Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου 2022: Επιστροφή… στην κανονικότητα – Συσκέψεις ύστερα από περίπου δύο χρόνια

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου 2022: Επιστροφή… στην κανονικότητα – Συσκέψεις ύστερα από περίπου δύο χρόνια

 Θοδωρής Γεωργαντάς

  |  13.10.2021 | 11:14

Στο Όρεγκον θα φιλοξενηθεί η μεγαλύτερη διοργάνωση για τον στίβο το 2022

Η μεγάλη περιπέτεια με τον κορονοϊό δεν έχει τελειώσει, αλλά η επιστροφή στην κανονικότητα άρχισε. Στον αθλητισμό, ο κόσμος σιγά – σιγά επιστρέφει στα στάδια και η εικόνα των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο χωρίς θεατές στις εξέδρες ανήκει στο παρελθόν.

Για τον στίβο, η επόμενη μεγάλη διοργάνωση είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, το οποίο θα γίνει στο Όρεγκον των ΗΠΑ τον Ιούλιο του 2022, ένα χρόνο αργότερο απ’ ότι αρχικά είχε προγραμματιστεί. Ύστερα από περίπου δύο χρόνια, αξιωματούχοι της Διεθνούς Ομοσπονδίας στίβου επισκέφθηκαν το Όρεγκον, προκειμένου να ελεγχθεί η πορεία της προετοιμασία για την διοργάνωση του επόμενου καλοκαιριού,

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης ήταν η διαμονή, η παρουσίαση εκδηλώσεων, το μάρκετινγκ και επικοινωνίες, καθώς και οι λειτουργίες μέσων ενημέρωσης, τεχνολογία και μεταφορές.

 

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί από τις 15 έως τις 24 Ιουλίου του 2022. Είναι η πρώτη φορά που η διοργάνωση θα γίνει στις ΗΠΑ, την χώρα με τις περισσότερες διακρίσεις στους αγώνες. Συνολικά οι αθλητές και οι αθλήτριές από τις Ηνωμένες Πολιτείες, από το 1983 που έγινε το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα έως και το 2019, έχουν κατακτήσει 381 μετάλλια, εκ των οποίων τα 170 είναι χρυσά.