Ετικέτες: ,

Ρόμα: Οι «Τζιαλορόσι» βοηθούν στην εύρεση εξαφανισμένων παιδιών

 Κωνσταντίνα Γεωργίου

  |  30.08.2021 | 15:20

Το 2019 η Ρόμα αποφάσισε παράλληλα με τα βίντεο της ανακοίνωσης των νέων μεταγραφών της να δημιουργήσει το δικό της «Αmber Αlert» προβάλλοντας παράλληλα πρόσωπα παιδιών που έχουν εξαφανιστεί ανα την υφήλιο στους λογαριαμούς της στα κοινωνικά δίκτυα. Μέχρι στιγμής η επιτυχημένη καμπάνια των «Ρωμαίων» έχει συμβάλλει στο να επιστρέψουν στην αγκαλιά των οικογενειών τους […]

Το 2019 η Ρόμα αποφάσισε παράλληλα με τα βίντεο της ανακοίνωσης των νέων μεταγραφών της να δημιουργήσει το δικό της «Αmber Αlert» προβάλλοντας παράλληλα πρόσωπα παιδιών που έχουν εξαφανιστεί ανα την υφήλιο στους λογαριαμούς της στα κοινωνικά δίκτυα.

Μέχρι στιγμής η επιτυχημένη καμπάνια των «Ρωμαίων» έχει συμβάλλει στο να επιστρέψουν στην αγκαλιά των οικογενειών τους συνολικά 12 παιδιά.

«Δεν μπορώ να εξηγήσω την μεγάλη χαρά που νιώθω. Νιώθω οτι έχω συμβάλλει και εγώ, έστω και λίγο, στην ανακούφιση αυτών των οικογενειών. Είμαι περήφανος που ανήκω σε έναν σύλλογο που χρησιμοποιεί την φήμη του για καλό σκοπό» δήλωσε το νεο μεταγραφικό απόκτημα των Ιταλών, Έλντορ Σομουρόντοφ.

Λίγες μέρες μετά την ανάρτηση του βίντεο της μεταγραφής του νεαρού επιθετικού, ένα μικρό κορίτσι απο την Πολώνια, κατάφερε να επιστρέψει σώο στην οικογένειά του.

Δύο χρόνια πρίν υπό τις οδηγίες του τότε Υπεύθυνου Στρατηγικής της, Πολ Ρότζερς, η Ρόμα θέλησε να χρησιμοποιήσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για ένα διαφορετικό σκοπό. Έτσι αποφάσισαν να συμπεριλαμβάνουν φωτογραφίες εξαφανισμένων παιδιών δίπλα στα σχετικά βίντεο των μεταγραφικών ανακοινώσεων με στόχο να ευαισθητοποιήσουν το κοινό και να συνδράμουν στον εντοπισμό τους.

Ο Υπεύθυνος Μάρκετινγκ της Ρόμα, Μαξ Φαν Ντεν Ντόελ, δήλωσε για την καμπάνια:

«Αισθανόμαστε υπερήφανοι και χαρούμενοι που έχουμε συμβάλλει στην εύρεση αυτών των παιδιών.
Τα εύσημα πρέπει να αποδοθούν στις οργανώσεις με τις οποίες συνεργαζόμαστε και που μας γεμίζουν με χαρά κάθε φορά που μας ειδοποιούν πως ένα ακόμα παιδί έχει βρεθεί».

Η Ρόμα συνεργάζεται με μεγάλο αριθμό οργανώσεων ανα τον κόσμο. Παιδιά απο το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελλάδα, την Ιταλία, το Βέλγιο, την Κένυα και πρόσφατα την Πολωνία βρέθηκαν χάρη στην προβολή τους απο σόσιαλ μίντια του συλλόγου.

Η Καρολάιν Χάμερ, Πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου για Εξαφανισμένα και Κακοποιημένα Παιδιά, αναφέρει:

«Η καμπάνια έχει δώσει την απαραίτητη προβολή σε πάνω απο 100 περιπτώσεις παιδιών που αγνοούνται και βρίσκονται σε μεγάλο κίνδυνο.

Κάθε μέρα παιδιά εξαφανίζονται και ο καθένας μας μπορεί να βοηθήσει στο να βρεθούν με το να κοιτάξει απλά αυτές τις εικόνες και να προσπαθήσει να αναγνωρίσει κάποιο απο αυτά».

Όταν η Ρόμα ανακοίνωσε την επιστροφή του Ελ Σαράουι δίπλα στο βίντεο από την άφιξη του διεθνούς Ιταλού εξτρέμ υπήρχε η φωτογραφία ενός παιδιού από την Ελλάδα που είχε εξαφανιστεί. Μετά την κινητοποίηση του κόσμου μέσα απο την ανάρτηση των «Τζιαλορόσι», κατάφερε να βρεθεί και να επιστρέψει στο σπίτι του.