Προκριματικά Euroleague Γυναικών – Πόλο: Οι όμιλοι των ελληνικών ομάδων

Προκριματικά Euroleague Γυναικών – Πόλο: Οι όμιλοι των ελληνικών ομάδων

 Γιάννης Νιαστίτης

  |  18.09.2021 | 14:48

Τους αντίπαλους τους στην πρώτη προκριματική φάση της LEN Euroleague Γυναικών, έμαθαν οι Γλυφάδα, Βουλιαγμένη και ο Εθνικός Πειραιώς. Στην κλήρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Μάλτα (18/9), συμμετείχαν συνολικά 21 ομάδες που χωρίστηκαν σε τέσσερις ομίλους.. Οι αγώνες αυτής της φάσης,  θα λάβουν χώρα το διάστημα 19-21 Νοεμβρίου. Στα δύσκολα… έπεσε ο Εθνικός που στον […]

Τους αντίπαλους τους στην πρώτη προκριματική φάση της LEN Euroleague Γυναικών, έμαθαν οι Γλυφάδα, Βουλιαγμένη και ο Εθνικός Πειραιώς. Στην κλήρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Μάλτα (18/9), συμμετείχαν συνολικά 21 ομάδες που χωρίστηκαν σε τέσσερις ομίλους.. Οι αγώνες αυτής της φάσης,  θα λάβουν χώρα το διάστημα 19-21 Νοεμβρίου.

Στα δύσκολα… έπεσε ο Εθνικός που στον τέταρτο όμιλο, καθώς κληρώθηκε με τις δύο πολυνίκες του θεσμού Οριζόντιε Κατάνια (8 κατακτήσεις) και Σαμπαντέλ (5 κατακτήσεις), αλλά σαφέστατα είναι μαζί με τις δύο υπερδυνάμεις, το φαβορί για την πρόκριση, έστω και με την τρίτη θέση. Στο τρίτο γκρουπ Βουλιαγμένη έχει σαφώς βατό έργο, ενώ στον πρώτο όμιλο η Γλυφάδα θα συναντήσει μια παραδοσιακή δύναμη της διοργάνωσης,  την Ντινάμο Ουραλότσκα αλλά και τις πάντα ισχυρές Τεράσα και Βερόνα.

Υπενθυμίζουμε από κάθε όμιλο περνούν οι τρεις πρώτοι (12 συνολικά ομάδες), ενώ ο πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός μαζί με άλλες τρεις ομάδες – ανάμεσά τους και το μεγαθήριο Κίνεφ Κίρισι – θα συμμετάσχουν από την επόμενη φάση που θα διεξαχθεί τον Δεκέμβριο και θα περιλαμβάνει συνολικά 16 ομάδες.

Αναλυτικά οι όμιλοι των ελληνικών ομάδων

  • Α΄όμιλος (Αθήνα)

Ντινάμο Ουραλότσκα (Ρωσία)

Γλυφάδα

Τεράσα (Ισπανία)

Βερόνα (Ιταλία)

Ασα Τελ Αβίβ (Ισραήλ)

  • Γ’ όμιλος (Βερολίνο)

Βουλιαγμένη (Ελλάδα)

Ζούγκλο Μπούνταπεστ (Ουγγαρία)

Ολιμπίκ Νις (Γαλλία)

Πάντοβα (Ιταλία)

Σπαντάου Μπερλίν (Γερμανία)

  • Δ’ όμιλος (Πόρτο)

Σαμπαντέλ (Ισπανία)

Οριζόντε Κατάνια (Ιταλία)

Εθνικός Πειραιώς (Ελλάδα)

Πασένσε (Πορτογαλία)

Ολίμπια Κόσιτσε (Σλοβακία)