ΠΑΟΚ – Λουτσέσκου: «Να προκριθούμε πάση θυσία, έρχονται 2-3 μεταγραφές» [vds]

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στη συνέντευξη τύπου ενόψει του αγώνα του ΠΑΟΚ με τη Ριέκα ρωτήθηκε μεταξύ άλλων για τις κινήσεις της ομάδας στο μεταγραφικό παζάρι, τονίζοντας ότι όλοι στην ομάδα δουλεύουν για να ολοκληρωθούν άλλες δύο με τρεις μεταγραφές, μαζί με τον Τσούμπα Άκπομ, και αναφέρθηκε στον «τελικό» με τους Κροάτες Παράλληλα μίλησε για τον […]

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στη συνέντευξη τύπου ενόψει του αγώνα του ΠΑΟΚ με τη Ριέκα ρωτήθηκε μεταξύ άλλων για τις κινήσεις της ομάδας στο μεταγραφικό παζάρι, τονίζοντας ότι όλοι στην ομάδα δουλεύουν για να ολοκληρωθούν άλλες δύο με τρεις μεταγραφές, μαζί με τον Τσούμπα Άκπομ, και αναφέρθηκε στον «τελικό» με τους Κροάτες

Παράλληλα μίλησε για τον αρνητισμό που υπήρχε στην ομάδα τα προηγούμενα δύο χρόνια ενώ τόνισε ότι οι ποδοσφαιριστές του πρέπει να δείξουν θέληση αν θέλουν να προκριθούν. Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Λουτσέσκου:

Για το τι διαφορετικό πρέπει να κάνει η ομάδα για να προκριθεί: “Είναι ένα άλλο παιχνίδι, το πιο σημαντικό για μένα είναι οι παίκτες που θα μπουν μέσα να έχουν τη θέληση και την αποφασιστικότητά να δώσουν τα πάντα στο γήπεδο”

Είναι καλοί παίκτες, το έδειξαν και στα τρία παιχνίδια, δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες. Πρέπει να αποφύγουν τα εύκολα λάθη. Δεχθήκαμε γκολ από δικά μας λάθη“.

Για το αν αισθάνεται πίεση: “Η πίεση είναι ίδια για όλους. Θέλουν να προκριθούν και αυτοί, όπως και εμείς. Αν αναφέρουν διαφορετικά οι άνθρωποι της Ριέκα, αυτό ίσως είναι παιχνίδι μυαλού Φυσικά θέλουμε να νικήσουμε και να προκριθούμε, θέλουμε να συνεχίσουμε να κερδίζουμε και μετά από αυτό το παιχνίδι“.

Για το ότι δεν πέτυχαν πολλά γκολ από στημένες φάσεις, αν και είχαν αρκετά τέτοια χτυπήματα: “Εκμεταλλευτήκαμε μια τέτοια φάση και αυτό έθεσε το παιχνίδι σε διαφορετικές διαστάσεις. Αλλιώς είναι να χρειάζεται να πετύχεις ένα γκολ, αλλίως να πετύχεις δύο γκολ. Δεν μπορώ να πω πως θα πιέσουμε περισσότερο από τις στατικές φάσεις, αλλά ότι θα κάνουμε τα πάντα για να προκριθούμε

Είναι σημαντική η πρόκριση για εμάς. Θέλουμε όλοι να παίξουμε στους ομίλους. Προσωπικά θεωρώ πως είναι πολύ ενδιαφέρον να έχουμε παιχνίδια μέσα στην εβδομάδα στην Ευρώπη. Είναι μία πολύ ωραία διαδικασία να δοκιμάζεις πράγματα και να μπορείς να χρησιμοποιείς όλους τους ποδοσφαιριστές”.

Προσωπικά περιμένω να έχουμε τα παιχνίδια των ομίλων, αλλά να έχουμε και τα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Είναι ωραία η διαδικασία να μοιράζεις χρόνο στους παίκτες και να μπορείς να δοκιμάζεις πράγματα“.

Για τη μεταγραφική περίοδο και την άφιξη του Άκπομ στην Ελλάδα: “Ο Άκπομ είναι πολύ καλή μεταγραφή για εμάς. Μας ξέρει και τον ξέρουμε. Ξέρει το περιβάλλον, την ομάδα και το πρωτάθλημα. Θα είναι πιο γρήγορο να προσαρμοστεί”.

“Με την ποιότητά του μπορεί να μας βοηθήσει πολύ. Υπάρχει πολύ καλός συνδυασμός μαζί με τον Σβιντέρσκι“.

Δεν θέλω να αγγίζω αυτά τα θέματα, ιδιαίτερα πριν από παιχνίδια. Εγώ είμαι ο προπονητής και το μόνο που θέλω είναι να προετοιμάσω την ομάδα για το επόμενο παιχνίδι. Δουλεύω με τους διαθέσιμους παίκτες και θέλω να τους οδηγήσω σε επιτυχίες”.

“Θέλω να έχω μεταγραφές, αλλά έχω εμπειρία και ξέρω από την προηγούμενη φορά στην Ελλάδα ότι υπάρχει απαίτηση για μεταγραφές από τον κόσμο, αλλά χρειάζεται ισορροπία“.

Έπειτα μίλησε για τον αρνητισμό που υπήρχε μέσα στις τάξεις της ομάδας: “Το μόνο που δεν θέλει η ομάδα είναι αρνητισμό. Η ομάδα είχε πολύ αρνητισμό την τελευταία διετία από πολλές απόψεις. Αυτό πρέπει να το αλλάξουμε. Μόνο έτσι θα δημιουργήσουμε ένα κλίμα για να κερδίζουμε τους αγώνες“.

Θα πρέπει να φέρουμε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση τους ποδοσφαιριστές που έχουμε τη δεδομένη στιγμή, για να μπορούμε να πάμε με αυτοπεποίθηση σε κάθε γήπεδο, είτε είναι με τη Ριέκα, είτε με κάποια ομάδα στην Ελλάδα”.

Θα πρέπει να έχουμε τη νοοτροπία και τη σωστή ψυχολογία για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την οποιαδήποτε κατάσταση. Δεν θερωρώ ότι είναι σωστό όποιος παίκτη είναι εδώ να μην αισθάνεται την αυτοπεποίθηση είτε από εμένα είτε από τον κόσμο”.

“Ο καθένας ο οποίος εργάζεται στην ομάδα δουλεύει προςτη σωστή κατεύθυνση για να ολοκληρωθούν πέραν του Τσούμπα θα γίνουν 2-3 ακόμη κινήσεις, με τις οποίες θα κλείσει το ρόστερ, ώστε να μπορέσουμε να φτιάξουμε την ομάδα που θέλουμε“.