Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου Κ20: Τέταρτη θέση η Κεσίδη, πέμπτη η Φιλιππίδου στη δισκοβολία

Πραγματικά αξιέπαινη προσπάθεια για τα 2 κορίτσια της δισκοβολίας που έφτασαν μια ανάσα από τα μετάλλια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Στίβου κ20 στο Ναϊρόμπι όμως δεν κατάφεραν να βρεθούν στο βάθρο και πήραν την 4η και την 5η θέση. Η Σοφία Κεσσίδη κατέλαβε την τέταρτη θέση με 48,99μ. επίδοση που πέτυχε στην τρίτη της βολή. Η […]

Πραγματικά αξιέπαινη προσπάθεια για τα 2 κορίτσια της δισκοβολίας που έφτασαν μια ανάσα από τα μετάλλια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Στίβου κ20 στο Ναϊρόμπι όμως δεν κατάφεραν να βρεθούν στο βάθρο και πήραν την 4η και την 5η θέση.

Η Σοφία Κεσσίδη κατέλαβε την τέταρτη θέση με 48,99μ. επίδοση που πέτυχε στην τρίτη της βολή. Η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριωβ ξεκίνησε με 42,14μ. ήταν άκυρη στη δεύτερη, συνέχισε με 47,71μ. και πέτυχε την καλύτερη βολή της στην τέταρτη προσπάθεια.

Η αθλήτρια έκλεισε τον αγώνα με μια άκυρη και μια βολή στα 45,00 μέτρα. Η Κεσσίδη έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο τη χρονιά, δεδομένο του ότι ήταν έβδομη στο Ευρωπαϊκό του Ταλίν.

Μια θέση πίσω βρέθηκε η Αρετή Φιλιππίδου με 48,84μ., από την τρίτη της βολή. Η αθλήτρια, που γυμνάζεται με τον πατέρα της Δακη Φιλιππίδη, ξεκίνησε με δύο άκυρες, ενώ ήταν έγκυρη σε μία ακόμη βολή, στην έκτη, που μετρήθηκε στα 47,99 μέτρα.

Η νεαρή ανήκει και την επόμενη χρονιά στην κατηγορία Κ20 όπου θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει ακόμη  καλύτερες εμφανίσεις, δεδομένο ότι τη φετινή χρονιά γέμισε πολύτιμες εμπειρίες. Νικήτρια στη δισκοβολία ήταν η Βιολέτα Ιγκνατιεβα με 57,84μ. και ακολούθησαν οι Ντε Κλερκ (Ν. Αφρική) με 53,50μ. και η Νικιτσενκα (Λευκορωσία) με 51,47 μέτρα.

Στα ημιτελικά των 200μ. η Εμμανουηλίδου

Ελληνικό ενδιαφέρον είχαμε και στα προκριματικά των 200μ. Εκεί η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου τερμάτισε στην τρίτη θέση της σειράς της με χρόνο 23.87 για να προκριθεί στα ημιτελικά.

Αντίθετα, ο Γιάννης Γρανιτσιώτης στο αντίστοιχο αγώνισμα των εφήβων δεν τα κατάφερε καθώς τερμάτισε έβδομος στην σειρά του με χρόνο 21.83. Εκτός έμεινε και ο Ιωάννης Καρυοφίλλης που τερμάτισε έκτος στην δική του σειρά με χρόνο 21.44

Στον απευθείας τελικό του επί κοντώ συμμετείχε σήμερα ο Σωτήρης Χύτας, σε έναν αγώνα, όπου αρχικά ήταν να γίνει χθες, ωστόσο αναβλήθηκε λίγο της δυνατής βροχής που οδήγησε σε δίωρη διακοπή της απογευματινής δράσης.

Ο αθλητής μας κατάφερε να κάνει αυτό που θα ήθελε, αφού δεν ξεπέρασε το αρχικό ύψος των 4,85 μέτρων.