Παραολυμπιακοί αγώνες – Τόκιο 2020: Ο Ιρανός γίγαντας 246 εκατοστών πρωταγωνιστεί και φέτος

Μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, σειρά παίρνουν οι εξίσου σπουδαίοι Θερινοί Παραολυμπιακοί Αγώνες 2020, με τη συμμετοχή 46 Ελλήνων αθλητών.  Η ελληνική ομάδα εισήλθε στο στάδιο σχεδόν μια ώρα μετά την έναρξη της Τελετής. Ωστόσο δεν ξεχωρίζουν μόνο οι Έλληνες αθλητές που θα αγωνιστούν στους Παραολυμπιακούς αγώνες αλλά και από τις υπόλοιπες χώρες φυσικά. Αναμεσά σε […]

Μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, σειρά παίρνουν οι εξίσου σπουδαίοι Θερινοί Παραολυμπιακοί Αγώνες 2020, με τη συμμετοχή 46 Ελλήνων αθλητών.  Η ελληνική ομάδα εισήλθε στο στάδιο σχεδόν μια ώρα μετά την έναρξη της Τελετής.

Ωστόσο δεν ξεχωρίζουν μόνο οι Έλληνες αθλητές που θα αγωνιστούν στους Παραολυμπιακούς αγώνες αλλά και από τις υπόλοιπες χώρες φυσικά. Αναμεσά σε αυτούς που ξεχωρίζουν είναι και ο Μορτέζα Μερζάντ, ο υψηλότερος αθλητής στην ιστορία, που θα συμμετέχει με το Ιράν στην κορυφή της πετοσφαίρισης καθιστών.

Γεννημένος το 1987 ο Μερζάντ πάσχει από ακρομεγαλία, η οποία προκαλεί διάφορες παθήσεις και μειώνει το προσδόκιμο ζωής έως 15 χρόνια. Το ύψος του σε ηλικία 16 ετών ήταν 1μ.90. Ο Μερζάντ έγινε μέλος της Εθνικής ομάδας του Ιράν στην πετοσφαίριση καθιστών και την οδήγησε στο χρυσό μετάλλιο πριν από τέσσερα χρόνια. Το ίδιο θα επιδιώξει να κάνει και τώρα.

Τότε είχε ατύχημα με το ποδήλατό του, έσπασε τη λεκάνη του και το ένα του πόδι σταμάτησε να μεγαλώνει, με αποτέλεσμα να είναι 15 εκατοστά μικρότερο από το άλλο. Ζούσε μόνος, απομονωμένος και είχε κατάθλιψη. Η ζωή του, όμως άλλαξε όταν τον είδε σε τηλεοπτική εκπομπή ο προπονητής, Χαντί Ρεζάι.