Πόλο: Το «χρυσό» καλοκαίρι της Ελλάδας

Πόλο: Το «χρυσό» καλοκαίρι της Ελλάδας

 Παύλος Σαχτούρης

  |  17.09.2021 | 23:49

Πόλο: Το «χρυσό» καλοκαίρι της Ελλάδας

Ένα εκπληκτικό καλοκαίρι για την ελληνική υδατοσφαίριση είναι στο φινάλε του. Τί κι αν είμαστε κοντά στις 20 Σεπτέμβρη; Με θερμοκρασίες +30 βαθμών στη χώρα, ακόμα καλοκαίρι έχουμε… Κι αυτό είναι σημαντικό για το άθλημα… Πόλο: Το «χρυσό» καλοκαίρι της Ελλάδας. Αν υπάρχει κάτι που μας διακρίνει ως χώρα είναι η αγάπη για τη θάλασσα. […]

Ένα εκπληκτικό καλοκαίρι για την ελληνική υδατοσφαίριση είναι στο φινάλε του. Τί κι αν είμαστε κοντά στις 20 Σεπτέμβρη; Με θερμοκρασίες +30 βαθμών στη χώρα, ακόμα καλοκαίρι έχουμε… Κι αυτό είναι σημαντικό για το άθλημα… Πόλο: Το «χρυσό» καλοκαίρι της Ελλάδας.

Αν υπάρχει κάτι που μας διακρίνει ως χώρα είναι η αγάπη για τη θάλασσα. Η αγάπη για το υγρό στοιχείο. Κι αυτό αποδίδει. Έχουμε πολλές επιτυχίες μέσα στο 2021. Πρωταθλήτριες Ευρώπης τα κορίτσια του Ολυμπιακού. Ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες από την εθνική πόλο Ανδρών. Ασημένιο μετάλλιο από την εθνική Νεάνιδων. Και τώρα, η εθνική Εφήβων έχει εξασφαλισμένο το αργυρό και θα επιδιώξει να κάνει την υπέρβαση στον σαββατιάτικο τελικό με την Σερβία.

Πόλο: Το «χρυσό» καλοκαίρι της Ελλάδας

Χρυσό μετάλλιο δεν πήραμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες γιατί αντίπαλός μας ήταν η πολύπειρη Σερβία. Στις Νεάνιδες δεν ήρθε η πρώτη θέση γιατί πέσαμε πάνω στη Ρωσία, που πλέον έχει αρχίσει να γίνεται μια μεγάλη δύναμη στις μικρές ηλικίες, ειδικά στα κορίτσια. Και τώρα είναι η σειρά των Εφήβων. Ξανά αντίπαλος η Σερβία. Στον προημιτελικό «πετάξαμε» εκτός το Μαυροβούνιο και στον ημιτελικό την Ισπανία. Χώρες με μεγάλη παράδοση, μα πάνω από όλα με πολλές «ανέσεις» για την ανάπτυξη του αθλήματος. Την ώρα που στην Ελλάδα στο κομμάτι των εγκαταστάσεων είμαστε ακόμα πίσω.

Πόλο: Το «χρυσό» καλοκαίρι της Ελλάδας

Το πιο σημαντικό, όμως, μέσα από αυτή την προσπάθεια των Ελλήνων πολιστών και των Ελληνίδων πολιστριών είναι ένα. Το άθλημα έχει και παρελθόν, έχει και παρόν και θα έχει και λαμπρό μέλλον. Είναι δεδομένο αυτό. Από τη μία είναι το «πλούσιο» ταλέντο που μας διακρίνει ως χώρα. Από την άλλη, η σκληρή και μεθοδική δουλειά των προπονητών με τους αθλητές και τις αθλήτριες. Ατελείωτες ώρες μέσα στις πισίνες. Το αποτέλεσμα δικαιώνεται τους κόπους και τις προσπάθειες. Είναι πάνω από όλα ζήτημα ηθικής επιβράβευσης. Κι αυτό έχει τη μεγαλύτερη αξία.