Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου Κ20: Στο τελικό της σφαιροβολίας ο Θοδωρής Ζιώγας

Ο Θοδωρής Ζιώγας προκρίθηκε στον τελικό της σφυροβολίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 στο Ναϊρόμπι. Ο αθλητής στην δεύτερη βολή του, την μοναδική έγκυρη στον αγώνα, πέτυχε 72,61 μ. και προκρίθηκε στον τελικό της Παρασκευής. Ο Ζιώγας προκρίθηκε με την έβδομη επίδοση κι έδειξε πως είναι σε θέση να κυνηγήσει μια θέση στην πρώτη εξάδα του […]

Ο Θοδωρής Ζιώγας προκρίθηκε στον τελικό της σφυροβολίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 στο Ναϊρόμπι. Ο αθλητής στην δεύτερη βολή του, την μοναδική έγκυρη στον αγώνα, πέτυχε 72,61 μ. και προκρίθηκε στον τελικό της Παρασκευής.

Ο Ζιώγας προκρίθηκε με την έβδομη επίδοση κι έδειξε πως είναι σε θέση να κυνηγήσει μια θέση στην πρώτη εξάδα του αγωνίσματος. Την καλύτερη επίδοση στον προκριματικό πέτυχε ο Γιαν Ντολεγιάλεκ με 77,58 μ., ενώ την δεύτερη ο Ορέστης Ντουσάκης με 76,25 μ

Στον τελικό θα αγωνιστούν οι Πιλάτ και Μπρούξελ, που κατέκτησαν την πρώτη και τρίτη θέση αντίστοιχα, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20. Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος καθυστέρησε να φύγει στην εκκίνηση των 100 μ., ωστόσο προσπάθησε στο τέλος να καλύψει το χαμένο έδαφος και να τερματίσει στην έκτη θέση της 6ης σειράς με 10.67 (-0,7).

Ο αθλητής έμεινε οριακά εκτός ημιτελικού, δεδομένο του ότι κατέλαβε την 27η θέση στο σύνολο, ενώ η πρόκριση έκλεισε στα 10.66.