Παρί Σεν Ζερμέν: Πλήρωσε τον Μέσι με κρυπτονόμισμα

Παρί Σεν Ζερμέν: Πλήρωσε τον Μέσι με κρυπτονόμισμα

 Μιχάλης Νιαβής

  |  12.08.2021 | 16:21

Σε μία μορφή κρυπτονομίσματος, θα λάβει ο Λιονέλ Μέσι ένα μέρος της αμοιβής του από τη συμφωνία του με την Παρί Σεν Ζερμέν. Σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Ρόιτερ, το οποίο επιβεβαίωσε στη συνέχεια ο γαλλικός σύλλογος, ένα σημαντικό τμήμα του πριμ υπογραφής θα καταβληθεί στον 34χρονο Αργεντινό άσο υπό μορφή fan tokens, που είναι […]

Σε μία μορφή κρυπτονομίσματος, θα λάβει ο Λιονέλ Μέσι ένα μέρος της αμοιβής του από τη συμφωνία του με την Παρί Σεν Ζερμέν. Σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Ρόιτερ, το οποίο επιβεβαίωσε στη συνέχεια ο γαλλικός σύλλογος, ένα σημαντικό τμήμα του πριμ υπογραφής θα καταβληθεί στον 34χρονο Αργεντινό άσο υπό μορφή fan tokens, που είναι ένα είδος κρυπτονομίσματος, το οποίο επιτρέπει σε φίλους της ομάδας να έχουν δικαίωμα ψήφου για ορισμένες -ήσσονος σημασίας- αποφάσεις του συλλόγου.

Τα fan tokens

Όπως συμβαίνει με όλα τα κρυπτονομίσματα, τα fan tokens είναι εμπορεύσιμα και ανταλλάξιμα μέσω ειδικών πλατφορμών. Η κάθε τέτοια «μάρκα» έφτασε να πωλείται την Τρίτη (10/8), ημέρα που οριστικοποιήθηκε η συμφωνία της Παρί με τον Μέσι, για περισσότερο από 60 δολάρια, ενώ σήμερα διαπραγματεύεται γύρω στα 40 δολάρια. Όπως αναφέρει η Παρί Σεν Ζερμέν, τις τελευταίες ημέρες ο τζίρος στις αγοραπωλησίες των ” $ PSG Fan Tokens” έχει ξεπεράσει τα 1,2 δισ. δολάρια.