Σάκκαρη – Γκοφ 1-2: Δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Αμερικανής [vid]

Σάκκαρη – Γκοφ 1-2: Δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Αμερικανής [vid]

 Γιάννης Νιαστίτης

  |  12.05.2021 | 09:52

Με τόσες μεταπτώσεις στην απόδοσή της στο σημερινό ματς – κατώτερη των δικών της δεδομένων σε πρώτο και τρίτο σετ, εξαιρετική στο δεύτερο – η απόσταση που χώριζε την ήττα από τη νίκη ήταν εξαιρετικά μικρή. Το αποτέλεσμα εν τέλει κρίθηκε από την κάκιστη εμφάνιση της στο τρίτο σετ. Η Μαρία Σάκκαρη (Νο.19) γνώρισε την […]

Με τόσες μεταπτώσεις στην απόδοσή της στο σημερινό ματς – κατώτερη των δικών της δεδομένων σε πρώτο και τρίτο σετ, εξαιρετική στο δεύτερο – η απόσταση που χώριζε την ήττα από τη νίκη ήταν εξαιρετικά μικρή. Το αποτέλεσμα εν τέλει κρίθηκε από την κάκιστη εμφάνιση της στο τρίτο σετ. Η Μαρία Σάκκαρη (Νο.19) γνώρισε την ήττα και τον αποκλεισμό στον δεύτερο γύρο του Italian Open με 2-1 σετ (1-6, 6-1, 1-6) από την Κόρι Γκοφ (Νο.35) σε ένα ματς διάρκειας 1 ώρας και 45 λεπτών. «Παιρνώντας» μόλις το 54.4% (37/68) των πρώτων της σερβίς, έναντι 65.5% της 17χρονης Αμερικανής και σε συνδυασμό με τα πολλά αβίαστα λάθη – μεταξύ των οποίων και έξι διπλά λάθη – κυρίως σε πρώτο και τρίτο σετ, η Ελληνίδα δεν κατάφερε να υπερκεράσει το εμπόδιο της Αμερικανής που με αυτήν της τη νίκη – την παρθενική απέναντι στη Σάκκαρη – πήρε και μια μίνι… εκδίκηση για την ήττα της στον δεύτερο γύρο του Abu Dhabi Open.

Η 25χρονη Σπαρτιάτισσα στρέφει πλέον την προσοχή της στο Roland Garros, μετά την αδυναμία της να επαναλάβει την εξαιρετική της πορεία έως τα ημιτελικά του Italian Open, που είχε πραγματοποιήσει το 2019. Από την πλευρά της η Γκοφ θα αντιμετωπίσει στον τρίτο γύρο τη νικήτρια του ζευγαριού Αρίνα Σαμπαλένκα (Νο.4) – Σάρα Σορίμπες Τόρμο (Νο.51).

ΤΟ ΜΑΤΣ

Σάκκαρη: Έχασε την ψυχραιμία της και το σετ

Οι δύο τενίστριες θα ξεκινήσουν αλάνθαστες πίσω από το πρώτο τους σερβίς για το 1-1, ενώ στο αμέσως επόμενο γκέιμ η Σάκκαρη θα φτάσει σε διπλό μπρέικ πόιντ. Όμως η Γκοφ θα τα «σβήσει» και τα δύο για το 2-1. Ότι δεν κατάφερε να κάνει η Ελληνίδα αθλήτρια προηγουμένως, θα το καταφέρει η Αμερικανή. Πιέζοντας στις γωνίες την αντίπαλο της, η Γκοφ θα φτάσει σε δύο μπρέικ πόιντ και χάρις σε ένα drop shot στη δεύτερη ευκαιρία της, θα φτάσει στο 3-1.

Η Σάκκαρη θα έχει την ευκαιρία για να πάρει πίσω το μπρέικ στο πέμπτο γκέιμ, όμως και πάλι η 17χρονη Αμερικανή θα «κλείσει» το σέρβις γκέιμ της για το 4-1. Μάλιστα στο συγκεκριμένο γκέιμ, η Σάκκαρη θα χάσει την ψυχραιμία της λόγω μιας απόφασης της διαιτητή της αναμέτρησης που θα δώσει άουτ ένα χτύπημα με το forehand της Σπαρτιάτισσας, παρά το γεγονός ότι η Γκοφ επέστρεψε το χτύπημα στη baseline, θεωρώντας ότι ήταν μέσα. Όπως ήταν αναμενόμενο, αυτό επηρέασε την απόδοση της Σάκκαρη που με πολλά αβίαστα λάθη κυρίως με το forehand, θα επιτρέψει στην Αμερικανή να κάνει νέο μπρέικ αρχικά και στη συνέχεια να σερβίρει επιτυχημένα για την ολοκλήρωση του σετ (6-1) σε 31 λεπτά. Η 25χρονη Νο.19 του κόσμου είχε μόλις 45.5% σε «περασμένο» πρώτο σερβίς, έναντι 69.2% της Γκοφ και σε συνδυασμό με την απώλεια ψυχραιμίας μετά τα μέσα του πρώτου σετ, ήταν οι καταλυτικοί παράγοντες για την αδυναμία επιστροφής στο σετ.

Σάκκαρη: Άφησε πίσω της το πρώτο σετ, συγκεντρώθηκε και ισοφάρισε άνετα

Το δεύτερο σετ θα ξεκινήσει εξίσου καταστροφικά για τη Σάκκαρη. Με διπλό λάθος και μπρέικ. Αποφασισμένη να μην επιτρέψει στη Γκοφ να ξεφύγει και άλλο στο δεύτερο σετ, η Σάκκαρη θα επιτεθεί, θα επιμείνει και στο τέλος με τη δεύτερη ευκαιρία της για μπρέικ, θα κάνει το 1-1. Με ένα εξαιρετικό σέρβις γκέιμ, η Ελληνίδα θα πάρει το προβάδισμα με 2-1, κάνοντας μια νέα αρχή και δείχνοντας πως έχει ανακτήσει την πνευματική της ηρεμία. Βασιζόμενη στο ισχυρό της forehand, η 25χρονη θα πιέσει την Γκοφ στις γωνίες και με τα αβίαστα λάθη να κάνουν την εμφάνιση τους όλο και πιο συχνά για την Αμερικανή, θα έρθει νέο μπρέικ για το 3-1.

Η Γκοφ θα αντιδράσει στο μπρέικ και θα φτάσει και αυτή από την πλευρά της σε διπλό μπρέικ πόιντ. Όμως με τέσσερις σερί πόντους – ένα forehand down the line, ενα αβίαστο λάθος της Αμερικανής και δύο άσσους – η Σάκκαρη θα διευρύνει τη διαφορά στα τρία γκέιμ (4-1). Ξανά – αυτή τη φορά χρησιμοποιώντας το backhand της ως κυρίως όπλο – η Ελληνίδα θα κάνει το τρίτο της μπρέικ στο δεύτερο σετ για το 5-1. Με ποσοστό 76.9% (10/13 κερδισμένους πόντους) στο πρώτο σερβίς στο δεύτερο σετ, οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη από την ισοφάριση θα ήταν σίγουρα έκπληξη. Και πράγματι με ένα ακόμη καλό σέρβις γκέιμ, η Σάκκαρη θα κάνει το 1-1 (6-1) σε 1 ώρα και 7 λεπτά.

Σάκκαρη: Καταστροφικό τρίτο σετ και αποκλεισμός

Το τρίτο σετ θα ξεκινήσει με μια μεγάλη μάχη στο σέρβις γκέιμ της Γκοφ. Έπειτα από πέντε ισοπαλίες και ένα χαμένο μπρέικ πόιντ για τη Σάκκαρη, η Αμερικανή θα κάνει το 1-0. Η κατάληξη θα είναι αντίστροφη στο δεύτερο γκέιμ. Η Γκοφ θα εκμεταλλευτεί τη δεύτερη ευκαιρία της για μπρέικ, έπειτα από ένα άστοχο forehand down the line της «Sak – Attack» για το 2-0. Όντας σταθερή αυτή τη φορά πίσω από το σέρβις γκέιμ της, η Γκοφ θα προηγηθεί με 3-0, έχοντας 57.1% (8/14 κερδισμένους πόντους) στο πρώτο σερβίς στο τρίτο σετ. 

Το άσχημο ξεκίνημα στο τρίτο σετ θα συνεχιστεί με νέο μπρέικ που θα δεχθεί η Σάκκαρη για το 4-0, με τα λάθη να αυξάνονται σημαντικά και το πρώτο σερβίς να βρίσκεται μόλις στο 41.7% (5/12 κερδισμένους πόντους). Αντίθετα με ευκολία στο δικό της σέρβις γκέιμ, η 17χρονη Αμερικανή θα κάνει το 5-0. Η Σάκκαρη θα κάνει το 5-1, αλλά η Γκοφ θα υπερασπιστεί το σέρβις γκέιμ της (6-1) για τη νίκη με 2-1 σετ (6-1, 1-6, 6-1) σε 1 ώρα και 45 λεπτά. Συνολικά τα μπρέικ πόιντ ήταν 5/14 για τη Σάκκαρη και 3/8 για τη Γκοφ που είχε όμως και 65.5% ποσοστό σε «περασμένο» πρώτο σερβίς έναντι 54.4% για τη «Sak – Attack».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ NEA

Χορτοφαγική διατροφή: 10+1 τροφές που θα κάνουν την καθημερινότητά σας γευστικότερη

Η χορτοφαγία, δηλαδή η αποχή από την κατανάλωση κρέατος και ψαριών γίνεται ολοένα και συχνότερα τρόπος ζωής πολλών ατόμων στη χώρα μας. Συχνά δημιουργείται το διατροφικό δίλημμα αν, με τη συγκεκριμένη διατροφή, ο οργανισμός στερείται πολύτιμα στοιχεία ή μπορεί να είναι πλήρης σε θρεπτικά συστατικά. Η απάντηση είναι ότι μπορεί, καθώς υπάρχουν τρόφιμα φυτικής προέλευσης, […]

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

05.11.2021 | 14:07

Ράγισμα στο πλευρό ο Μουνάφο

Ο Μουνάφο που αποχώρησε τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο των Ζωσιμάδων με χτύπημα στο πλευρό υπέστη ράγισμα, όπως έδειξε η ακτινογραφία.

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

01.11.2021 | 00:37

«Ο Μελισσανίδης απείλησε τηλεφωνικά τον Καρυπίδη ότι θα τον βάλει σε αναπηρικό καροτσάκι»

Ο Άρης με ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Θόδωρος Καρυπίδης με τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

01.11.2021 | 00:19

Ασύλληπτο γκολ από τον μυθικό Ζλάταν με απευθείας φάουλ [vds]

Με ένα απίθανο φάουλ ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς άνοιξε το σκορ για τη Μίλαν στο 25ο λεπτό του ντέρμπι με τη Ρόμα.

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

31.10.2021 | 23:58