Ραζβάν Λουτσέσκου: «Δεν είναι η ώρα για… αρνητισμό»»

 Βασίλης Μπαλατσός

  |  18.08.2021 | 13:46

Αντίστροφα μετράνε στο «στρατόπεδο» του ΠΑΟΚ για την αναμέτρηση με την Ριέκα για τα Play Off του Conference League. Μετά τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς τον λόγο πήρε ο «στρατηγός» της ομάδας, Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος τεχνικός… «ξέκοψε» τη μεταγραφολογία και επέλεξε να απαντήσει μόνο σε αμιγώς αγωνιστικές ερωτήσεις. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ραζβάν Λουτσέσκου: Για τις […]

Αντίστροφα μετράνε στο «στρατόπεδο» του ΠΑΟΚ για την αναμέτρηση με την Ριέκα για τα Play Off του Conference League. Μετά τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς τον λόγο πήρε ο «στρατηγός» της ομάδας, Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος τεχνικός… «ξέκοψε» τη μεταγραφολογία και επέλεξε να απαντήσει μόνο σε αμιγώς αγωνιστικές ερωτήσεις.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ραζβάν Λουτσέσκου:

Για τις επιστροφές Κρέσπο-Αουγκούστο: «Βρίσκονται και οι δύο στη λίστα, η διαφορά μεταξύ τους είναι ότι ο Κρέσπο έλειψε λιγότερο. Ο Αουγκούστο έλειψε περισσότερο, αλλά δούλεψε καλά όλη αυτή την περίοδο και την επόμενη εβδομάδα να μπορέσουμε να τον υπολογίζουμε καλύτερα σαν μια λύση που μπορεί να μας δώσει βοήθειες».

Για τις αλλαγές σχηματισμών της Ριέκα: «Δεν δημιουργεί πρόβλημα, ίσως για αυτούς είναι μεγαλύτερο πρόβλημα. Πρέπει να κάνουμε ανάλυση την φιλοσοφία και το στυλ παιχνιδιού τους. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε ότι θα δημιουργήσει πρόβλημα στην Ριέκα. Αυτές οι αλλαγές, ωστόσο, είναι φυσιολογικές, είναι μια ομάδα που παίζοντας κάθε τρεις ημέρες έχει τη δυνατότητα για αλλαγές και να φέρνει φρέσκους ποδοσφαιριστές».

Για την μεταγραφική ενίσχυση του ΠΑΟΚ: «Η σκέψη μου είναι στο αυριανό παιχνίδι και μετά από αυτό το παιχνίδι, θα είναι στο επόμενο παιχνίδι με την Ριέκα. Ξέρουμε ότι θα πρέπει να τελειώσουμε με το γκρουπ, γνωρίζουμε τι πρέπει να γίνει και που χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα και πρέπει να κοιτάξουμε το αυριανό παιχνίδι δεν είναι η ώρα για αρνητισμό. Όσον αφορά τον Τζόλη ήταν η τέλεια στιγμή για να πουληθεί ο Τζόλης. Μιλάμε για το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο».

«Όλοι προσπαθούν να είναι μέρος μια νικήτριας ομάδας»

Για την αναβολή στην πρεμιέρα του πρωταθλάματος: «Κάθε εμπλεκόμενος θέλει να παίζει, παρόλα αυτά πρέπει να σκεφτόμαστε και να υπάρχει μια σκέψη για τις ελληνικές ομάδες. Πρέπει να του δίνεται η οικονομική δυνατότητα, για να μην τα παρατήσει στο πρωτάθλημα. Θα πρέπει να υπάρχει στρατηγική και είναι υποχρέωση όλων όσων εμπλέκονται να δώσουν στις ομάδες την οικονομική δυνατότητα για να ανταπεξέλθουν στο πρωτάθλημα. Δεν είναι ένα θέμα που με αφορά απόλυτα, αλλά θεωρώ ότι μπορώ να πω την γνώμη μου. Σε όλα τα πρωταθλήματα, η κατανομή γίνεται σε όλες τις ομάδες, το γεγονός αυτό οδηγεί τις ομάδες να διαχειριστούν τα χρήματα, μετά έχει να κάνει με την κάθε ομάδα πώς θα διαχειριστεί τα χρήματα από τα τηλεοπτικά, αλλά έχουμε την υποχρεώσει να τους βοηθήσουμε».

Για τον τραυματισμό του Ολιβέιρα και την θέση στην επίθεση: «Δεν είναι ευχάριστη κατάσταση για τον οποιονδήποτε να διαχειριστεί τέτοιες καταστάσεις. Ο Κάρολ γνωρίζεται πολύ καλά ότι είναι ένας παίκτης βασικός για την ομάδα. Ο καθένας θα πρέπει να υποστηρίξει τον συμπαίκτη του και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να θυσιαστούν για το αποτέλεσμα και για αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Είδαμε πάρα πολλές ομάδες που έπρεπε να παίξουμε πλάνο ανάγκης, δεν ξέρω αυτή τη στιγμή τη θα γίνει, ανάλογα με την κατάσταση του αντιπάλου και που βρισκόμαστε εμείς τώρα».

Για το πλάνο που θα ήθελε να δει να βγαίνει απέναντι στην Ριέκα: «Οι απαιτήσεις μου εκπληρώθηκαν απέναντι στην Μποέμιαν. Προκριθήκαμε και αυτό είναι το πιο σημαντικό σε αυτά τα παιχνίδια. Η ομάδα αντέδρασε, χρειάζεται σημαντική δουλειά από τους παίκτες αφού βρισκόμαστε στην αρχή, αλλά έχω προσέξει ότι όλοι προσπαθούν και παλεύουν για να είναι μέρος μιας νικήτριας ομάδας