Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής: Χωρίς Πετρούνια η ελληνική συμμετοχή

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής: Χωρίς Πετρούνια η ελληνική συμμετοχή

 Αγγελική Βύζικα

  |  20.09.2021 | 19:21

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής: Με έξι αθλητές θα συμμετάσχει η χώρα μας

Απών θα είναι ο Λευτέρης Πετρούνιας από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής, που θα διεξαχθεί από 18 έως 24 Οκτωβρίου, στην Κιτακιουσού της Ιαπωνίας. Διά στόματος ομοσπονδιακού προπονητή Δημήτρη Ράφτη αυτό ήταν προαποφασισμένο: «… ήταν προαποφασισμένο ότι δεν θα αγωνιζόταν στο Παγκόσμιο της Ιαπωνίας, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα που θα είχε στο Τόκιο. Χρειάζεται να αποφορτιστεί, για να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε σωστά τη νέα σεζόν και να σχεδιάσουμε την επόμενη τριετία. Πρέπει να επιλέγουμε τους αγώνες που θα δίνουμε από εδώ και πέρα, έχοντας ως κύριο στόχο να φτάσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού για να διεκδικήσει την πρώτη θέση, όπως άλλωστε επιθυμεί πάντα».

Οι συμμετοχές

Στη διοργάνωση της Ιαπωνίας (η οποία δεν περιλαμβάνει ομαδικό, αλλά μόνο σύνθετο ατομικό και τελικούς οργάνων) όπως ανακοίνωσε και η ΕΓΟ, θα μετάσχουν οι: Νίκος Ηλιόπουλος (σύνθετο ατομικό), Αντώνης Τανταλίδης (έδαφος, πλάγιος ίππος, άλμα), Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης (κρίκοι), Χριστόφορος Κωνσταντινίδης (έδαφος), Σταύρος Γκίνης (κρίκοι) και Στέφανος Τσολακίδης (πλάγιος ίππος, δίζυγο), με τους δύο τελευταίους να πραγματοποιούν την πρώτη τους εμφάνιση με την εθνική σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

«Θέλω να πιστεύω ότι ο Ηλιόπουλος μπορεί να μπει στον τελικό του σύνθετου ατομικού με μία καλή εμφάνιση, ενώ ο Τανταλίδης έχει πείσει ότι μπορεί να πάρει μία υψηλή βαθμολογία που θα τον βάλει στους φιναλίστ στις ασκήσεις εδάφους, όπου έχει πρόγραμμα με μεγάλη αρχική αξία. Από τα υπόλοιπα παιδιά περιμένουμε να μας εκπλήξουν ευχάριστα, με ένα καλό τελικό αποτέλεσμα στα όργανά τους», δήλωσε ο Δημήτρης Ράφτης.

Το Παγκόσμιο της Κιτακιουσού θα είναι το τελευταίο μεγάλο ραντεβού που θα διεξαχθεί με τον Κώδικα Βαθμολογίας του Ολυμπιακού κύκλου 2016-2021, καθώς από τη νέα χρονιά θα τεθεί σε ισχύ ο αντίστοιχος Κώδικας Βαθμολογίας της περιόδου 2022-2024, βάσει του οποίου οι αθλητές θα αναπροσαρμόσουν τα προγράμματά τους, ξεκινώντας την πορεία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.