Ποδηλατοδρόμιο Βόλου: Η απάντηση του Χρήστου Βολικάκη στον ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας για το έργο

Ποδηλατοδρόμιο Βόλου: Η απάντηση του Χρήστου Βολικάκη στον ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας για το έργο

 Δημήτρης Ντζάνης

  |  29.05.2021 | 01:04

Αμεση απάντηση από τον ίδιο τον Χρήστο Βολικάκη προκάλεσε η ανακοίνωση της Επιτροπής Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας για την κατασκευή του Ποδηλατοδρόμιο Βόλου. Την Τετάρτη η Περιφέρεια Θεσσαλίας ανακοίνωσε πως  «μέσα στο επόμενο διάστημα υπογράφεται η Προγραμματική Σύμβαση του έργου, ύψους 7,7 εκατ. ευρώ». Μια ημέρα μετά ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας χαρακτήρισε «έργο χωρίς αντίκρισμα» την […]

Αμεση απάντηση από τον ίδιο τον Χρήστο Βολικάκη προκάλεσε η ανακοίνωση της Επιτροπής Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας για την κατασκευή του Ποδηλατοδρόμιο Βόλου. Την Τετάρτη η Περιφέρεια Θεσσαλίας ανακοίνωσε πως  «μέσα στο επόμενο διάστημα υπογράφεται η Προγραμματική Σύμβαση του έργου, ύψους 7,7 εκατ. ευρώ». Μια ημέρα μετά ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας χαρακτήρισε «έργο χωρίς αντίκρισμα» την κατασκευή του, για να έρθει η απάντηση των κυβερνητικών προσώπων της περιοχής.

Ο Χρήστος Βολικάκης που ονειρεύεται να δει στην πόλη του ένα τέτοιο έργο, με ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook, έδωσε τη δική του απάντηση.

Η ανακοίνωση του Επιτροπής Αθλητισμού ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Μαγνησίας

«Τη στιγμή που μεγάλα έργα πρώτης ανάγκης στην περιφέρεια Μαγνησίας μένουν εδώ και χρόνια χωρίς σχεδιασμό ή κονδύλια για την αποπεράτωσή τους, τη στιγμή που μεγάλες και βασικές εγκαταστάσεις για τον σωματειακό αθλητισμό της περιοχής μας, αλλά και για τον μαζικό αθλητισμό είναι σε τραγική κατάσταση, ανακοινώνεται ένα έργο της τάξης των 7.7 εκατομμυρίων € που αφορά ελάχιστους αθλητές και ούτε καν τους ποδηλάτες των σωματείων, αφού σε καμιά περίπτωση δεν αποτελεί τον βασικό κορμό της ποδηλασίας η ποδηλασία πίστας.

Είναι ένα πολύ ειδικό στάδιο χωρίς να δίνει καμιά μα καμιά δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί από μη αθλητές έμπειρους, λόγω της μεγάλης κλίσης του, των μεγάλων ταχυτήτων που απαιτούνται για την κίνηση μέσα σε αυτό και της χρήσης αποκλειστικά ποδηλάτων χωρίς φρένα με τεράστιο κίνδυνο σοβαρότατου τραυματισμού!

Το βασικότερο κομμάτι της όποιας συζήτησης δεν πρέπει να είναι αυτό της κατασκευής του σταδίου, αλλά η σκοπιμότητα και η βιωσιμότητα ενός τέτοιου έργου.

Αλήθεια έχει μπει κανείς από τους ενδιαφερόμενους στον κόπο να κάνει μια μελέτη βιωσιμότητας; Υπάρχει τέτοια; Αν υπάρχει να το συζητήσουμε σοβαρά, γιατί κανείς μα κανείς δεν είναι αντίθετος στο να υπάρχουν στάδια για όλα τα αθλήματα και για όλες τις ανάγκες των αθλητών μας!

Εδώ και χρόνια το Ολυμπιακό ποδηλατοδρόμιο Αθηνών, που πέραν από το 2004 δεν έχει φιλοξενήσει καμία μεγάλη διοργάνωση, έχει καταστεί μη βιώσιμο, καταρρέει και συνεχώς εμπλέκεται σε σενάρια να παραχωρηθεί σε συλλόγους για αλλαγή χρήσης.

Μελετώντας ποδηλατοδρόμια στην Ελλάδα που ξεκίνησαν να γίνονται παλιότερα, βλέπουμε πως στα Τρίκαλα είναι ημιτελές από το 2004 και έχει μείνει σαν ένα ξύλινο βαρέλι ενώ των Χανίων στην Κρήτη ξεκίνησε πριν περίπου 10 χρόνια και έμεινε στη μέση!

Και τώρα τι σχεδιάζουν οι τοπικοί παράγοντες; Να αποκτήσουμε ένα ποδηλατοδρόμιο σε μια πόλη που οι ποδηλάτες της δεν έχουν ποδηλατοδρόμους και θρηνούν νεκρούς και τραυματίες;

Ανά την Ελλάδα τα Ολυμπιακά στάδια, υποδομές και εγκαταστάσεις πεθαίνουν και μια ματιά στην Μαγνησία (πχ ΕΑΚ Βόλου) φτάνει για να το καταλάβουμε, δείχνοντας ότι χρειάζεται σχεδιασμός και προπάντων όχι έργα εντυπωσιασμού.

Καλούμε Περιφέρεια, Δήμο και Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού να αναλογιστούν τις ευθύνες τους απέναντι στους πολίτες θυμίζοντας τους πως με παρόμοια “Έργα Ολυμπιάδας ” η χώρα έφτασε στην πτώχευση και τα μνημόνια».

Η απάντηση Βολικάκη

«Ευτυχώς κύριοι που δεν εξαρτάται από εσάς να ματαιώσετε ένα όνειρο ζωής που θα αποτελέσει κυψέλη για την νεολαία, όχι μόνο της Θεσσαλίας, αλλά ολόκληρης της Ελλάδας!  Έχουμε κι εμείς ευαισθησίες και βάζουμε σε πρώτη προτεραιότητα την ασφάλεια των αθλητών, όπως πιστεύω ό,τι συμβαίνει με όλα τα οργανωμένα αθλήματα.

Μόνοι σας διαπιστώσατε ότι ίσως να κινδυνέψουν κάποιοι σε ανοιχτούς αφύλακτους χώρους όπου δεν καθοδηγούνται από ειδικούς. Σε ένα στάδιο όμως που λειτουργεί με αυστηρά πρωτόκολλα ( ποδηλατοδρόμιο) μόνο κινδύνους δεν διατρέχει ο αθλούμενους, γιατί εκπαιδεύεται από καθηγητές φυσικής αγωγής στα αγωνίσματα με τα οποία ο ίδιος διάλεξε να ασχοληθεί.

Δεν θέλετε να πιστέψετε ότι το ποδήλατο είναι το πρώτο και πιο αγαπημένο παιχνίδι των παιδιών. Προφανώς αγνοείτε ότι η ποδηλασία έχει χαρίσει στη χώρα μας, εκτός από διεθνή καταξίωση, 40 και πλέον μετάλλια σε παγκόσμια, ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και κύπελλα, εκ των οποίων τα περισσότερα κατακτήθηκαν από θεσσαλούς αθλητές.

Ίσως αυτό σας ενοχλεί, γιατί το έργο θα ολοκληρωθεί από τον δήμαρχό μας Αχιλλέα Μπέο και τον περιφερειάρχη μας Κώστα Αγοραστό και τους άξιους συνεργάτες τους.

Το ποδηλατοδρόμιο, λοιπόν, θα καταστεί πόλος έλξης σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. Ζέττα Μ. Μακρή,  Δωροθέα Κολυνδρίνη, Χρήστος Μπουκώρος».

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ NEA

Χορτοφαγική διατροφή: 10+1 τροφές που θα κάνουν την καθημερινότητά σας γευστικότερη

Η χορτοφαγία, δηλαδή η αποχή από την κατανάλωση κρέατος και ψαριών γίνεται ολοένα και συχνότερα τρόπος ζωής πολλών ατόμων στη χώρα μας. Συχνά δημιουργείται το διατροφικό δίλημμα αν, με τη συγκεκριμένη διατροφή, ο οργανισμός στερείται πολύτιμα στοιχεία ή μπορεί να είναι πλήρης σε θρεπτικά συστατικά. Η απάντηση είναι ότι μπορεί, καθώς υπάρχουν τρόφιμα φυτικής προέλευσης, […]

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

05.11.2021 | 14:07

Ράγισμα στο πλευρό ο Μουνάφο

Ο Μουνάφο που αποχώρησε τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο των Ζωσιμάδων με χτύπημα στο πλευρό υπέστη ράγισμα, όπως έδειξε η ακτινογραφία.

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

01.11.2021 | 00:37

«Ο Μελισσανίδης απείλησε τηλεφωνικά τον Καρυπίδη ότι θα τον βάλει σε αναπηρικό καροτσάκι»

Ο Άρης με ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Θόδωρος Καρυπίδης με τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

01.11.2021 | 00:19

Ασύλληπτο γκολ από τον μυθικό Ζλάταν με απευθείας φάουλ [vds]

Με ένα απίθανο φάουλ ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς άνοιξε το σκορ για τη Μίλαν στο 25ο λεπτό του ντέρμπι με τη Ρόμα.

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

31.10.2021 | 23:58