Ποινή στέρησης φιλάθλου ιδιότητας
Ετικέτες: ,

Ποινή στέρησης φιλάθλου ιδιότητας

 newsroom

  |  11.08.2020 | 08:12

Τον αποκλεισμό των Αναστάσιου Πανταζίδη και Ανδρέα Κωλέττη από μέλη αθλητικών σωματείων αποφάσισε η Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος και Δεοντολογίας. Η ποινή στέρησης της φίλαθλης αθλητικής τους ιδιότητας έχει ισχύ 16 μηνών και αποφασίσθηκε με το αιτιολογικό της παραβίασης του ολυμπιακού ιδεώδους και των αθλητικών παραδόσεων, υπαιτίως. Οι δύο πρώην διοικητικοί της ΕΟΜΟΠ είχαν έρθει σε […]

Τον αποκλεισμό των Αναστάσιου Πανταζίδη και Ανδρέα Κωλέττη από μέλη αθλητικών σωματείων αποφάσισε η Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος και Δεοντολογίας. Η ποινή στέρησης της φίλαθλης αθλητικής τους ιδιότητας έχει ισχύ 16 μηνών και αποφασίσθηκε με το αιτιολογικό της παραβίασης του ολυμπιακού ιδεώδους και των αθλητικών παραδόσεων, υπαιτίως. Οι δύο πρώην διοικητικοί της ΕΟΜΟΠ είχαν έρθει σε σύγκρουση με το νέο ΔΣ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΜΟΠ: «Σε συνέχεια καταγγελίας της ΕΟΜΟΠ ενώπιον της Επιτροπής ΦιλάθλουΠνεύματος, Ηθικής και Δεοντολογίας (ΕΦΙΠΗΔ), με την υπ’ αριθ. 34/2020 απόφαση της ΕΦΙΠΗΔ επιβλήθηκε στους Αναστάσιο Πανταζίδη, πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΟΜΟΠ, και Ανδρέα Κωλέττη, πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΟΜΟΠ, η ποινή στέρησης της φίλαθλης αθλητικής ιδιότητας για χρονικό διάστημα 16 μηνών, ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΑΝ ΥΠΑΙΤΙΩΣ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΙΔΕΩΔΟΥΣ. Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση της ΕΦΙΠΗΔ, υφίσταται αποδεδειγμένη προσπάθειά τους (με επιστολές τους προς τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, το Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, τις υπηρεσίες του Υφυπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, τις αθλητικές ομοσπονδίες, τα σωματεία-μέλη της ΕΟΜΟΠ και διοργανωτές αγώνων) να δημιουργήσουν σύγχυση ως προς τα πρόσωπα που διοικούν την ΕΟΜΟΠ, προκαλώντας βλάβη στην εύρυθμη λειτουργία της ΕΟΜΟΠ και δημιουργώντας την εντύπωση σε τρίτους μη ορθής και συγκροτημένης διοίκησής της.

Σημειώνεται ότι, κατά τα αναφερόμενα στην καταγγελία της ΕΟΜΟΠ, η νομιμότητα και εγκυρότητα της νέας σύνθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΟΜΟΠ με νέο Πρόεδρο το Βελισσάριο Τρομπούκη επιβεβαιώθηκε εκατοντάδες φορές με τις πολλαπλές εγκριτικές αποφάσεις και πράξεις όλων των φορέων και συγκεκριμένα μεταξύ άλλων και από τη ΔΟΥ Ψυχικού και από την Alpha Bank, στην οποία διατηρεί τραπεζικό λογαριασμό η ΕΟΜΟΠ, και από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και από τις διεθνείς ομοσπονδίες, στις οποίες είναι μέλος η ΕΟΜΟΠ, και από την Περιφέρεια Αττικής και από το Αστυνομικό Τμήμα Αμπελοκήπων και από το Πρωτοδικείο Αθηνών και από σωματεία-μέλη της ΕΟΜΟΠ και λοιπούς διοργανωτές αγώνων και συμμετέχοντες σε αγώνες.

Άμεση συνέπεια της απόφασης αυτής της ΕΦΙΠΗΔ είναι ότι οι Αναστάσιος Πανταζίδης και Ανδρέας Κωλέττης δεν μπορούν να είναι μέλη αθλητικών σωματείων ή μέλη οργάνων διοίκησης αθλητικών σωματείων, αθλητικών ενώσεων και αθλητικών ομοσπονδιών ούτε ειδικοί συνεργάτες αυτών ούτε μπορούν να αναλάβουν με οποιονδήποτε τρόπο ή απόφαση των ανωτέρω φορέων οποιαδήποτε αρμοδιότητα ή έργο, ιδίως σχετικά με την εκπροσώπηση, διοίκηση ή διαχείριση των φορέων».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ NEA

Χορτοφαγική διατροφή: 10+1 τροφές που θα κάνουν την καθημερινότητά σας γευστικότερη

Η χορτοφαγία, δηλαδή η αποχή από την κατανάλωση κρέατος και ψαριών γίνεται ολοένα και συχνότερα τρόπος ζωής πολλών ατόμων στη χώρα μας. Συχνά δημιουργείται το διατροφικό δίλημμα αν, με τη συγκεκριμένη διατροφή, ο οργανισμός στερείται πολύτιμα στοιχεία ή μπορεί να είναι πλήρης σε θρεπτικά συστατικά. Η απάντηση είναι ότι μπορεί, καθώς υπάρχουν τρόφιμα φυτικής προέλευσης, […]

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

05.11.2021 | 14:07

Ράγισμα στο πλευρό ο Μουνάφο

Ο Μουνάφο που αποχώρησε τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο των Ζωσιμάδων με χτύπημα στο πλευρό υπέστη ράγισμα, όπως έδειξε η ακτινογραφία.

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

01.11.2021 | 00:37

«Ο Μελισσανίδης απείλησε τηλεφωνικά τον Καρυπίδη ότι θα τον βάλει σε αναπηρικό καροτσάκι»

Ο Άρης με ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Θόδωρος Καρυπίδης με τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

01.11.2021 | 00:19

Ασύλληπτο γκολ από τον μυθικό Ζλάταν με απευθείας φάουλ [vds]

Με ένα απίθανο φάουλ ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς άνοιξε το σκορ για τη Μίλαν στο 25ο λεπτό του ντέρμπι με τη Ρόμα.

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

31.10.2021 | 23:58