Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Παράλογο και άδικο να φοβούνται κάποιοι να κάνουν το εμβόλιο [vid]

Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Παράλογο και άδικο να φοβούνται κάποιοι να κάνουν το εμβόλιο [vid]

 newsroom

  |  28.08.2021 | 14:37

Μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού έστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, χαρακτηρίζοντας «παράλογο και άδικο» το γεγονός ότι κάποιοι φοβούνται να κάνουν το εμβόλιο. «Είναι τελείως παράλογο και άδικο να φοβούνται κάποιοι να κάνουν το εμβόλιο. Δεν υπάρχει καμία εύλογη δικαιολογία. Κάνω και πάλι έκκληση να εμβολιαστούν όλοι άνευ επιφυλάξεως. Για να αποφύγουν ενδεχομένως […]

Μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού έστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, χαρακτηρίζοντας «παράλογο και άδικο» το γεγονός ότι κάποιοι φοβούνται να κάνουν το εμβόλιο.

«Είναι τελείως παράλογο και άδικο να φοβούνται κάποιοι να κάνουν το εμβόλιο. Δεν υπάρχει καμία εύλογη δικαιολογία. Κάνω και πάλι έκκληση να εμβολιαστούν όλοι άνευ επιφυλάξεως. Για να αποφύγουν ενδεχομένως σοβαρούς κινδύνους οι οποίοι θα τους οδηγήσουν στον θάνατο», σημείωσε ο Πατριάρχης σε αποκλειστική συνέντευξή του στο MEGA και πρόσθεσε:

«Εμείς ως εκκλησία, ως θρησκεία, ως Οικουμενικό Πατριαρχείο ειδικότερα, σεβόμαστε την επιστήμη, τους εκπροσώπους της επιστήμης, τα ευρήματα και τις ανακαλύψεις της επιστήμης και συμμορφώνουμε τη ζωή μας προς αυτά».

Αναφορικά με τους αρνητές της πανδημίας και τους αντιεμβολιαστές ο Πατριάρχης ανέφερε ότι «δεν σκέπτονται σωστά και δεν σκέπτονται λογικά και αδικούν και τον εαυτό τους και συνανθρώπους του. Διότι μπορεί να μεταδώσουν τον κορονοϊό στους συνανθρώπους τους χωρίς να το καταλάβουν. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος»