Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Μόνο εμβολιασμένοι παίκτες στο Κατάρ

Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Μόνο εμβολιασμένοι παίκτες στο Κατάρ

 Αγγελική Βύζικα

  |  20.09.2021 | 16:59

Αν οι ομοσπονδιακοί προπονητές είχαν έναν πονοκέφαλο, πρόσθεσαν ακόμη έναν καθώς σύμφωνα με την ιστοσελίδα «The Athletic», μόνο οι πλήρως εμβολιασμένοι ποδοσφαιριστές θα μπορούν να αγωνιστούν στο Κατάρ (21/11-18/12/2022). Στην ιστοσελίδα σημειώνεται ότι αυτό έχει ήδη αποφασιστεί, για όποιον θέλει να επισκεφθεί τη χώρα για την κορυφαία διοργάνωση. Ανοίγει έτσι μια μεγάλη συζήτηση, αφού αρκετοί […]

Αν οι ομοσπονδιακοί προπονητές είχαν έναν πονοκέφαλο, πρόσθεσαν ακόμη έναν καθώς σύμφωνα με την ιστοσελίδα «The Athletic», μόνο οι πλήρως εμβολιασμένοι ποδοσφαιριστές θα μπορούν να αγωνιστούν στο Κατάρ (21/11-18/12/2022). Στην ιστοσελίδα σημειώνεται ότι αυτό έχει ήδη αποφασιστεί, για όποιον θέλει να επισκεφθεί τη χώρα για την κορυφαία διοργάνωση.

Ανοίγει έτσι μια μεγάλη συζήτηση, αφού αρκετοί ποδοσφαιριστές έχουν αρνηθεί να εμβολιστούν. Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα από την αγγλική Premier League, όπως αυτό του αρχηγού της εθνικής Ελβετίας και μέσου της Άρσεναλ, Γκράνιτ Τζάκα, που συνεχίζει να είναι εναντίον του εμβολίου.

Επίσης ο Νορβηγός προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, έχει δηλώσει ότι «δεν έκαναν όλοι οι παίκτες τις δύο δόσεις», παρά το γεγονός ότι ο ίδιος προσπάθησε να τους πείσει να κάνουν το εμβόλιο, αλλά και ο προπονητής της Νιούκασλ, Στιβ Μπρους, παραδέχτηκε ότι «αρκετοί» παίκτες του δεν είναι εμβολιασμένοι και ότι οι «θεωρίες συνωμοσίας» είναι ένας από τους κύριους λόγους για την άρνησή τους.