Πεκίνο 2022: Μόνο εμβολιασμένοι Αμερικανοί

Πεκίνο 2022: Μόνο εμβολιασμένοι Αμερικανοί

 Μιχάλης Νιαβής

  |  23.09.2021 | 10:35

Πεκίνο 2022: Μόνο εμβολιασμένοι Αμερικανοί. Υποχρεωτικοί θα είναι οι εμβολιασμοί για τη συμμετοχή των αθλητών.

Οι Αμερικανοί αθλητές που επιλέχθηκαν για τους επόμενους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα διεξαχθούν τον Φεβρουάριο του 2022 στο Πεκίνο, θα συμμετάσχουν στην κορυφαία διοργάνωση, υπό την προϋπόθεση ότι θα εμβολιαστούν κατά της Covid-19, σύμφωνα με τις οδηγίες που παρουσίασε η Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Επιτροπή των Ηνωμένων Πολιτειών (USOPC).

Πεκίνο 2022: Υποχρεωτικοί οι εμβολιασμοί για τους Αμερικανούς

Οι κανονισμοί της USOPC αναφέρουν ότι από την 1η Νοεμβρίου, όλοι οι αθλητές, οι εργαζόμενοι, οι εργολάβοι και άλλοι που έχουν πρόσβαση στις εγκαταστάσεις, πρέπει να εμβολιασθούν κατά του κορονοϊού, κατά το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Μέχρι την 1η Δεκεμβρίου, η υποχρέωση θα επεκταθεί σε όλα τα μέλη των διαφόρων αντιπροσωπειών της Ολυμπιακής ομάδας των ΗΠΑ. «Η υγεία και η ευημερία της Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής μας κοινότητας εξακολουθεί να αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα. Αυτό το βήμα θα αυξήσει την ικανότητά μας να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές και παραγωγικό περιβάλλον για τους αθλητές και το προσωπικό της ομάδας των ΗΠΑ και θα μας επιτρέψει να έχουμε μία άρτια προετοιμασία και την παροχή βέλτιστης υπηρεσίας στους αθλητές», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση της USOPC.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι κατά την διάρκεια των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο, η USOPC δεν απαίτησε από τα μέλη της να εμβολιασθούν κατά της Covid-19, με αποτέλεσμα, περίπου 100 από τους 613 αθλητές και αθλήτριες που αγωνίσθηκαν στην κορυφαία διοργάνωση, να μην έχουν εμβολιασθεί.