Πεπ Γκουαρδιόλα: «Η ζωή μου με ένα Nissan Leaf»

Πεπ Γκουαρδιόλα: «Η ζωή μου με ένα Nissan Leaf»

 newsroom

  |  13.05.2021 | 05:29

Όπως εκδηλώνει το πάθος του για τη δουλειά του στο γήπεδο ποδοσφαίρου, ο Πεπ Γκουαρδιόλα, προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, παγκόσμιος πρεσβευτής της Nissan και ιδιοκτήτης ενός LEAF, αποκαλύπτει τον ενθουσιασμό και τις προσδοκίες του από την επανάσταση των ηλεκτρικών οχημάτων, περιγράφοντας τις μοναδικές συγκινήσεις και την αίσθηση της υπερηφάνειας που προσφέρει η κινητικότητα μηδενικών εκπομπών. […]

Όπως εκδηλώνει το πάθος του για τη δουλειά του στο γήπεδο ποδοσφαίρου, ο Πεπ Γκουαρδιόλα, προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, παγκόσμιος πρεσβευτής της Nissan και ιδιοκτήτης ενός LEAF, αποκαλύπτει τον ενθουσιασμό και τις προσδοκίες του από την επανάσταση των ηλεκτρικών οχημάτων, περιγράφοντας τις μοναδικές συγκινήσεις και την αίσθηση της υπερηφάνειας που προσφέρει η κινητικότητα μηδενικών εκπομπών.

Έχει αγκαλιάσει πλήρως τον κόσμο της ηλεκτροκίνητης οδήγησης

Από τότε που ξεκίνησε το δικό του ταξίδι με EV πριν από τρία χρόνια, ο Πεπ έχει αγκαλιάσει πλήρως τον κόσμο της ηλεκτροκίνητης οδήγησης. Έχοντας βιώσει το καινοτόμο “μείγμα” βιώσιμης ισχύος και ενθουσιασμού που προσφέρει το LEAF, ο Pep ανακάλυψε πως η ηλεκτροκίνηση σκιαγραφεί μια θετική εικόνα για φιλική προς το περιβάλλον οδήγηση, τώρα και στο μέλλον.

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη και με το βλέμμα στραμμένο στον πρώτο τελικό UEFA Champions League για την Σίτι, ο Πεπ αποκαλύπτει τους προσωπικούς του στόχους για την επίτευξη ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος με το Nissan LEAF και πώς το πάθος του για καινοτομία, μέσα και έξω από το γήπεδο ποδοσφαίρου, επηρέασε την απόφασή του να στραφεί στην ηλεκτροκίνηση και να ακολουθήσει έναν τρόπο ζωής, βγαλμένο από το μέλλον.

Πέπ: «Η οδηγική εμπειρία με το Leaf είναι συναρπαστική»

Ερώτηση: Τι σας έκανε να δείτε το αμιγώς ηλεκτρικό Nissan LEAF ως έναν βιώσιμο τρόπο κινητικότητας και ποιος θεωρείτε ότι ήταν ο κύριος λόγος για την επιλογή του;

Απάντηση:  Ένας από τους κύριους λόγους για την επιλογή ενός EV, ήταν για να μειώσω το αποτύπωμά μου στο περιβάλλον. Παράλληλα, δεν ήθελα να θυσιάσω την αίσθηση του ενθουσιασμού πίσω από το τιμόνι. Με το Nissan LEAF και την ηλεκτρική του ισχύ, με την άμεση επιτάχυνση και τις προηγμένες τεχνολογίες του, η οδηγική εμπειρία είναι βιώσιμη και συναρπαστική.

Ερώτηση: Στο ποδόσφαιρο είστε γνωστός ως άνθρωπος της καινοτομίας, δοκιμάζοντας νέες τακτικές και νέες μεθόδους οργάνωσης. Θεωρείτε ότι αυτή η νοοτροπία σας έπαιξε ρόλο κατά τη διαδικασία επιλογής ενός ηλεκτρικού οχήματος;

Απάντηση:  Προσπαθώ να διατηρήσω την καινοτομία ως μέρος της νοοτροπίας μου και του τρόπου σκέψης μου. Όπως και με την τακτική μου στο ποδόσφαιρο, όπου καμία κατάσταση ή αντίπαλος δεν είναι το ίδιο, έτσι πιστεύω ότι η καινοτομία είναι σημαντικό να συμβαδίζει με τις αλλαγές της εποχής. Η τεχνολογία πίσω από το LEAF είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα καινοτομίας στην καθημερινή ζωή.

Ερώτηση: Ποια ήταν η πιο διασκεδαστική στιγμή που είχατε με το LEAF σας;

Απάντηση: Τα γυρίσματα με την Nissan πέρυσι για το” Pep Loves His LEAF” ήταν πολύ διασκεδαστικά. Ήταν υπέροχο να αναδείξουμε μερικά από τα χαρακτηριστικά του LEAF και ελπίζω να ενθαρρύνω περισσότερους ανθρώπους στο να αποφασίσουν να αποκτήσουν ένα EV. Όλη η οικογένειά μου λατρεύει το LEAF και παρόλο που φαίνεται μικρό, είναι φανταστικό γιατί χωράνε όλοι. Είναι εύκολο στην οδήγηση, αθόρυβο και ευρύχωρο για όλους.

Πεπ: «Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά τον πλανήτη

Ερώτηση: Τι ρόλο πιστεύετε ότι διαδραματίζουν τα ηλεκτρικά οχήματα στην καινοτομία και στο μέλλον της κινητικότητας;

Απάντηση: Το αυτοκίνητο είναι βασικό στοιχείο στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων. Υιοθετώντας μια πιο φιλική προς το περιβάλλον κινητικότητα, όπως τα ηλεκτρικά οχήματα, μπορούμε να επηρεάσουμε σημαντικά τον πλανήτη μας. Η οδήγηση με μηδενικές εκπομπές είναι μια από τις καλύτερες δράσεις, για ένα καλύτερο και πιο βιώσιμο μέλλον.

Ερώτηση: Ποιες άλλες βιώσιμες πρακτικές υιοθετείτε;

Απάντηση: “Προσπαθώ να χρησιμοποιώ πολύ λιγότερο πλαστικό και διασφαλίζω ότι ανακυκλώνω ότι είναι δυνατόν.

Πεπ: « Η οδήγηση ενός EV είναι μια υπεύθυνη επιλογή»

Ερώτηση: Ποια πιστεύετε ότι είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία που παρέχει η ηλεκτρική κινητικότητα και πώς αισθάνεστε για αυτό;

Απάντηση: Είμαι περήφανος που ενστερνίστηκα πλήρως την ηλεκτρική κινητικότητα με το Nissan LEAF ως το καθημερινό μου αυτοκίνητο γιατί για μένα, η οδήγηση ενός EV είναι μια υπεύθυνη επιλογή. Έτσι προσπαθώ από την πλευρά μου. Είμαι ευτυχής που βλέπω τη νέα γενιά να αντιλαμβάνεται πλήρως τις περιβαλλοντικές προκλήσεις και τις περισσότερες φορές να ενθαρρύνει τους άλλους να υιοθετήσουν νέες μορφές κινητικότητας. Τα ηλεκτρικά οχήματα αντιπροσωπεύουν μια στροφή προς μια νοοτροπία με επίκεντρο τη βιωσιμότητα. Εάν όλοι κάνουμε το καθήκον μας, μπορούμε να πετύχουμε να ζούμε σε έναν καλύτερο κόσμο.

Ερώτηση: Τι θέλετε να πείτε στην επόμενη γενιά οδηγών για ηλεκτρικά οχήματα;

Απάντηση:  Θα ήθελα να πω στην επόμενη γενιά οδηγών ότι τα ηλεκτρικά οχήματα είναι πολύ πιο διασκεδαστικά στην οδήγηση από τα αυτοκίνητα που είχα όταν απέκτησα την άδεια οδήγησης. Θα τους έλεγα να σκέφτονται έξω από τα “στεγανά” και να κάνουν ορισμένες υπεύθυνες επιλογές που μας βοηθούν συλλογικά, να βελτιώσουμε την καθημερινή μας ζωή και να διατηρήσουμε τον πλανήτη μας για τις μελλοντικές γενιές.

Έρευνα σε 7.000 αυτοκινητιστές σε ολόκληρη την Ευρώπη

Για να καταλάβει τι παρακινεί ή εμποδίζει τους οδηγούς να στραφούν στην ηλεκτρική κινητικότητα, η Nissan διεξήγαγε πρόσφατα μια έρευνα σε 7.000 αυτοκινητιστές σε ολόκληρη την Ευρώπη, διαχωρίζοντας το δείγμα των ερωτηθέντων αυτοκινητιστών EV και ICE (κινητήρα εσωτερικής καύσης).

Τα αρχικά ευρήματα που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα, αποκάλυψαν ότι η ικανοποίηση των οδηγών από ένα EV βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο, με το 89% των οδηγών EV να δηλώνουν ότι η μετάβαση σε EV ήταν η σωστή απόφαση. Μάλιστα το 74% αισθάνονται πιο άνετοι και το 77% το βρίσκουν πιο ξεκούραστο στην οδήγηση από ό, τι ένα όχημα ICE.

Στην Ελλάδα, η Nissan προσφέρει για την γκάμα των ηλεκτρικών οχημάτων της το πακέτο “EV 4 ALL”, κάνοντας ακόμα πιο δελεαστική την απόκτηση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο https://www.nissan.gr/offers/ev-4-all.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ NEA

Χορτοφαγική διατροφή: 10+1 τροφές που θα κάνουν την καθημερινότητά σας γευστικότερη

Η χορτοφαγία, δηλαδή η αποχή από την κατανάλωση κρέατος και ψαριών γίνεται ολοένα και συχνότερα τρόπος ζωής πολλών ατόμων στη χώρα μας. Συχνά δημιουργείται το διατροφικό δίλημμα αν, με τη συγκεκριμένη διατροφή, ο οργανισμός στερείται πολύτιμα στοιχεία ή μπορεί να είναι πλήρης σε θρεπτικά συστατικά. Η απάντηση είναι ότι μπορεί, καθώς υπάρχουν τρόφιμα φυτικής προέλευσης, […]

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

05.11.2021 | 14:07

Ράγισμα στο πλευρό ο Μουνάφο

Ο Μουνάφο που αποχώρησε τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο των Ζωσιμάδων με χτύπημα στο πλευρό υπέστη ράγισμα, όπως έδειξε η ακτινογραφία.

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

01.11.2021 | 00:37

«Ο Μελισσανίδης απείλησε τηλεφωνικά τον Καρυπίδη ότι θα τον βάλει σε αναπηρικό καροτσάκι»

Ο Άρης με ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Θόδωρος Καρυπίδης με τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

01.11.2021 | 00:19

Ασύλληπτο γκολ από τον μυθικό Ζλάταν με απευθείας φάουλ [vds]

Με ένα απίθανο φάουλ ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς άνοιξε το σκορ για τη Μίλαν στο 25ο λεπτό του ντέρμπι με τη Ρόμα.

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

31.10.2021 | 23:58