ΠΣΑΤ: Η έναρξη των εργασιών του 8ου Διεθνούς Σχολείου

ΠΣΑΤ: Η έναρξη των εργασιών του 8ου Διεθνούς Σχολείου

 newsroom

  |  28.10.2021 | 15:05

ΠΣΑΤ: Κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τη Φώφη Γεννηματά

Το απόγευμα της Τετάρτης (27/10) , άρχισαν οι εργασίες του 8ου Διεθνούς Σχολείου του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) στις ανακαινισμένες πλέον εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΔΟΑ), στην Αρχαία Ολυμπία. Την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος και με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΣΑΤ τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά πριν τους χαιρετισμούς, ύστατος φόρος τιμής στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ.

«Με μεγάλη χαρά ξαναγυρίζουμε στην Αρχαία Ολυμπία. Ο κορονοϊός πέρυσι δεν μας το επέτρεψε, αλλά φέτος έστω κι αν δεν είναι ακόμη όλα ξεκάθαρα με την πανδημία αποφασίσαμε να τολμήσουμε. Η Αρχαία Ολυμπία, της οποίας τον ρόλο στην αρχαιότητα

όλοι ξέρουμε, δέχτηκε ένα ακόμη πλήγμα με τη μεγάλη πυρκαγιά στην Ηλεία το περασμένο καλοκαίρι. Αυτός ο τόπος έχει ανάγκη να στηριχτεί. Είναι το κέντρο του πολιτισμού. Έχουμε υποχρέωση οι αθλητικοί συντάκτες να δίνουμε αγώνα για αυτόν τον τόπο» δήλωσε στο χαιρετισμό του ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος

Το μήνυμα του υφυπουργού Πολιτισμού

Ο υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, απέστειλε το δικό του βιντεοσκοπημένο μήνυμα καθώς και ευχές για επιτυχία των εργασιών του 8ου Διεθνούς Σχολείου του ΠΣΑΤ. «Το Διεθνές Σχολείο του ΠΣΑΤ έχει γίνει θεσμός. Σας καλωσορίζουμε στην Αρχαιά Ολυμπία, την κοιτίδα του αθλητικού ιδεώδους. Σας καλωσορίζουμε στις αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις της ΔΟΑ, στην Ακαδημία που διδάσκει στους νέους τις αξίες της πολιτισμικής μας κληρονομιάς. Ο αθλητισμός μπορεί να αλλάξει τον κόσμο. Μπορούμε εμείς ν’ αλλάξουμε τον κόσμο. Ο αθλητισμός διαπλάθει χαρακτήρες, διδάσκει τις αξίες της ευγενούς άμιλλας και του ευ αγωνίζεσθαι. Η δημοσιογραφία αποτελεί λειτούργημα και οι αθλητικοί συντάκτες διαδίδεται τις αρχές του Ολυμπισμού» ανάφερε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Ο πρόεδρος της AIPS

Ο Τζιάνι Μέρλο, πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Αθλητικών Συντακτών, έστειλε και αυτός το δικό του μήνυμα διαδικτυακά: «Η διαρκής επιμόρφωση είναι απαραίτητη στο επάγγελμά μας. Προσωπικά, νιώθω πως έχω ακόμη πράγματα να μάθω. Είναι επίσης σημαντικό να μάθουν οι νέοι άνθρωποι τι θα πει Ολυμπισμός».

Χαιρετισμό απηύθυναν εν συνεχεία οι παριστάμενοι Γιώργος Γεωργιόπουλος (δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας), Βασίλης Γιαννόπουλος (Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας), Άρια Αγάτσα (Α΄ Αντιπρόεδρος ΕΣΗΕΑ), Δημήτρης Χορταργιάς (Πρόεδρος ΕΣΗΕΘΣτΕΕ, Σωτήρης Κέλλας (Πρόεδρος ΕΤΑΣ ΕΣΗΕΘΣτΕΕ), Ηρόδοτος Μιλτιάδους (Πρόεδρος Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου) και Σάκης Κωστάρης (Γενικός Διευθυντής Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής).

Τιμητική πλακέτα παρέδωσε ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, στον δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργο Γεωργιόπουλο, τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο και τον πρόεδρο της ΕΑΚ, Ηρόδοτο Μιλτιάδους. Ανάμεσα στους υψηλούς προσκεκλημένους του ΠΣΑΤ ήταν ο επίτιμος πρόεδρος του Συνδέσμου, Παύλος Γερακάρης, ο αντιπρόεδρος της AIPS Γιάννης Δάρρας, ένας εκ των παλαιότερων δημοσιογράφων και πρωταθλητής σκοποβολής ο Γιώργος Λιβέρης, ο επίτιμος πρόεδρος της ΕΔΙΠΤ, Κώστας Καλύβας, καθώς και ο διευθυντής της ΕΡΤ 3, Γιώργος Τραπεζανίδης.

Η Α’ αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ

Η Α΄αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ και μέλος του ΠΣΑΤ,  Άρια Αγάτσα επισήμανε ότι η ΕΣΗΕΑ, τα όργανα και κυρίως το Δ.Σ. ενθαρρύνουν και προάγουν τέτοιες προσπάθειες επιμόρφωσης, κατάρτισης και δημοκρατικού διαλόγου, κάτι που εξάλλου έχει επιδείξει με τους κύκλους επιμορφωτικών σεμιναρίων για ανέργους, ψηφιακά αναλφάβητους και συνταξιούχους αλλά και με το εξαιρετικά επιτυχημένο, εκ του αποτελέσματος, συνέδριο για τη Δημοκρατία, τα ΜΜΕ και τη Δεοντολογία, του οποίου τη διοργάνωση επιμελήθηκε η ίδια.

Ο γενικός διευθυντής της ΕΠΕ, Σάκης Κωστάρης

Ο γενικός διευθυντής της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Σάκης Κωστάρης, αφού πρώτα μετέφερε τον χαιρετισμό του προέδρου της ΕΠΕ, Χρήστου Καλούδη, υπογράμμισε: «Ο ρόλος του αθλητικού συντάκτη είναι καθοριστικός για να στραφεί το ενδιαφέρον του κόσμου στον αθλητισμό. Ο ρόλος των αθλητών με αναπηρία είναι καθοριστικός για να βγουν οι άνθρωποι από την απομόνωση των σπιτιών τους και να διεκδικήσουν το δικαίωμα στη ζωή, μέσα από τη χαρά του αθλητισμού. Έχουμε κοινή υποχρέωση απέναντι στην ίδια την κοινωνία να αναδείξουμε τις πτυχές του Ολυμπισμού και του Παραολυμπιακού Κινήματος. Είναι στο χέρι μας να αναδείξουμε το πραγματικά μεγάλο, το ωραίο και το αληθινό. Εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε το παν για να βοηθήσουμε το έργο σας».

Το 8 ο  Διεθνές σχολείο του ΠΣΑΤ διεξάγεται υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ) και της International Sports Press Association (AIPS), σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, με την υποστήριξη της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ NEA

Χορτοφαγική διατροφή: 10+1 τροφές που θα κάνουν την καθημερινότητά σας γευστικότερη

Η χορτοφαγία, δηλαδή η αποχή από την κατανάλωση κρέατος και ψαριών γίνεται ολοένα και συχνότερα τρόπος ζωής πολλών ατόμων στη χώρα μας. Συχνά δημιουργείται το διατροφικό δίλημμα αν, με τη συγκεκριμένη διατροφή, ο οργανισμός στερείται πολύτιμα στοιχεία ή μπορεί να είναι πλήρης σε θρεπτικά συστατικά. Η απάντηση είναι ότι μπορεί, καθώς υπάρχουν τρόφιμα φυτικής προέλευσης, […]

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

05.11.2021 | 14:07

Ράγισμα στο πλευρό ο Μουνάφο

Ο Μουνάφο που αποχώρησε τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο των Ζωσιμάδων με χτύπημα στο πλευρό υπέστη ράγισμα, όπως έδειξε η ακτινογραφία.

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

01.11.2021 | 00:37

«Ο Μελισσανίδης απείλησε τηλεφωνικά τον Καρυπίδη ότι θα τον βάλει σε αναπηρικό καροτσάκι»

Ο Άρης με ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Θόδωρος Καρυπίδης με τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

01.11.2021 | 00:19

Ασύλληπτο γκολ από τον μυθικό Ζλάταν με απευθείας φάουλ [vds]

Με ένα απίθανο φάουλ ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς άνοιξε το σκορ για τη Μίλαν στο 25ο λεπτό του ντέρμπι με τη Ρόμα.

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

31.10.2021 | 23:58