Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Το πρώτο μεταπτυχιακό αθλητικής δημοσιογραφίας στην Ελλάδα

 newsroom

  |  30.08.2021 | 12:56

Το πρώτο μεταπτυχιακό Αθλητικής Δημοσιογραφίας στην Ελλάδα είναι γεγονός. Το τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που βρίσκεται στη Σπάρτη ξεκινά το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ) με τίτλο «Σύγχρονη Αθλητική Επικοινωνία, Δημοσιογραφία και Φωτοειδησιογραφία», «Master of Science in Modern Sport Communication, Journalism and Photo Press» (ΦΕΚ 3203/22-7-2021 τ.Β΄). Τα μαθήματα πρόκειται να ξεκινήσουν […]

Το πρώτο μεταπτυχιακό Αθλητικής Δημοσιογραφίας στην Ελλάδα είναι γεγονός. Το τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που βρίσκεται στη Σπάρτη ξεκινά το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ) με τίτλο «Σύγχρονη Αθλητική Επικοινωνία, Δημοσιογραφία και Φωτοειδησιογραφία», «Master of Science in Modern Sport Communication, Journalism and Photo Press» (ΦΕΚ 3203/22-7-2021 τ.Β΄). Τα μαθήματα πρόκειται να ξεκινήσουν τον Φεβρουάριο του 2022, αλλά οι 50 θέσεις φοιτητών που προβλέπεται να το παρακολουθούν θα προκηρυχθούν εντός του Σεπτεμβρίου.  Διευθύντρια του προγράμματος είναι η αναπληρώτρια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ Παναγιώτα (Γιώτα) Αντωνοπούλου. 

Πρόκειται για ένα καινοτόμο και μοναδικό στην Ελλάδα μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, το οποίο προσφέρει µια ολιστική και διεπιστηµονική προσέγγιση των πεδίων που συνδέονται µε την Επικοινωνία και τα ΜΜΕ στον Αθλητισμό. Σχεδιάστηκε και ιδρύθηκε προκειμένου να καλύψει σύγχρονες ανάγκες εξειδίκευσης στους τομείς της Επικοινωνίας, της Δημοσιογραφίας και του Φωτορεπορτάζ στον Αθλητισμό μέσα από γνωστικά πεδία όπως: τεχνικές σύνταξης και διαχείρισης αθλητικού περιεχομένου για έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ,  σύγχρονες μορφές αθλητικής δημοσιογραφίας κι επικοινωνίας (πολυμεσική, δημοσιογραφία δεδομένων, ρομποτική δημοσιογραφία, δημοσιογραφία πολιτών, Social media κα.), φωτορεπορτάζ, ψηφιακές πλατφόρμες για τις αθλητικές μεταδόσεις, δημοσιογραφική κάλυψη των μεγάλων events και σύγχρονα Στοιχηματικά Media. Εκτός των μαθημάτων κορμού, στους φοιτητές προσφέρεται η δυνατότητα επιλογής  μαθημάτων από τις θεματικές περιοχές του Δικαίου, της Οικονομίας, της Οργάνωσης και Διοίκησης και της Ηθικής στον Αθλητισμό.

Η προκήρυξη 50 θέσεων φοιτητών θα γίνει τον Σεπτέμβριο και τα μαθήματα θα ξεκινήσουν τον Φεβρουάριο του 2022. Η διάρκεια του προγράμματος είναι τρία ακαδημαϊκά εξάμηνα, εκ των οποίων τα δύο περιλαμβάνουν μαθήματα ( επτά μαθήματα κορμού και τρία μαθήματα επιλογής) και το τρίτο αφορά την εκπόνηση μεταπτυχιακής διατριβής ή εναλλακτικά, την διενέργεια πρακτικής άσκησης. Τα μαθήματα θα διεξάγονται με δια ζώσης και εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Το ύψος των τελών φοίτησης για το σύνολο του προγράμματος είναι  τρεις χιλιάδες (3.000 €) ευρώ, ποσό το οποίο καταβάλλεται σε τρεις δόσεις ως εξής: (α) η πρώτη δόση (ποσό 1.000 €) κατά την εγγραφή του/της φοιτητή/τριας (1ο εξάμηνο), (β) η δεύτερη δόση (1.000 €) στην έναρξη του 2ου εξαμήνου και, (γ) η τρίτη δόση (1.000 €) στην έναρξη του 3ου εξαμήνου. Ισχύουν όλες οι απαλλαγές διδάκτρων, όπως ορίζονται από το ν. 4485/2017, άρθρο 35 παρ.1.