το εξαιρετικό πρώτο σερβίς της Σάκκαρη θα… επανέλθει στο κρίσιμο επόμενο σέρβις γκέιμ και έτσι η Ελληνίδα με άσσο, θα κερδίσει το πρώτο σετ με 7-5, έπειτα από 52 λεπτά αγώνα. Η Σάκκαρη είχε 66.7% στο πρώτο και 73.3% στο δεύτερο σερβίς, αλλά και 3/5 μπρέικ πόιντ.

Σάκκαρη – Μαρτίνκοβα: Κυριαρχική στο δεύτερο σετ και νίκη

Η Μαρτίνκοβα θα πάρει το πρώτο γκέιμ του δεύτερου σετ, αλλά η Σάκκαρη με ένα κυριαρχικό λαβ σέρβις γκέιμ, θα ισοφαρίσει άμεσα σε 1-1. Η ημιφιναλίστ του US Open, θα πιέσει πολύ το σερβίς της Τσέχας και τελικά θα καταφέρει να κάνει το μπρέικ για το 2-1. Με εξαιρετικά drop shots που εκμαίευαν το λάθος υπό πίεση της αντίπαλου της αλλά και με το forehand της να συνεχίζει να παράγει winners ακατάπαυστα, η Σάκκαρη θα φτάσει στο 3-1.

Η «Sak – Attack» θα φτάσει ξανά σε μπρέικ πόντ δύο φορές στο σερβίς της Τσέχας, όμως η Μαρτίνκοβα θα υπερασπιστεί το σερβίς της και θα μειώσει σε 3-2. Με τον τρίτο της άσσο στο ματς, η Σάκκαρη θα κάνει με λαβ – σέρβις γκέιμ το 4-2. Με άστοχο backhand down the line της Σάκκαρη, η Τσέχα θα μειώσει σε 4-3. Θα ακολουθήσει ένα δύσκολο σέρβις γκέιμ για την Ελληνίδα, που ωστόσο με άσσο, θα καταφέρει τελικά να κάνει το 5-3.

Με το δεύτερο της μπρέικ στο ίδιο σετ, χάρις σε ένα κερδισμένο challenge σε άστοχο backhand της Τσέχας, η Σάκκαρη θα κάνει το 6-3 και θα κερδίσει τον αγώνα, έπειτα από 1 ώρα και 36 λεπτά αγώνα, με 2-0 σετ (7-5, 6-3).

Η Σάκκαρη ολοκλήρωσε τον αγώνα με 22 winners, έναντι 8 της Τσέχας αλλά και 29 αβίαστα λάθη έναντι 24 της αντίπαλου της. Η Ελληνίδα είχε επίσης  4/9 μπρέικ πόιντ, αλλά και μόλις 63.3% σε «περασμένο» πρώτο σερβίς.